PUD lansat în consultare publică. Vor să-și facă casă pe o stradă din zona istorică a Constanței. O parte din teren a fost sub sechestrul DNA (DOCUMENTE)

  • Un nou Plan Urbanistic de Detaliu a fost lansat în consultare publică de Primăria Constanța
  • Acesta vizează un imobil de pe strada Aristide Karatzali nr.8 din Peninsula Constanței
  • Inițiatorul PUD-ului este Dragoș George Teodorescu iar elaborator World Agora Design SRL și urbanist Mihaela Pușnava
  • Cei doi proprietari ai terenului care vor să construiască în Peninsulă au dat în judecată în 2021 mai mulți beneficiarii de top ai retrocedărilor dar și UAT municipiul Constanța
  • O parte din acest teren, respectiv 51.60 mp s-a aflat sub sechestru DNA
  • Numele lui Dragoș George Teodorescu se leagă de firma Fastra Marine Services SRL

Un nou Plan Urbanistic de Detaliu a fost lansat în consultare publică de Primăria Constanța.

Acesta vizează un imobil de pe strada Aristide Karatzali nr.8 din Peninsula Constanței.

Documentul urbanistic vine să reglementeze amplasarea în parcelă un imobil cu funcțiunea de locuință individuală într-o zonă istorică protejată.
Inițiatorul PUD-ului este Dragoș George Teodorescu iar elaborator World Agora Design SRL și urbanist Mihaela Pușnava.

Publicul este invitat să transmită observații asupra acestei documentații până pe 18.08.2022.

Observațiile vor fi transmise în scris pe adresa de e-mail: primarie@primaria-constanta.ro îm atenția Serviciului Strategii și Planificare Urbană.
Comunicarea rezultatelor consultării publice se va face în perioada 18.08.2022-28.08.2022.

Suprafața de teren care a generat PUD este 424,6 mp din acte și 373 mp din măsurători, conform extrasului de carte funciară nr. 252321 eliberat sub număr cerere 117409/ 10.09.2020.

Conform Actului Notarial nr. 1280/05.06.2020 emis de Iosif Mariana, terenul situat în Strada Aristide Karatzali nr. 8, se află în proprietatea persoanelor fizice Teodorescu Dragoș-George( om de afaceri) și Teodorescu Viorica-Roxana (medic).

Se intenționează realizarea unei locuințe individuale S+P+1 alipită la calcanele existente pe limitele laterale ale construcției. Conform Regulamentului Local de Urbanism al PUZ Peninsulă aprobat cu HCL 416/21.11.2003, „Construcția noilor clădiri va fi autorizată numai în urma întocmirii unui Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat conform legislației privind zonele istorice protejate.” Prezentul PUD urmărește să detalieze modul de amplasare în parcelă a construcției propuse, indicând racordarea fațadei de pe aliniament la cele două fațade vecine, stabilirea accesului carosabil și pietonal, numărul și amplasarea locurilor de parcare, conform temei beneficiarului și a reglementărilor impuse de documentațiilor de urbanism de nivel superior aprobate anterior prezentului studiu.Terenul ce face obiectul documentației se află în zona centrului istoric al municipiului Constanța, la aproximativ 300 nord de Piața Ovidiu și are acces direct la strada Aristide Karatzali, arteră pietonală cu circulație ocazional carosabilă admisă.

Încadrarea în PUZ Conform PUZ Peninsulă, aprobat cu HCL nr. 416/21.11.2003, terenul care a generat P.U.D. se regăsește în zona de reglementare L1 - zona de locuințe individuale și locuințe colective mici pe lot și alte funcțiuni complementare.

Imobilul care a generat PUD se află într-o zonă cu restricții de construire determinate de statutul de zonă protejată.

Terenul pe care este vizată intervenția ce va succede PUD-ul nu este utilizat, fiind într-o stare de degradare și are o deschidere de aproximativ 13 metri la strada Aristide Karatzali, reglementată ca circulație auto cu sens unic de deplasare de la est la vest. Circulația carosabilă de pe strada Aristide Karatzali a fost adusă la nivelul circulațiilor pietonale în anul 2014.

Terenurile din zonă sunt încadrate în L1 - zona de locuințe individuale și locuințe colective mici pe lot și alte funcțiuni complementare, având următorii indicatori urbanistici admiși, conform PUZ Peninsulă: POT max = 40% CUT max = 0,8 mp adc/mp teren RH max = P+1 - va fi respectat tipul de aliniere la cornișă specifică fiecărei insule. Utilizările admise sunt: locuințe individuale, locuințe mici (maxim 2 apartamente pe etaj), echipamente publice la nivel rezidențial (grădiniță, creșă, cabinet medical, farmacie, etc.), vezi secțiunea „documente”.

Cei doi proprietari ai terenului care vor să construiască în Peninsulă au dat în judecată în 2021 mai mulți beneficiarii de top ai retrocedărilor lui Mazăre, dar și UAT municipiul Constanța, vezi „citește și”.
 
O parte din acest teren, respectiv 51.60 mp s-a aflat sub sechestru DNA.

George Dragoș Teodorescu și Roxana Viorica Teodorescu au solicitat ridcarea sechestrului, în dosarul 3769/212/2021 care s-a judecat la Secția Civilă a Judecătoriei Constanța.
 
Amintim aici că, așa cum arătam în edițiile anterioare, contactată telefonic cu o altă ocazie, medicul Roxana Viorica Teodorescu, reclamant în cauza respectivă, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, răspunzând la întrebările reporterilor, că acest dosar nu are nicio legătură cu Dosarul Retrocedărilor din Constanța și a refuzat să facă alte comentarii cu privire la obiectul cauzei.
 
„Nu vă pot spune despre ce este vorba. Nu am nicio treabă cu nicio retrocedare. Este vorba despre o situație personală, nu are nicio legătură cu niciun dosar de retrocedare“, a fost răspunsul medicului legat de întrebarea dacă există vreo legătură între Dosarul Retrocedărilor și această cauză.
Într-un alt dosar disjuns din acțiunea principală, ce a primit indicativul 15983/212/2021, Judecătoria Constanța a analizat capătul de cerere privind solicitarea „ca instanța să dispună înscrierea acestora (nr., Teodorescu Dragoș George și Teodorescu Viorica Roxana), în cartea funciară nr. (...) a UAT Constanța, ca titulari ai dreptului de proprietate asupra terenului în suprafață de 424,60 m.p. cu nr. cadastral (...)“.

Numele lui Dragoș George Teodorescu se leagă de firma Fastra Marine Services SRL.

Compania a fost înființată în anul 2015 și are sediul social în Constanța, pe bulevardul Mamaia, nr. 100A.
 
Capitalul social subscris este de 200 de lei, asociat unic și administrator fiind Dragoș George Teodorescu.
 
Domeniul de activitate principal al companiei este reprezentat de „activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă“.
  
În 2021, cu 46 de angajați, firma a avut un profit net de 1.680.954 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 10.510.325 lei, dar și datorii de 1.281.856 lei.

Teodorescu mai deține 50% și din Fastra Support Services SRL înființată în 2022. Domeniul de activitate sunt servicii anexe transportului pe apă. Asociatul lui Teodorescu este Niculae Andrei-Valeriu, care deține și funcția de administrator. Societățile nu au încheiat contracte de achiziții publice potrivit www.confidas.ro.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

„O situație personală“ Beneficiari de top ai retrocedărilor lui Mazăre, dați în judecată la Constanța!

Se cere ridicarea sechestrului DNA de pe un teren din Portul Tomis!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gheorghe Neagu de la Manhattan Residence vrea blocuri de 10 etaje la Năvodari

23 Sep 2022 564

PUZ-ul pentru dezvoltarea unui cartier rezidențial în proximitatea zonelor comerciale de pe bulevardul Aurel Vlaicu, lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

23 Sep 2022 1042

Terenuri scoase la vânzare de Primăria Cernavodă. Cine sunt noii proprietari

21 Sep 2022 533

O nouă firmă de imobiliare pe piața din Constanța! Fondatorul a preluat anul trecut o societate de la un inspector al Primăriei Constanța (DOCUMENTE)

21 Sep 2022 709

Elemo SRL ridică o hală și un bloc de locuințe de serviciu în municipiul Constanța

20 Sep 2022 518

Două firme și o persoană fizică au cumpărat terenuri de la Primăria Murfatlar. Despre cine este vorba

17 Sep 2022 771

Certificat de urbanism pentru Complex Savoy SA. Este vizată construirea unui imobil de 8 etaje în Mamaia

16 Sep 2022 581

PUD inițiat de Marinii Buildings Development SRL, lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

15 Sep 2022 585

Schimbări în lumea afacerilor din Constanța! S-a probat fuziunea a două firme din oraș! Detalii

11 Sep 2022 1796

Ana Maria Denisov de la Logistics Partners ridică un bloc pe bulevardul Aurel Vlaicu

10 Sep 2022 857

Primăria Constanța, răspuns negativ pentru omul de afaceri Danis Șabit. El dorea să ridice o clinică pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța

31 Aug 2022 986

O firmă controlată de doi oameni de afaceri în Constanța va ridica un imobil pe strada Liviu Rebreanu

31 Aug 2022 926

Legături cu Radu Mazăre Ce investitor va ridica mai multe blocuri de 12 etaje în zona cluburilor din Mamaia, municipiul Constanța

30 Aug 2022 6512

Sammarina Imobiliare SA, investiție pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța

26 Aug 2022 1434

Bloc de patru etaje în Mamaia. Investitorul este un cunoscut om de afaceri din Constanța

24 Aug 2022 1859