PSD a fost ras din CA-ul Aeroportului Kogălniceanu. CJC a rămas fără reprezentant şi cere o nouă convocare a AGA şi vot cumulativ (document + galerie foto)


Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii Naţionale Aeroportul Mihail Kogălniceanu, reunită pe data de 9 ianuarie a.c., a decis încetarea mandatelor provizorii ca membri în Consiliul de Administraţie al societăţii pentru Teşeleanu George, Marcoşanu Silviu-Mihai, Matichescu Mirela-Florenţa şi Șerbănescu Mirel-Ionuţ (vezi secţiunea „Documente“).
AGA a mai decis prelungirea cu două luni a mandatelor de membri ai CA pentru Artagea Bogdan-Ionuţ - director general AIMK, Acatrinei Horia-Mihail, director economic AIMK şi Romani Tony-Avramescu-Gruia, reprezentant Fondul Proprietatea.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Adunarea Generală a Acţionarilor a decis numirea, începând cu 15.01.2020, ca administratori provizorii, pe o durată de patru luni, cu posibilitatea prelungirii până la şase luni, a următoarele persoane: Ligia Elena Căpăţână - reprezentantul Primăriei Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, în locul Mirelei Matichescu, reprezentant Consiliul Judeţean Constanţa, Geambazu Nicu Daniel - membru PNL Tulcea, în locul lui Şerbănescu Mirel-Ionuţ, Secil Cantaragiu - consilier local PMP, în locul lui Teşeleanu George, şi Constantina Vasilescu - consilier judeţean PNL în CJ Ialomiţa, în locul lui Marcoşanu Silviu-Mihai. Noii administratori provizorii vor încasa o indemnizaţie de 4.631 de lei brut.
 
Toate deciziile prezentate mai sus au fost luate de reprezentanţii AGA, respectiv Mihail Victor Ionescu şi Mihaela Clim, din partea Ministerului Transporturilor, acţionar majoritar al societăţii cu 60%, Cătălin Niculiţă, reprezentant Fondul Proprietatea, acţionar minoritar - 20%, şi Ramona Petcu, reprezentant al Consiliului Judeţean Constanţa, deţinător a 20% din acţiuni.
 

Ministerul Transporturilor a eliminat  fără nicio explicaţie reprezentantul Consiliului Judeţean

 
Conducerea Consiliului Judeţean Constanţa acuză că Ministerul Transporturilor a eliminat reprezentantul instituţiei din CA-ul Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu. Este vorba despre Mirela Matichescu, administratorul public al judeţului Constanţa.
Preşedintele CJ, Marius Horia Țuţuianu, a precizat că, în calitate de acţionar minoritar, Consiliul Judeţean Constanţa a solicitat Ministerului Transporturilor întrunirea pe 20-21 ianuarie a.c. a unei noi Adunări Generale a Acţionarilor a aeroportului de la Mihail Kogălniceanu.
 
„Am solicitat convocarea AGA pentru săptămâna viitoare şi stabilirea noilor membri ai Consiliului de Administraţie prin vot cumulativ al fiecărui acţionar. În cazul în care solicitării noastre nu i se va da curs, vom urma căile legale pentru a ataca decizia AGA din 9 ianuarie. Considerăm că, în calitate de acţionar, chiar şi minoritar, Consiliul Judeţean Constanţa trebuie să aibă un reprezentant în cadrul Consiliului de Administraţie”, a precizat pentru ZIUA de Constanţa, şeful CJ, Marius Horia Țuţuianu. Acesta a refuzat să vorbească despre propunerile pe care le va face CJ în cazul în care se va da curs solicitării administraţiei judeţene.
 
Vă reamintim că, din anul 2007, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) deţine un pachet de 20% din acţiunile Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa SA (AIMK).
Dincolo de epurarea PSD-iştilor din CA-ul Aeroportului, care ţine de calcule exclusiv politice, prin decizia de la începutul acestui an, se creează un precedent, dat fiind faptul că, de exemplu, și Aeroportul Traian Vuia de la Timișoara are ca acționar Consiliul Județean Timiș.
 

Vă reamintim totodată că, în 2015, Consiliul Local Constanţa, care era acţionar minoritar tot cu 20%, în societatea Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi avea un reprezentant în AGA și un altul în Consiliul de Administraţie, a pierdut acțiunile în urma ridicării de către Avocatul Poporului a unei excepții de neconstituționalitate la CCR. Adunarea Generală a Acţionarilor Portului a aprobat, într-o şedinţă extraordinară desfăşurată pe 23 ianuarie 2015, punerea în aplicare a deciziei Curţii Constituţionale.
 

Citeşte şi:

 

Ministerul Transporturilor a eliminat reprezentatul CJC din Consiliul de Administraţie al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu. Iată noul Consiliu de Administraţie


Consiliul de Administraţie al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu, împănat cu pesedişti (galerie foto)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegeriparlamentare2020 Situația aeroportului Kogălniceanu și cum dorește USR PLUS să dezvolte și să modernizeze infrastructura aeroportuară

21 Nov 2020 465

Exercițiul militar Rapid Falcon Ludovic Orban, în vizită de lucru la Constanța (video)

19 Nov 2020 910

Decizii importante ale AGA Societății Naționale "Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu" Bonus - o angajată a făcut plângere la DNA

19 Nov 2020 777

Se caută servicii de audit pentru Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Se oferă 19.800 de lei

27 Oct 2020 2524

Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” – Constanța SA cumpără echipamente pentru siguranța traficului de pasageri

01 Oct 2020 882

Aeroportul Mihail Kogălniceanu cumpără autospecială pentru siguranța la incendii (document)

11 Sep 2020 753

Kik SRL furnizează produse de curățenie, dezinfectare și protecție către Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” Constanța (document)

28 Aug 2020 2103

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu – Constanța cumpără servicii de asigurare Casco (document)

27 Jul 2020 1926

Încep exproprierile pentru Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu. Iată lista completă a proprietăților vizate

06 Jul 2020 1591

Funcționarii din București, directori pe viață la Constanța Consiliul de Administraţie al Aeroportului Mihail Kogălniceanu a decis

04 Jul 2020 1369

Proiecte majore ale Guvernului pentru Constanța Peste 1,3 miliarde de euro destinate exclusiv porturilor din județ. Drumuri expres și modernizarea aeroporturilor, pe lista investițiilor de milioane de euro (document)

03 Jul 2020 3311

Megalicitație organizată de Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” . Cine sunt responsabilii achiziției?

17 Jun 2020 945

Zboruri directe către Timișoara, de pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

11 Jun 2020 885

Pentru degrevarea aglomerației de pe Otopeni, USR Constanța propune ca o parte din zboruri să fie preluate de aeroportul de la Mihail Kogălniceanu

12 May 2020 2989

Mihai Lupu (PNL) “Cursă Viena-Constanța de pe aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, ne oferă avantaje și în fața vecinilor din Bulgaria”

07 May 2020 2397