Premieră în Justiţia din Constanţa! Despăgubiri de aproape opt milioane de euro pentru infracţiuni din culpă

Mara Isabella Iacob, magistrat al Judecătoriei Constanţa, a luat o decizie în premieră pentru Justiţia de la malul mării. Este pentru prima dată când o instanţă din Constanţa acordă, într-un singur dosar, despăgubiri de aproape opt milioane de euro pentru infracţiuni din culpă. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă.
 
Este vorba despre celebrul dosar al restaurantului Beirut, distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014, când şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta CengherMihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.
 
Cea mai mare pedeapsă a primit-o George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, respectiv zece ani de detenţie.
 
Mara Isabella Iacob, magistrat al Judecătoriei Constanţa, a dispus achitarea lui George Karam privind infracţiunea de primire la muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă.
 
În continuare, instanţa l-a mai condamnat pe Karam pentru distrugere din culpă în formă agravată, la pedeapsa de şase ani de închisoare, pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, la pedeapsa de un an închisoare, pentru complicitate la realizarea construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora, în formă agravată, la pedeapsa de cinci ani închisoare.
 
George Karam a mai fost condamnat, pentru complicitate la abuz în serviciu, la pedeapsa de doi ani de închisoare, pentru construire fără autorizaţie în zonă construită protejată, la pedeapsa de un an închisoare şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşită în formă continuată (martie 2011-noiembrie 2013), la un an de închisoare.
 
Mara Isabella Iacob l-a mai condamnat pe Karam pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşit în formă continuată (3 aprilie 2014), la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare şi la alte opt luni de detenţie pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşit în formă continuată.
 
În final, George Karam a fost condamnat la pedeapsa cea mai grea, de şase ani de închisoare, la care s-a adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite. Astfel, Karam a fost condamnat la zece ani de închisoare.
 

Lui Karam i-au fost interzise, pe o durată de cinci ani, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a desfăşura activităţi de asigurare a serviciilor de servire a mesei pentru clienţi, fie ca sunt serviţi stând la masă sau se servesc singuri dintr-un galantar cu produse, fie că mănâncă mesele preparate în incintă, că le iau acasă sau că le sunt livrate la domiciliu (cod CAEN 5610), dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, dreptul de a comunica cu Sarkany Ferenc Arpad, Sarkany Ferencz Arpad, Sarkany Mariana, Vasiliţeanu Dumitru, Vasiliţeanu Maria, Ştefan Valentin, Mancaş Dorinel, Tucă Elena Petronela, Rujan Julieta, Buirencu Nicoleta, Roman Robert Adrian şi Roman Atena.
 
În ceea ce priveşte partea civilă, instanţa a acordat despăgubiri de aproape opt milioane de euro, ceea ce reprezintă o premieră în Justiţia din Constanţa, având în vedere că infracţiunile sunt din culpă.

 
Prezentăm în continuare deciziile Marei Isabella Iacob în ceea ce priveşte partea civilă a cauzei:
 
Admite în parte acţiunea civilă formulată de Sarkany Mariana () în contradictoriu cu inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL, Jurcă Dumitru şi cu partea responsabilă civilmente SC Engie România SA pentru inculpatul Jurcă Dumitru. Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru şi pe partea responsabilă civilmente SC Engie SA în solidar cu inculpatul Jurcă Dumitru la plata către partea civilă Sarkany Mariana a sumei de 1.000.000 de (un milion) euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
 
Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru şi pe partea responsabilă civilmente SC Engie România SA în solidar cu inculpatul Jurcă Dumitru la plata către partea civilă Sarkany Ferenc Arpad a sumei de 1.000.000 (un milion) de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
 
Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru şi pe partea responsabilă civilmente SC Engie România SA în solidar cu inculpatul Jurcă Dumitru la plata către partea civilă Sarkany Ferencz Arpad a sumei de 500.000 (cinci sute de mii) de euro, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
 
Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru şi pe partea responsabilă civilmente SC Engie România SA în solidar cu inculpatul Jurcă Dumitru la plata către partea civilă Vasiliţeanu Maria a sumei de 1.000.000 (un milion) de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
 
Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru şi pe partea responsabilă civilmente SC Engie România SA în solidar cu inculpatul Jurcă Dumitru la plata către partea civilă Vasiliţeanu Dumitru a sumei de 1.000.000 (un milion) euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
 
Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru şi pe partea responsabilă civilmente SC Engie România SA în solidar cu inculpatul Jurcă Dumitru la plata către părţile civile Vasiliţeanu Maria şi Vasiliţeanu Dumitru a sumei 9.689,15 lei cu titlu de daune materiale.
 
Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru şi pe partea responsabilă civilmente SC Engie România SA în solidar cu inculpatul Jurcă Dumitru la plata către partea civilă Ştefan Valentin a sumei de 500.000 (cinci sute de mii) de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
 
Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru şi pe partea responsabilă civilmente SC Engie România SA în solidar cu inculpatul Jurcă Dumitru la plata către partea civilă Mancaş Dorinel a sumei de 500.000 (cinci sute de mii) euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii, şi la plata sumei de 7.894 de lei cu titlu de daune materiale.
 
Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru şi pe partea responsabilă civilmente SC Engie România SA în solidar cu inculpatul Jurcă Dumitru la plata către partea civilă Tucă Elena Petronela a sumei de 500.000 (cinci sute de mii) de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
 
Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru şi pe partea responsabilă civilmente SC Engie România SA în solidar cu inculpatul Jurcă Dumitru la plata către partea civilă Rujan Julieta a sumei de 500.000 (cinci sute de mii) de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
 
Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru şi pe partea responsabilă civilmente SC Engie România SA în solidar cu inculpatul Jurcă Dumitru la plata către partea civilă Roman Robert Adrian a sumei de 200.000 (două sute de mii) de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
 
Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru şi pe partea responsabilă civilmente SC Engie România SA în solidar cu inculpatul Jurcă Dumitru la plata către partea civilă Buirencu Nicoleta a sumei de 500.000 (cinci sute de mii) de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii, şi a sumei de 2.159,81 de lei cu titlu de daune materiale.
 
Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru şi pe partea responsabilă civilmente SC Engie România SA în solidar cu inculpatul Jurcă Dumitru la plata către partea civilă de SC Dovi Import-Export SRL a sumei de 976.232,39 de lei şi a sumei de 150.400 de euro, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune materiale.
 
Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru şi pe partea responsabilă civilmente SC Engie România SA în solidar cu inculpatul Jurcă Dumitru la plata către SC Grup Global DMS SRL a sumei de 18.630,36 de lei şi la plata către SC Ikaro Est SRL şi SC Babaco Games SRL a sumei de 186.064 de lei, cu titlu de daune materiale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1325

Dosarul Beirut nu se va rejudeca!

11 Nov 2023 780

Dosarul Beirut - Curtea de Apel Constanța a admis în principiu contestaţia în anulare formulată de un inculpat

02 Oct 2023 954

Dosarul care a cutremurat Constanța s-ar putea rejudeca! Totul se decide luni, la Curtea de Apel

01 Oct 2023 933

Explozia din Crevedia, în atenția specialiștilor de la INSEMEX Petroșani! Ce tragedii au investigat la Constanța

28 Aug 2023 1303

Judecătorii explică de ce a intrat în insolvență Middle East Parteners SRL, firma pe care a funcționat restaurantul Beirut, din Constanța

07 Jul 2023 1411

Middle East Parteners SRL a intrat în insolvență! Firma care a deținut unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Constanța

08 Jun 2023 1467

Dosarul restaurantului Beirut, din Constanța, aproape de rejudecare! Cererea, admisă în principiu

19 May 2023 1381

În 2014, o tragedie a îndoliat Constanța! Firma care a deținut unul dintre cele mai cunoscute restaurante din oraș ar putea intra în insolvență!

24 Feb 2023 3660

Judecător nou la Tribunalul Constanța! Iată cine este și ce dosare cunoscute a judecat

20 Jan 2023 2656

Se cere rejudecarea dosarului „Beirut“! Când s-ar putea pronunța Curtea de Apel Constanța

10 Jan 2023 1446

Se cere rejudecarea celebrului dosar penal „Beirut“!

22 Aug 2022 2004

Legături cu celebrul dosar al restaurantului Beirut! G.N.K. Shipping & Trading LD SRL a intrat în faliment

08 Aug 2022 1330

Ruinele fostului Restaurant Beirut din Constanța au început să dispară (GALERIE FOTO)

14 Jun 2022 2446

Constanța George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, a murit!

16 May 2021 6315