Premieră în justiţia din Constanţa! Doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile, condamnaţi definitiv pentru ucidere din culpă

Accidentul a avut loc pe data de 7 ianuarie. Dosarul a fost închis definitiv, prin condamnarea celor trei inculpaţi, vineri, 25 noiembrie 2016
 
Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au luat, la finele săptămânii trecute, o decizie ce reprezintă, în opinia unor avocaţi, o premieră în justiţia din Constanţa! Pe scurt, doi şoferi din municipiul Constanţa care şi-au parcat neregulamentar automobilele, acţiune care a dus la producerea unei tragedii rutiere, au fost condamnaţi definitiv pentru ucidere din culpă.
 
Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pe data de 7 ianuarie 2010, un bărbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanţa, cu o viteză neadaptată la starea drumului. La un moment dat, conducătorul automobilului a pierdut controlului volanului şi a lovit două autoturisme parcate neregulamentar.
 
Din accident a rezultat vătămarea corporală a două persoane, una dintre ele decedând din cauza rănilor suferite.
 
După mai bine de şase ani de la producerea evenimentului, prima instanţă, respectiv Judecătoria Constanţa, a anunţat, pe data de 3 martie 2016, primele pedepse: şoferul automobilului marca Renault - 1,9 ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cei doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile au luat câte nouă luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa. Vineri, judecătorii Maria Uzună şi Cristina Eleni Marcu, din Curtea de Apel Constanţa, au menţinut decizia Judecătoriei Constanţa.
 
Instanţa a stabilit şi gradele de culpă în prezenta cauză, respectiv 15% în sarcina fiecăruia dintre inculpaţii care şi-au parcat neregulamentar maşinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premieră în justiția din Dobrogea! Sentință definitivă, la Constanța, pentru lovirea unui şofer de ambulanţă

14 Nov 2023 6685

Premieră în justiția din Constanța! Prima condamnare definitivă pentru o crimă fără cadavru!

01 Oct 2023 1900

Premieră în justiția din Constanța! Trei luni de închisoare pentru continuarea unor lucrări la un balcon fără autorizație de construire

19 Jan 2021 4958

Premieră în justiția din Dobrogea! Decizia aparține magistraților din Tulcea

07 Sep 2020 3129

Este pentru prima dată când în justiţia din Constanţa se ia o astfel de decizie. Vizată - o tragedie rutieră (galerie foto+video)

15 Sep 2018 8615

Istoria în Justiţie, scrisă la Constanţa! CSM a decis. Ultimul cuvânt îl va avea preşedintele României (document)

30 Apr 2018 7750

Premieră în Justiţia din Constanţa! Despăgubiri de aproape opt milioane de euro pentru infracţiuni din culpă

08 Sep 2017 5751

Mare atenţie unde vă parcaţi maşinile! Puteţi fi acuzaţi şi condamnaţi pentru ucidere din culpă! Caz concret la Constanţa

07 Sep 2017 10172

Condamnaţi pentru ucidere din culpă după o parcare neregulamentară Premieră în Justiţie! Decizia luată la Constanţa, analizată la Înalta Curte

28 Feb 2017 3730

Istoria în Justiţie, scrisă la Constanţa! Cum au fost condamnaţi pentru ucidere din culpă doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile (document)

16 Jan 2017 11162

Exclusiv Premieră în Justiţia din Constanţa! Interceptări şi filaje SRI excluse de instanţă

13 May 2016 5435

Pentru prima dată în istoria Justiţiei din Constanţa Salonul de spital se transformă în sală de judecată, pentru Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

15 Apr 2016 4209