Deschidere editie

Primăria Constanţa a eliberat certificatul de urbanism pentru Sala Polivalentă. Unde va fi situată şi cum va arăta


Primăria Constanţa a eliberat la data de 22 februarie 2019 certificatul de urbanism cu numărul 582, aferent proiectului de construire Sală Sport Polivalentă. Compania Naţională de Investiţii (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) a semnat, în data de 17 decembrie 2018, contractul privind proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Sală Sport Polivalentă - 5.000 de locuri, municipiul Constanţa, judeţul Constanţa” din bulevardul Aurel Vlaicu nr. 254, zona Badea Cârţan, cu Asocierea SC Euromateria SRL, SC Aduro Impex SRL, Conpat SCARL – Delta CON SRL, Research Consorzio Stabile SC ARL. 
Valoarea contractului de finanţare este de 67.913.330,34 de lei (cu TVA, cote şi taxe incluse), iar durata lucrărilor de proiectare şi execuţie va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare).
 
Sala de sport propusă ocupă la sol cca 9.820 mp, fiind desfăşurată pe trei niveluri, cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri.
 
Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, din punct de vedere funcţional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncţional (dimensionată şi dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet şi volei, cu zonă de protecţie specifică fiecărui sport, conform instrucţiunilor fiecărei federaţii sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator  (cca 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca 800 de locuri în varianta folosirii spaţiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare - activităţi nonsportive), locuri pentru spectatori VIP şi reprezentanţi ai presei, precum şi locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.
 
În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federaţiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spaţii pentru publicul spectator, sportivi, spaţii administrative, spaţii destinate securităţii şi organizatorilor de evenimente, spaţii de depozitare şi spaţii tehnice, precum şi spaţii funcţionale şi operaţionale, în vederea asigurării unei funcţionări eficiente, conformă cu standardele şi normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spaţii pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) şi de spaţii special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă şi VIP.
 
Proiectul sălii polivalente este unul complex, vizând inclusiv amenajarea spaţiilor din jurul sălii, fiind creată o zonă pietonală atractivă, care să participe la asigurarea flexibilităţii funcţionale a zonei.

Lucrările aferente acestui contract vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi se realizează prin Compania Naţională de Investiţii în conformitate cu prevederile OG 25/2001, cu modificările şi completările ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanţa se va ocupa de execuţia branşamentelor la utilităţi, precum şi de o parte a amenajărilor exterioare, până la finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiţii. 
 

Citeşte şi:

O firmă care a îngropat mai multe proiecte ale administraţiei Făgădău a reuşit să pună mâna pe contract Detalii despre Sala Polivalentă pe care o va avea municipiul Constanţa! 

Contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor de execuție a Sălii de Sport Polivalente din Constanța, semnat de Compania Națională de Investiții
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Bida Ionel Eugen

23 Feb, 2019 11:51

Prea mică capacitatea ptr. evenimente de anvergură! Păcat !

Articole asemanatoare

Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările de igienizare şi cosit în cartierele din oraş. În ce zone au loc lucrări (galerie foto)

24 Jun 2019 369

În ce zone din Constanța se desfășoară lucrări edilitare în această săptămână (galerie foto)

24 Jun 2019 399

Comunicat de presă Primăria orașului Ovidiu, județul Constanța angajează inspector. Nu este necesară experiența

22 Jun 2019 753

Allchim Co şi-a prelungit contractul pentru dezinsecţie cu Primăria Constanţa

22 Jun 2019 824

Decebal Făgădău, întâlnire de lucru cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari

21 Jun 2019 796

Constanța Un bărbat a încercat să oprească construirea unui loc de joacă pe strada B.P. Hașdeu

21 Jun 2019 3687

Fondatorul “Geopolitical Futures” George Friedman - „Constanța seamănă cu Miami Beach”

21 Jun 2019 529

Actori de la Hollywood filmează astăzi în zona Peninsulară a Constanței (galerie foto)

21 Jun 2019 1942

Acțiuni de salubrizare stradală și de întreținere a spațiilor verzi, în mai multe cartiere și zone din Constanța

21 Jun 2019 566

Liber la construit în zona Lupoaică din Constanţa Bueno Comp a primit răspuns de la APM. Se pot depune observaţii

21 Jun 2019 2659

Primele 39 de terenuri din Dosarul Retrocedărilor, recuperate. Suprafeţe din Mamaia şi Portul Tomis se întorc la oraş (documente)

21 Jun 2019 5471

Comunicat de presă Post vacant la Primăria Orașului Ovidiu. Condiții de participare

20 Jun 2019 832

Amânare în dosarul privind Regulamentul de acces în zona Peninsulară

20 Jun 2019 1314

Mai multe echipe au igienizat scările de acces către plajele din municipiul Constanța

20 Jun 2019 909

Constanța. Se reabilitează străzile din cartierul Palazu Mare. În ce zone se lucrează (galerie foto)

20 Jun 2019 801