Primul pas pentru înființarea Spitalului de Pediatrie din Constanța. Unde va fi amplasat

  • DSP Constanța a făcut primul pas pentru înființarea Spitalului de Pediatrie, la Constanța
  • Clădirea fostului Spital Universitar CF din Palas va fi, astfel, reabilitată, modernizată și extinsă

Direcția de Sănătate Publică Constanța prin Cristina Mihaela Schipor a obținut Certificatul de Urbanism nr.1444 din data de 6 mai 2021 06/05/2021 pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea pentru Spitalul Pediatrie care va funcționa pe strada Vifor Haiducul nr. 32. Este vorba de fostul sediu al Spitalului Universitar CF Constanța, din cartierul Palas.

Cotidianul ZIUA de Constanța prezenta cu trei ani în urmă imagini cu un imobil de două etaje, care zace în paragină şi uitare. Clădirea nu mai are nici acoperiş, nici uşi, nici ferestre, iar scara interioară a rămas fără balustradă, care a căzut pradă hoţilor de fier vechi. Aflat într-o stare avansată de degradare, imobilul reprezintă un adevărat pericol pentru cei care se aventurează să îi calce pragul. Iată că acesta va fi reabilitat și transformat în mult doritul spital de pediatrie de la malul mării.

Pe 23 aprilie, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, explica în cadrul ZIUA LIVE de faptul că spitalul de pediatrie se află pe lista dorințelor actualei administrații, prin finanțare CNI. „Și avem la Compania Națională de Investiții pe lista sinteză un proiect pentru Spital de pediatrie la Constanța. Este o mișcare făcută pe perioada stării de urgență alături de DSP. Împingem acest proiect astfel încât să-l ducem cât mai aproape de finanțare”, a transmis Bogdan Huțucă.
 

Istoric clădire

Vechiul sediu al Spitalului Universitar CF Constanţa a fost cedat în anul 2003 de către Ministerul Transporturilor Ministerului Sănătăţii, cu titlu de gratuitate, iar Spitalul Universitar CF a fost mutat în sediul de pe Bulevardul 1 Mai. Din luna aprilie 2017, după mai multe demersuri, Ministerul Sănătăţii a trecut imobilul în administrarea Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa.

„Am făcut mai multe demersuri pentru a o trece în administrarea direcţiei. Şi iată că, de anul trecut, imobilul este în administrarea noastră. Anul trecut am igienizat clădirea şi curtea. O vom face şi în acest an. Trebuie să stabilim cu ce firmă de salubrizare vom face curăţenie. Din păcate, cei din zonă aruncă gunoaiele în curea fostului sediu al spitalului. Oamenii trebuie să înţeleagă şi ei să nu mai arunce gunoaiele în acel loc“, a explicat în 2018, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Cristina Schipor, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Constanţa.

PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Fostul sediu al Spitalului Universitar CF Constanţa, uitat de autorităţi? Ce spun reprezentanţii DSP Constanţa (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 476

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 590

Angajații DSP din nou la protest, la Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 721

LIVE VIDEO+TEXT Spitalul Modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, inaugurat. Mai multe oficialități, prezente la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Feb 2024 1361

DSP Constanța angajează. Iată postul scos la concurs și condițiile de îndeplinit

16 Feb 2024 3306

Declarații de avere Constanța Valentin Vasile Broască - Madar, membru supleant în CA la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, averea și interesele (DOCUMENTE)

31 Jan 2024 887

Transguard Security SRL a formulat o nouă contestație DSP Constanța a anulat licitația pentru servicii de pază, CNSC a dispus însă continuarea procedurii!

15 Jan 2024 905

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă „Spitalul de Pediatrie Dr. Alexandru Pesamosca și Alternativa Techirghiol, avizate la nivel instituțional"

22 Dec 2023 919

Știri Constanța Protest al angajaților Direcției de Sănătate Publică Constanța! (FOTO+VIDEO)

15 Dec 2023 789

O firmă de pază locală a reușit să anuleze la CNSC o licitație organizată de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa

27 Nov 2023 819

Proteste și la Constanța Proteste spontane la Casele Județene de pensii și DSP-urile din țară (FOTO)

15 Nov 2023 1130

Ziua Mondială a Diabetului- 14 Noiembrie 2023 Conștientizarea și accesul la informații în diabetul zaharat

14 Nov 2023 875

Neconformități în unitățile sanitare cu paturi din Constanța! (DOCUMENT)

27 Sep 2023 862

Doliu în lumea medicală din Constanța

14 Aug 2023 6885

Întâlnire între reprezentanții Sindicatului Național ”Forța Legii” și ai Ministerului Sănătății. Cine a fost invitat din partea DSP Constanța

20 Jul 2023 1248