Probleme în paradis? Afacerile tandemului Mazăre - Constantinescu încep să intre în faliment (documente)

Antiţepari.ro anunţă probleme în afacerile din tandemul Mazăre - Constantinescu. Este vorba despre Thomas Cook Services & Distribution SA Constanţa, societate care a intrat în faliment, termenul-limită de înscriere la masa credală fiind 17 iulie 2014. Senatorul PSD de Constanţa Alexandru Mazăre şi fratele său, Mihai, sunt acţionari în această firmă, alături de Dumitru Martin şi Monica Maria Lăţea. Interesant este faptul că acţionar principal în Thomas Cook Services & Distribution SA este Sigma Trading SA Constanţa, firmă în care, printre alţii, sunt acţionari Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Pe data de 2 iunie, Tribunalul Constanţa a admis cererea formulată de Thomas Cook Services & Distribution SA Constanţa (debitoare) în ceea ce priveşte deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei şi numirea Cabinetului individual de insolvenţă Vizitiu Cătălina în calitate de lichidator judiciar. Tot instanţa este cea care a stabilit data de 17 iulie 2014 drept termen-limită de depunere a cererilor de admitere a creanţelor. În ce priveşte tabelul preliminar al creanţelor, acesta va fi comunicat pe 28 iulie. Nu mai puţin important, termenul pentru afişarea tabelului definitiv al creditorilor este 12 august 2014, prima Adunare a creditorilor fiind convocată pentru 1 august.

Thomas Cook Services & Distribution SA a fost înfiinţată, potrivit datelor disponibile în Registrul Comerţului, pe 28 aprilie 1999. Acţionar persoană juridică în această societate este Sigma Trading SA, în vreme ce acţionari persoane fizice sunt senatorul Alexandru Mazăre, fratele său geamăn, Mihai Mazăre, Dumitru Martin şi Monica Maria Lăţea. Lichidatorul judiciar al firmei este, din 2 iunie 2014, Cătălina Vizitiu. Activitatea principală a firmei este tipărirea de ziare. Potrivit antitepari.ro, societatea a încheiat ultimii cinci ani fiscali cu pierderi, valoarea acestora majorându-se treptat, astfel că s-a ajuns la suma de 1.811.690 de lei în 2013. La finalul lui 2012, Thomas Cook Services & Distribution SA raporta o cifră de afaceri de 1.051.779 de lei şi pierderi de 1.460.844 de lei. Anul trecut, cifra de afaceri scădea la 809.248 de lei, dar datoriile creşteau la 8.571.705 lei. Potrivit aceleiaşi surse, pe 31 martie 2014, firma înregistra restanţe de plată către bugetul de stat în valoare cumulată de 784.982 de lei, pentru o parte dintre ele existând cereri de compensare în curs de soluţionare.

Toate drumurile duc la Mazăre & Co

Acţionari persoane fizice în Sigma Trading SA, societate înfiinţată pe 25 februarie 1997, sunt Mihai Mazăre (fondator), Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, defunctul Mihail Gheorghe Cârciog, senatorul PSD Nicolae Moga şi omul de afaceri Sorin Strutinsky. Administratorul firmei este Mihai Mazăre, fratele edilului-şef. Potrivit Registrului Comerţului, Sigma Trading SA se ocupă cu închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. SC Sigma Trading apare atât în declaraţia de interese din 12 iunie 2013 a preşedintelui CJC, cât şi în cea a primarului Radu Mazăre, cu menţiunea că au calitatea de acţionari în firmă.
Nu mai puţin important, acţionar persoană juridică în această societate este Five Holding SA, firmă care ne conduce la unul dintre foştii apropiaţi ai primarului Mazăre. Five Holding SA a fost înfiinţată pe 19 mai 1998 şi are ca acţionar persoană juridică SC Ditline Investments LTD, cu sediul social în Cipru, Nicosia, în vreme ce acţionar persoană fizică este, încă, potrivit Registrului Comerţului, defunctul Gheorghe Oancea, unul dintre apropiaţii primarului Mazăre. În societate există şi o listă de acţionari, pe care figurează trei persoane fizice. Administratorii societăţii sunt Gabriel Culea, Victor Fedul şi SC Anirva Manager SRL. Five Holding SA are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare. Societatea Five Holding este proprietarul magazinului Brick. Conform Registrului Comerţului, Five Holding mai este implicată şi în Mobitom, Mira Impex SRL, Italnegro şi Plonge Prest.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

geo

26 Jun, 2014 10:03

VI S-A INFUNDAT!!! SINTETI IN AGONIEEEEE!!!

Articole asemanatoare

Făgădău, Mănescu, Boroianu, Cupșa și Roman „dansează” pe carul alegoric care a pornit spre Primăria Constanța Moștenirea lăsată PSD Constanța de Mazăre și războiul fratricid din PNL

27 Apr 2015 4100

Senatorul Alexandru Mazăre nu şi-a înregistrat demisia din PSD

19 Mar 2015 2105

Radu Mazăre, la ÎCCJ “Nu mă tentează funcţia de preşedinte al PSD”

23 Oct 2014 2676