Deschidere editie

Premieră în Justiţia din Constanţa! Trei tinere decedate, ani grei de închisoare şi daune de milioane de euro. Dosarul, amânat

Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au acordat un nou termen în dosarul restaurantului Beirut. Cauza se va afla din nou pe masa magistraţilor pe data de 11 septembrie, pentru administrarea probelor propuse.
 
În cauză, George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut a fost condamnat, în primă instanţă, la zece ani de detenţie. În prezent, omul de afaceri se află sub control judiciar.
 
Restaurantul Beirut a fost distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu. Reamintim că, în ceea ce priveşte partea civilă, instanţa a acordat despăgubiri de aproape opt milioane de euro, ceea ce reprezintă o premieră în Justiţia din Constanţa, având în vedere că infracţiunile sunt din culpă.
 
Amintim că, recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Militar Bucureşti au luat o decizie definitivă în dosarul în care rudele tinerelor moarte în incendiul de la restaurantul Beirut au criticat intervenţia la faţa locului a pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al Judeţului Constanţa.
 
Magistraţii din Bucureşti au menţinut decizia procurorilor militari care au dispus clasarea dosarului, după ce au ajuns la concluzia că nu există probe din care să reiasă cele reclamate de către rudele tinerelor moarte în incendiul de la restaurantul Beirut.
 
Reamintim că, la data de 5 aprilie 2014, la ora 22.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ a fost anunţat prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 de izbucnirea incendiului la restaurantul Beirut, aflat pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa. Patru minute mai târziu (22.44), la faţa locului au ajuns trei autospeciale de stins incendii de la Detaşamentul Constanţa Oraş. Deoarece la sosirea forţelor de intervenţie incendiul era generalizat, au fost chemate în sprijin autospeciale din alte subunităţi ale ISU „Dobrogea“, însumând un număr de nouă autospeciale de intervenţie şi trei ambulanţe SMURD.
 
Reprezentanţii ISU au arătat că „misiunea pompierilor s-a dovedit a fi îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens, de condiţiile meteorologice nefavorabile (vânt extrem de puternic), precum şi de existenţa unei cantităţi mari de materiale combustibile la interior. Din nefericire, în urma incendiului s-au înregistrat şapte victime, dintre care trei au decedat şi patru au fost intoxicate cu fum. Cele patru persoane intoxicate au primit îngrijiri medicale de specialitate, una dintre ele fiind transportată la Bucureşti cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie“.
 
De menţionat că pompierii au fost obligaţi să ocolească zona restaurantului Beirut, pe bulevardul Mamaia, pentru că strada Tudor Vladimirescu era blocată de maşini. Acestea au fost parcate „după ureche“ de cei care participau la un concert susţinut în Legendary Pub, local distrus, de asemenea, de incendiul mai sus precizat.
 
Citeşte şi:
 
Trei tinere au murit Judecătorii din Bucureşti anunţă soluţia momentului într-un dosar care a cutremurat Constanţa
 
Salvatorii anchetaţi! Clasare „pe linie“ pentru toţi pompierii care au stins incendiul de la restaurantul Beirut
 
Condamnare definitivă pentru un cunoscut afacerist din Constanţa! Într-un alt dosar, a „bifat“ o premieră!
 
Premieră în Justiţia din Constanţa! Judecătorii s-au pronunţat în dosarul Beirut
 
Imagini incredibile. Cum arată restaurantul Beirut din Constanța, mistuit de un devastator incendiu în urmă cu patru ani. Trei tinere au ars de vii (fotoreportaj+video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hotărâre definitivă în dosarul restaurantului Beirut. Trei fete au murit în aprilie 2014

26 Jan 2019 1309

Trei tinere au murit! Dosarul restaurantului Beirut a primit un nou termen în instanţă

15 Jan 2019 1059

Azi, la Curtea de Apel Un nou termen de judecată în Dosarul Beirut

15 Jan 2019 487

Trei fete au murit în incendiu Dosarul Beirut, amânat pentru 2019

14 Dec 2018 301

Decizie definitivă în dosarul Beirut. Trei fete au murit în incendiu

21 Nov 2018 1465

Experţii au revenit la locul tragediei Ce se întâmplă acum la restaurantul Beirut din Constanţa (galerie foto+video)

19 Nov 2018 1292

Dosarul restaurantului Beirut din Constanţa a primit al 17-lea termen

03 Nov 2018 691

Cum arată acum restaurantul Beirut din Constanţa! Schimbare majoră a locului în care au murit trei tinere! (galerie foto+video)

27 Oct 2018 1272

Dosarul Beirut a primit un nou termen. Trei tinere au murit

10 Oct 2018 1353

NUP pentru pompieri şi o premieră în Justiţia din Constanţa! Dosarul restaurantului Beirut, amânat

12 Sep 2018 2394

Decizie definitivă pentru un om de afaceri din Constanţa. A fost condamnat, în primă instanţă, la zece ani de detenţie

23 Jun 2018 1764

Trei tinere au murit Judecătorii din Bucureşti anunţă soluţia momentului într-un dosar care a cutremurat Constanţa

30 May 2018 2503

Salvatorii anchetaţi! Clasare „pe linie“ pentru toţi pompierii care au stins incendiul de la restaurantul Beirut

23 May 2018 4655

Condamnare definitivă pentru un cunoscut afacerist din Constanţa! Într-un alt dosar, a „bifat“ o premieră!

01 May 2018 5165

Premieră în Justiţia din Constanţa! Judecătorii s-au pronunţat în dosarul Beirut

12 Apr 2018 3308