Profesor din Constanța, cercetat pentru corupere sexuală a minorilor. Procurorii îl vor arestat (FOTO+VIDEO)

Liceul Tehnologic „Radu Prișcu” Dobromir - sursa foto ZIUA de Constanța
 
  • Cel în cauză este, potrivit portalului instanțelor de judecată, Laurenţiu Alexandru Ciorogaru, profesor în cadrul Liceului Tehnologic „Radu Prișcu” din Dobromir. Mai mult decât atât, Ciorogaru a fost până de curând director al Liceului Tehnologic „Concord“ Constanţa, unitate de învăţământ particulară.
  • Judecătoria a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului după rămânerea definitivă a prezentei încheieri.
  • Pentru a afla mai multe despre această situație, am mers la Liceul Tehnologic „Radu Prișcu” din localitatea Dobromir și la sediul Primăriei Dobromir.
 
 
Caz șocant în localitatea constănțeană Dobromir, județul Constanța! Un profesor de limba și literatura română este cercetat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța într-un dosar penal, pentru corupere sexuală a minorilor, în formă continuată. Presupusele fapte ar fi avut loc chiar în timpul orelor, după cum ne-au precizat surse neoficiale. Recent, procurorii au solicitat și obținut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei. Profesorul Sorin Mihai, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că elevii au primit consiliere de specialitate.


 
Oficial!
 

Conform portalului instanțelor de judecată, la data de 11 aprilie 2022, Judecătoria Constanța a admis sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei încheieri, faţă de inculpatul C.L.-A., (...) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:
 
corupere sexuală a minorilor, în formă continuată (...) (persoană vătămată P.C., în vârstă de 13 ani la data comiterii primului act material- un număr nedeterminat de acte materiale, constând în atingerea persoanei vătămate pe fese, picioare, în zona inghinală din septembrie 2020 până în 11.02.2022)
 
 corupere sexuală a minorilor, în formă continuată (...) (persoană vătămată M.T., în vârstă de 14 ani la data comiterii primului act material, un număr nedeterminat de acte materiale, constând în atingerea persoanei vătămate pe fese, picioare, în zona inghinală din septembrie 2020 până în 11.02.2022).

 
Judecătoria a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului după rămânerea definitivă a prezentei încheieri.


 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Tribunalul Constanța – dosar 9556/212/2022.
 

Cel în cauză este, potrivit portalului instanțelor de judecată, Laurenţiu Alexandru Ciorogaru, profesor în cadrul Liceului Tehnologic „Radu Prișcu” din Dobromir. Mai mult decât atât, Ciorogaru a fost până de curând director al Liceului Tehnologic „Concord“ Constanţa, unitate de învăţământ particulară.
 
Președintele fundației „Concord“ este Dumitru Costea.
 
„Mă surprinde. Sunt șocat“.
 
Contactat telefonic, Dumitru Costea a declarat pentru ZIUA de Constanța, următoarele:
 

„Nu știu nimic despre situația lui (nr. a lui Laurenţiu Alexandru Ciorogaru). Nu știam absolut nimic despre asta. Acum aflu de la dumneavoastră. Nu era normal ca cineva să ne anunțe și pe noi? La noi nu s-a întâmplat absolut nimic. Nu mai știu nimic de el, de aproape două luni nu a venit. Chiar nu știam ce se întâmplă. Pardon, de o lună nu a mai venit pe aici. Habar nu am. Acum aud de la dumneavoastră. El era director la noi, dar între timp l-am suspendat, pentru că nu a venit la muncă. Nu puteam să stăm, așa, la telefoane nu răspunde. Nu știu ce se întâmplă. Telefoanele lui sunt la parchet acum. Trebuie să mă anunțe și pe mine cineva, să iau măsuri. Eu chiar aflu ultimul. Rămân blocat la ce aud. Mă surprinde. Sunt șocat. În ultima perioadă am văzut că era abătut, dar nu știam ce se întâmplă. Nu a mai venit și am zis să fie suspendat. Din 2010, până acum, nicio problemă nu am avut cu el. Chiar mă surprinde, rămân șocat ce îmi spuneți“. 

    
Liceul Tehnologic „Radu Prișcu” din Dobromir - sursa foto ZIUA de Constanța

Pentru a afla mai multe despre această situație, am mers la Liceul Tehnologic „Radu Prișcu” din localitatea Dobromir.
 
Directorul liceului – „Profesorul are contractul suspendat“.
 
Unitatea de învățământ este condusă de Georgiana Frățilă.  
 
Având în vedere complexitatea cauzei, Georgiana Frățilă, directorul Liceulul Tehnologic „Radu Prișcu” din Dobromir, ne-a precizat, pe scurt, că, de îndată ce a aflat de caz, a luat „toate măsurile necesare și legale“ și că, la acest moment profesorul are „contractul suspendat“.
 
Viceprimarul cu atribuții de primar - „Nu am stat niciodată de vorbă cu el“
Sebai Ismail, viceprimarul cu atribuții de primar din localitatea Dobromir - sursa foto ZIUA de Constanța
 
În speranța că vom putea afla și alte detalii, i-am făcut o vizită și lui Sebai Ismail, viceprimarul cu atribuții de primar din localitatea Dobromir, iar răspunsul acestuia a fost următorul: „Nu am auzit absolut nimic despre acest caz. Nu am vorbit nimic cu doamna director. Poliția și justiția să-și facă treaba. Nu știu și nu am auzit nimic despre domnul profesor. Nu am stat niciodată de vorbă cu el“.    
În continuare, ancheta este continuată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Un profesor din Galați a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală asupra unei minore
 
Un profesor din Tulcea a luat 13 ani de închisoare! Este îngrozitor ce a făcut
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 633

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 582

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 804

Copii de grădiniță au participat la un atelier de pictură, la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)

17 Apr 2024 466

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1061

Palatul Copiilor Constanța „Evadare“ în lumea subacvatică, facilitată de scafandri. „Am trăit cu toții o experiență inedită“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Apr 2024 769

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 719

RAJA Constanța Se oprește apa pe mai multe străzi din Eforie Sud!

02 Apr 2024 476

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1479

Constanța. Fostul profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime, menținut sub control judiciar!

18 Feb 2024 943

Documentar proiectat la Muzeul de Artă Constanța pentru celebrarea a 107 ani de la nașterea lui Oleg Danovski

07 Feb 2024 624

Istoria Dobrogei Semion Petrescu a adus animatograful lui Edison la Constanța

02 Feb 2024 6899

Profesor din Medgidia, acuzat de purtare abuzivă, condamnat în primă instanță! Când se va da decizia finală

27 Jan 2024 1047

Constanța Portretul îndoliat al lui Paul Cămui și lumânări aprinse în memoria regretatului antrenor, la Sala Sporturilor „Simona Amânar“

20 Jan 2024 1557

Născut în județul Constanța Nevzat Yusuf Sarigol, profesor și autor de seamă al comunității tătare

20 Jan 2024 1646