PSD a fost ras din CA-ul Aeroportului Kogălniceanu. CJC a rămas fără reprezentant şi cere o nouă convocare a AGA şi vot cumulativ (document + galerie foto)


Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii Naţionale Aeroportul Mihail Kogălniceanu, reunită pe data de 9 ianuarie a.c., a decis încetarea mandatelor provizorii ca membri în Consiliul de Administraţie al societăţii pentru Teşeleanu George, Marcoşanu Silviu-Mihai, Matichescu Mirela-Florenţa şi Șerbănescu Mirel-Ionuţ (vezi secţiunea „Documente“).
AGA a mai decis prelungirea cu două luni a mandatelor de membri ai CA pentru Artagea Bogdan-Ionuţ - director general AIMK, Acatrinei Horia-Mihail, director economic AIMK şi Romani Tony-Avramescu-Gruia, reprezentant Fondul Proprietatea.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Adunarea Generală a Acţionarilor a decis numirea, începând cu 15.01.2020, ca administratori provizorii, pe o durată de patru luni, cu posibilitatea prelungirii până la şase luni, a următoarele persoane: Ligia Elena Căpăţână - reprezentantul Primăriei Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, în locul Mirelei Matichescu, reprezentant Consiliul Judeţean Constanţa, Geambazu Nicu Daniel - membru PNL Tulcea, în locul lui Şerbănescu Mirel-Ionuţ, Secil Cantaragiu - consilier local PMP, în locul lui Teşeleanu George, şi Constantina Vasilescu - consilier judeţean PNL în CJ Ialomiţa, în locul lui Marcoşanu Silviu-Mihai. Noii administratori provizorii vor încasa o indemnizaţie de 4.631 de lei brut.
 
Toate deciziile prezentate mai sus au fost luate de reprezentanţii AGA, respectiv Mihail Victor Ionescu şi Mihaela Clim, din partea Ministerului Transporturilor, acţionar majoritar al societăţii cu 60%, Cătălin Niculiţă, reprezentant Fondul Proprietatea, acţionar minoritar - 20%, şi Ramona Petcu, reprezentant al Consiliului Judeţean Constanţa, deţinător a 20% din acţiuni.
 

Ministerul Transporturilor a eliminat  fără nicio explicaţie reprezentantul Consiliului Judeţean

 
Conducerea Consiliului Judeţean Constanţa acuză că Ministerul Transporturilor a eliminat reprezentantul instituţiei din CA-ul Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu. Este vorba despre Mirela Matichescu, administratorul public al judeţului Constanţa.
Preşedintele CJ, Marius Horia Țuţuianu, a precizat că, în calitate de acţionar minoritar, Consiliul Judeţean Constanţa a solicitat Ministerului Transporturilor întrunirea pe 20-21 ianuarie a.c. a unei noi Adunări Generale a Acţionarilor a aeroportului de la Mihail Kogălniceanu.
 
„Am solicitat convocarea AGA pentru săptămâna viitoare şi stabilirea noilor membri ai Consiliului de Administraţie prin vot cumulativ al fiecărui acţionar. În cazul în care solicitării noastre nu i se va da curs, vom urma căile legale pentru a ataca decizia AGA din 9 ianuarie. Considerăm că, în calitate de acţionar, chiar şi minoritar, Consiliul Judeţean Constanţa trebuie să aibă un reprezentant în cadrul Consiliului de Administraţie”, a precizat pentru ZIUA de Constanţa, şeful CJ, Marius Horia Țuţuianu. Acesta a refuzat să vorbească despre propunerile pe care le va face CJ în cazul în care se va da curs solicitării administraţiei judeţene.
 
Vă reamintim că, din anul 2007, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) deţine un pachet de 20% din acţiunile Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa SA (AIMK).
Dincolo de epurarea PSD-iştilor din CA-ul Aeroportului, care ţine de calcule exclusiv politice, prin decizia de la începutul acestui an, se creează un precedent, dat fiind faptul că, de exemplu, și Aeroportul Traian Vuia de la Timișoara are ca acționar Consiliul Județean Timiș.
 

Vă reamintim totodată că, în 2015, Consiliul Local Constanţa, care era acţionar minoritar tot cu 20%, în societatea Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi avea un reprezentant în AGA și un altul în Consiliul de Administraţie, a pierdut acțiunile în urma ridicării de către Avocatul Poporului a unei excepții de neconstituționalitate la CCR. Adunarea Generală a Acţionarilor Portului a aprobat, într-o şedinţă extraordinară desfăşurată pe 23 ianuarie 2015, punerea în aplicare a deciziei Curţii Constituţionale.
 

Citeşte şi:

 

Ministerul Transporturilor a eliminat reprezentatul CJC din Consiliul de Administraţie al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu. Iată noul Consiliu de Administraţie


Consiliul de Administraţie al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu, împănat cu pesedişti (galerie foto)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noi decizii au fost adoptate de Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa SA

03 Apr 2024 1280

Cumpărări directe Constanța Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu cumpără bilet de avion și transfer aeroport Viena-hotel de la Paris Rostar SRL (DOCUMENT)

30 Mar 2024 648

Protest la Aeroportul Mihail Kogălniceanu din județul Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 1515

Investiție de peste 200 milioane lei Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din Constanța prinde contur! (FOTO)

02 Feb 2024 6965

Bilanțul activității Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa pentru anul 2023

09 Jan 2024 891

Directorul economic provizoriu al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu, mandat prelungit până pe 8 decembrie

28 Nov 2023 956

După ce a contestat licitația, TPF Inginerie SRL câștigă un contract important la noul terminal al Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu (DOCUMENT)

18 Nov 2023 1343

Firme din Constanța AGA Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu SA a prelungit mandatul administratorului Gabriel Monea

25 Oct 2023 908

Firme din Constanța Consiliul de Administrație a decis. Bogdan Artagea, rămâne director general provizoriu al Aeroportului Internațional de la Mihail Kogălniceanu

23 Oct 2023 1166

Firme din Constanța Mandatele administratorilor Artagea şi Acatrinei în CA-ul Aeroportului de la „Mihail Kogălniceanu", prelungite până în februarie 2024

02 Oct 2023 1079

Compania care se ocupă de noul terminal al Aeroportului Kogălniceanu a contestat licitația pentru construcția stadionului Farul din Constanța (DOCUMENT)

20 Aug 2023 2926

Numărul locurilor de parcare din incinta Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța s-a redus considerabil

18 Aug 2023 1691

Știri din Constanța Prelungiri de mandate pentru directorii și administratorii Aeroportului Internațional de la Mihail Kogălniceanu

01 Aug 2023 981

Horia Acatrinei, repus în funcția de director economic provizoriu la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța

17 Jul 2023 2199

O singură ofertă depusă Iată ce firme doresc să construiască noul terminal de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța

04 May 2023 4801