Deschidere editie

Primăria Constanţa a eliberat certificatul de urbanism pentru Sala Polivalentă. Unde va fi situată şi cum va arăta


Primăria Constanţa a eliberat la data de 22 februarie 2019 certificatul de urbanism cu numărul 582, aferent proiectului de construire Sală Sport Polivalentă. Compania Naţională de Investiţii (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) a semnat, în data de 17 decembrie 2018, contractul privind proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Sală Sport Polivalentă - 5.000 de locuri, municipiul Constanţa, judeţul Constanţa” din bulevardul Aurel Vlaicu nr. 254, zona Badea Cârţan, cu Asocierea SC Euromateria SRL, SC Aduro Impex SRL, Conpat SCARL – Delta CON SRL, Research Consorzio Stabile SC ARL. 
Valoarea contractului de finanţare este de 67.913.330,34 de lei (cu TVA, cote şi taxe incluse), iar durata lucrărilor de proiectare şi execuţie va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare).
 
Sala de sport propusă ocupă la sol cca 9.820 mp, fiind desfăşurată pe trei niveluri, cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri.
 
Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, din punct de vedere funcţional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncţional (dimensionată şi dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet şi volei, cu zonă de protecţie specifică fiecărui sport, conform instrucţiunilor fiecărei federaţii sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator  (cca 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca 800 de locuri în varianta folosirii spaţiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare - activităţi nonsportive), locuri pentru spectatori VIP şi reprezentanţi ai presei, precum şi locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.
 
În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federaţiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spaţii pentru publicul spectator, sportivi, spaţii administrative, spaţii destinate securităţii şi organizatorilor de evenimente, spaţii de depozitare şi spaţii tehnice, precum şi spaţii funcţionale şi operaţionale, în vederea asigurării unei funcţionări eficiente, conformă cu standardele şi normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spaţii pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) şi de spaţii special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă şi VIP.
 
Proiectul sălii polivalente este unul complex, vizând inclusiv amenajarea spaţiilor din jurul sălii, fiind creată o zonă pietonală atractivă, care să participe la asigurarea flexibilităţii funcţionale a zonei.

Lucrările aferente acestui contract vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi se realizează prin Compania Naţională de Investiţii în conformitate cu prevederile OG 25/2001, cu modificările şi completările ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanţa se va ocupa de execuţia branşamentelor la utilităţi, precum şi de o parte a amenajărilor exterioare, până la finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiţii. 
 

Citeşte şi:

O firmă care a îngropat mai multe proiecte ale administraţiei Făgădău a reuşit să pună mâna pe contract Detalii despre Sala Polivalentă pe care o va avea municipiul Constanţa! 

Contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor de execuție a Sălii de Sport Polivalente din Constanța, semnat de Compania Națională de Investiții
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Bida Ionel Eugen

23 Feb, 2019 11:51

Prea mică capacitatea ptr. evenimente de anvergură! Păcat !

Articole asemanatoare

Continuă lucrările de tăiere a cablurilor tv, telefonie și internet neetichetate de pe principalele bulevarde din municipiul Constanţa

26 Mar 2019 404

Primăria Constanţa a eliberat certificatul de urbanism pentru organizarea festivalului Sunwaves

26 Mar 2019 623

O societate din Craiova furnizează o aplicaţie Direcţiei Locale de Evidenţă Persoane Constanţa

25 Mar 2019 313

Primăria Constanţa organizează licitaţii publice pentru activităţi specifice pentru sezonul estival

24 Mar 2019 322

Bulevardele 1 Mai, 1 Decembrie și Alexandru Lăpușneanu din Constanța, modernizate cu fonduri europene

23 Mar 2019 427

Undă verde pentru Medical Cermed SRL Cabinete medicale pe strada Constantin Hurmuzache din municipiul Constanța

23 Mar 2019 698

Firma avea datorii la stat în 2017 Cine reabilitează jardinierele amplasate pe domeniul public al municipiului Constanța? (document)

23 Mar 2019 428

Municipalitatea constănțeană achiziționează serviciul de pază și transport valori

23 Mar 2019 396

Primăria Constanța vrea să gestioneze online locurile de parcare din municipiu

23 Mar 2019 746

UPDATE. Șofer al RATC agresat pe bulevardul 1 Mai din municipiul Constanța. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz

22 Mar 2019 940

Constanţa, promovată la Transylvania Tourism Fair

22 Mar 2019 342

Primăria Constanţa anunţă o licitaţie publică destinată desfășurării activităților comerciale în sezonul estival 2019

22 Mar 2019 386

Alpin Land SRL vrea să reglementeze un teren situat în municipiul Constanţa, zona industrială (document)

22 Mar 2019 494

Posturi de muncitori calificați scoase la concurs în cadrul Primăriei Comunei Seimeni, județul Constanța

21 Mar 2019 340

Fabrica Eugenia din Constanţa a rămas o amintire. Un imobil de două etaje îi va lua locul. Detalii (galerie foto+document)

21 Mar 2019 3135