Primăria Constanța plătește 2.6 milioane de euro din bugetul local pentru bulevardul expropriaților! Lista proprietăților de pe traseu (DOCUMENT)

 

 
  • Declanșarea procedurii de expropriere a mai multor terenuri proprietate privată a fost aprobată de Consiliul Local Municipal Constanța
  • Sumele pentru despăgubiri sunt în cuatum total de 12.972.20 lei, respectiv 2.664.842 euro vor fi alocate de la bugetul local al municipiului Constanța cu această destinație
  • În lungime de 2,7 km, noul bulevard va dispune de 4 benzi de circulație și de trotuare
  • Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny
  • Noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între str. Brest și giratoriul de la Vivo Nord
 

 
 
În baza rapoartelor de evaluare întocmite de S.C. Management Consulting Solutions SRL prin evaluator Dragoș Mihai Ipate au fost stabilite sumele acordate cu titlu de despăgubire pentru imobilele teren supuse exproprierii, în vederea realizării bulevardului Madrid din Constanța.

Declanșarea procedurii de expropriere a mai multor terenuri proprietate privată a fost aprobată de Consiliul Local Municipal Constanța.
Sumele pentru despăgubiri sunt în cuatum total de 12.972.20 lei, respectiv 2.664.842 euro  vor fi alocate de la bugetul local al municipiului Constanța cu această destinație, vezi secțiunea „documente".

Sumele vor fi virate de către municipiul Constanta, în termen de cel mult 60 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele expropriatorului la dispoziția proprietarilor sau deținătorilor de imobile, în vederea acordării despăgubirii în cadrul procedurii de expropriere, în condițiile legii.
 
În lungime de 2,7 km, noul bulevard va dispune de 4 benzi de circulație și de trotuare.
 
Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

 
Noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între str. Brest și giratoriul de la Vivo Nord.
 

Lista cu proprietățile private ce urmează a se expropria pe amplasamentul obiectivului de utilitate publică Bulvardul Madrid









Nume cunoscute printre expropriați
 
Pe lista proprietarilor de terenuri care urmează să fie expropriate îi regăsim pe afaceriștii Gheorghe Pufleanu, Ion și Smaranda Maticiuc, Adriana Bădescu sau Gheorghe Alexa. Pe listă mai apare și numele lui Husein Ozghen care deține Eni-Nar International. Millenium Global Development SA, persoană juridică română, reprezentată legal prin administrator Şerban Georgiana- Andreea s-a retras luna trecută din calitatea de asociat al Eni-Nar International. Nicuşor Constantinescu este naşul de cununie al fiului lui Husein şi al fiicei lui Ali Nurhan.

Pe listă figurează însă și o serie de companii, cum ar fi : Maurer Imobiliare Land Constanța SRL deținută de Simon Andreas Maurer și Nicoleta Maurer, SC Rezident Com SA, firmă deţinută de Valentin Gheorghe Ionescu și Master Job Limited din Cipru (n.r. Firma se află în faliment, sub incidenţa Legii nr. 85/2014 iar lichidator judiciar potrivit ONRC este C.I.I. Drahenberg Dumitru) sau Barracuda Residence SRL, unde asociați sunt Petru Eugen Doru, cu 70% din capitalul social, și Petru Ștefan, cu 30% din capitalul social iar  administratorul societății este Rizea Florian.

Și Seaside Invest SRL, firma deținută de afaceristul Virgil Dulea dar și Holland Development Group SA figurează printre beneficiari. Compania îi are ca acționari pe SC Milenium Global Development SA (95%), Flash Tradin House SRL (4%) și Flash Enterprises SRL, Sandu Crina Simona și Sandu Bogdan Gabriel iar administrator este Galactica House SRL, deținută de Georgiana Andreea Şerban, fiica Sorinei Moscu Hortolomei.

Building Project&Plan SRL, fosta New Home Construct SRL dar și Vlaicu Development SRL sunt pe lista exproprierilor. Oamenii din spatele ambellor societăți au avut legătură cu dosarul retrocedărilor din Constanța.

Asociații Building Project&Plan SRL, fosta New Home Construct SRL sunt Headstone Holdings LTD, persoană juridică cu sediul în Nicosia, Cipru, care deține 99,917% din capitalul social și Maria-Sonia Lazăr, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi 0,083%. Administrator este Maria-Sonia Lazăr.

Tanasi SRL, administrată de afaceristul Tănasi Zbrulea deține un teren pe traseul noului Bulevard. La fel și White Tears Resort SRL deținută de Europrod Energy – SRL, Vasea Andrei-Ştefan și Vasea Cristina-Elisabeta. La fel și Tyhe Ams Top SRL deținută de familia Munteanu care a construit pe strada Madrid nr. 50A din Tomis Plus.

Și Vlaicu Development SRL, unde asociați sunt Templum Plus SRL și Expo Fair & Trade SA figurează pe lista cu terenuri care vor fi expropriate. Firma se află în faliment, sub incidenţa Legii nr. 85/2014 (n.r. lichidator judiciar este CII Abdul Veli Melek).

Celine Property Development SRL din Constanța care are acționari pe Yoy Property Development SRL și HKL Real Property Development SRL, și administratori pe Yavuz Ahmet și Keleș Hicabi, cetățeni turci și Pursante SRL din Mangalia deținută de Anca Olaru figurează și ele cu terenuri pe traseul bulevardului Madrid.
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Precizări despre decizia etapei de încadrare pentru noul bulevard al municipiului Constanța

O compania la care este asociat și un fost director din CN APMC va realiza documentația tehnică pentru viitorul bulevard Madrid din Constanța (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 211

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 727

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 470

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1355

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 766

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 695

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 720

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 464

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2087

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 848

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 702

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1492

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 804

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 792

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 905