Deschidere editie

Proiect SF Insulă artificială şi drum suspendat în Port. Mazăre ştie de proiect?

Schimbări majore vor avea loc, în viitor, în Portul Constanţa. Administraţia portuară are în vedere realizarea unui nou pod rutier şi a unei insule artificiale. „Podul rutier care urmează să facă legătura cu insula artificială, precum şi dezvoltarea insulei artificiale sunt proiecte de investiţii de viitor ale Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. Stadiul acestora este la nivel de proiect, căutându-se surse de finanţare pentru realizarea lor“, a precizat Valeriu Nicolae Ionescu, directorul general al CNAPM SA Constanţa.
 
Realizarea unui drum suspendat de la Poarta 8 spre insula artificială include şi un pod rutier metalic, având o deschidere de 105 metri, care va realiza legătura între zona fluvio-maritimă şi insula artificială a Portului Constanţa, precum şi racordarea acesteia la reţeaua de drumuri interioare şi exterioare a Portului. Valoarea estimată a proiectului este de 36 de milioane de euro. Proiectul este propus pentru finanţare în perioada 2014 - 2020, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (continuarea POS-T). Proiectul realizării insulei artificiale are o valoare estimată de 250 de milioane de euro, proiectul fiind propus spre finanţare prin CEF 2014 - 2020. Insula artificială poate fi dezvoltată în etape, şi, ca în cazul altor proiecte enumerate mai sus, se explorează şi posibilitatea de investiţii alături de companii private.

„Deocamdată nu au fost demarate proceduri de licitaţie pentru niciunul dintre aceste proiecte. Noul Master Plan al Portului Constanţa, aflat în curs de realizare, va stabili priorităţile de investiţii pentru perioada următoare, până în 2040“, a mai precizat Valeriu Nicolae Ionescu. CN APM SA Constanţa şi-a concentrat atenţia şi investiţiile pe infrastructura portuară, obiectivul general fiind asigurarea condiţiilor optime pentru dezvoltarea Portului Constanţa, în sensul consolidării poziţiei acestuia ca port maritim eficient, durabil şi sigur şi de asigurare a condiţiilor pe care le impune rolul său strategic pe coridoarele de transport pan-europene şi în reţeaua europeană de transport intermodal. „Toate investiţiile pe care le are în vedere CN APM SA Constanţa au ca scop îmbunătăţirea performanţelor Portului, astfel încât să se răspundă favorabil nevoilor partenerilor. Acestea vor duce la eficientizarea activităţii portuare şi implicit la mărirea marjei de profit a oricărui agent economic care îşi desfăşoară activitatea în Port. Beneficiile financiare nu pot fi încă estimate, proiectele de investiţii la care ne referim figurând în planurile de viitor ale CN APM SA Constanţa şi având diferite termene de finalizare. Considerăm însă că efectele acestora se vor reflecta rapid în activitatea portuară“, mai spun reprezentanţii companiei.
Amintim cã intenția administrației Mazãre este de a-ºi majora cu 13% pachetul de acțiuni deținute în Portul Constanța. În acest sens, Consiliul Local Municipal Constanța dezbate azi un proiect de hotãrâre privind preluarea cu titlu gratuit a unui pachet de 13% deținut în prezent de stat la CN APM Constanța.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CNAPM Constanța organizează o licitație pentru întreținerea liniilor de contact din Portul Constanța (document)

12 May 2020 419

Acționarii CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, convocați în ședința Adunării Generale

23 Apr 2020 1085

Cine va furniza servicii de telefonie și date mobile pentru CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (document)

10 Apr 2020 2240

CN APM Constanța caută firmă pentru asigurare pentru răspundere profesională a membrilor Consiliului de Administrație

08 Apr 2020 441

Contract semnat de CN APM Constanța și o societate din Giurgiu (document)

16 Mar 2020 1529

CN APM Constanţa doreşte întocmirea planului de securitate pentru Terminalul de pasageri (document)

11 Mar 2020 1006

CN Administrația Porturilor Maritime ia măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

27 Feb 2020 750

Declaraţie de avere - Constantin Chirilă, membru CA la CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (document)

26 Feb 2020 1629

O firmă din Năvodari se va ocupa de service-ul unei instalaţii de inspecţie cu raze X la CN APM Constanţa (document)

13 Feb 2020 1686

Declaraţie de avere - Adina Albu, şef birou consultanţă, avize şi negocieri necontencioase la CN APM SA Constanţa (document)

24 Jan 2020 3456

D.O. Style 99 şi-a adjudecat un nou contract de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (document)

22 Jan 2020 1372

O firmă din Galaţi se va ocupa de iluminatul stradal din Portul Constanţa (document)

13 Jan 2020 1332

CN APM Constanţa va reabilita pasajul de la Poarta 4 (document)

25 Dec 2019 973

Bilanţ la CN Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Ce date a mai prezentat directorul companiei

14 Dec 2019 1020

Cinci oferte depuse pentru scoaterea cadavrelor și ranfluarea navei din Portul Midia

13 Dec 2019 1536