Deschidere editie

Radu Mazăre, nouă ani. Nicușor Constantinescu, zece ani. Sorin Strutinsky, „eminența cenușie a echipei“ a luat ieri zece ani și opt luni de închisoare (document)

  • Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.
  • Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, se află în executarea unei pedepse de nouă ani de închisoare aplicată în Dosarul retrocedărilor.
  •  Strutinsky, Mazăre și Nicușor Daniel Constantinescu au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, în martie 2015, omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv ieri la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare cu executare.  Sorin Strutinsky este un apropiat al foștilor conducători ai Constanței, respectiv Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, și Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța.
 
Despre Sorin Strutinsky s-a spus că este „eminenţa cenuşie“ a echipei Mazăre-Constantinescu, cei trei fiind și parteneri de afaceri.  
 
În prezent, cei trei sunt condamnați la ani grei de închisoare, după ce au fost condamnați în dosare instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, se află în detenţie, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.
 
La rândul său, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, se află în executarea unei pedepse de nouă ani de închisoare aplicată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României în celebrul dosar privind retrocedările unor imense suprafețe de teren din Constanța.
 
Revenind la dosarul în care omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv ieri la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare cu executare, completul care a soluționat definitiv această cauză a fost alcătuit din magistrații Adriana Ispas, Georgiana Anghel – Tudor și Ciprian Coadă, din cadrul Curții de Apel Constanța. De precizat că unul dintre judecători din complet a avut opinie separată
 
Minuta completă a Curții de Apel Constanța poate fi citită integral accesând secțiunea Documente.
 
În actul de acuzare, procurorii au reținut, printre altele, că „în cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcția Apelor Dobrogea Litoral)“.
 
Anchetatorii au mai arătat că „în schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor DADL și asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligațiile contractuale asumate, referitoare la plata prețului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii inițiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunțător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale societății reprezentate de denunțător, în conturile bancare ale societăților comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL și SC Cds Project SRL“.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.
 
Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.
 
Citește și
 
Omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv la zece ani și opt luni de închisoare cu executare

Decizie definitivă! Este vizat dosarul în care Radu Mazăre a cerut să plece în Madagascar. Cine sunt judecătorii

Procesul lui Radu Mazăre, de la Curtea de Apel Constanța, amânat pentru luna viitoare

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre rămâne în închisoare. Cine a respins contestația în anulare

12 Nov 2019 2107

Liber la rejudecare, în Dosarul Retrocedărilor

04 Nov 2019 852

LIVE TEXT Mult așteptatul Radu Mazăre a ajuns pe pământurile natale

20 May 2019 2520

Fostul edil al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, condamnat într-un alt dosar, de ÎCCJ

03 May 2019 2642

Zi importantă pentru fostul primar al constănţenilor Radu Mazăre află azi dacă va fi achitat sau condamnat

22 Feb 2019 2790

S-a motivat decizia în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Aproape 200 de pagini. Radu Mazăre, cea mai mare condamnare

06 Aug 2018 6364

Radu Mazăre contestă amenda penală primită in dosarul in care a fost achitat

08 Jul 2018 1868

Ce a trimis fostul edil Tribunalului Constanţa Radu Mazăre, prima reacţie oficială după condamnarea cu executare în primă instanţă

24 May 2018 2941

Antena3. Radu Mazăre primul interviu după condamnare ”Ce reacție să mai am? Nu m-aș mai întoarce în România. Nu mi-e dor de România”

17 May 2018 10240

Ce spune fostul primar Radu Mazăre despre condamnarea la șase ani și jumătate de închisoare. A trimis un comunicat din Madagascar

16 May 2018 5387

Radu Mazăre a fost condamnat azi la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

16 May 2018 26635

UPDATESorin Strutinsky, condamnat la şapte ani şi patru luni de închisoare cu executare (document)

22 Dec 2017 10519

Radu Mazăre, prima reacţie după condamnare!

14 Jul 2017 21314

info-sud-est.ro Radu Babuș, finul lui Nicușor Constantinescu și subordonatul lui Radu Mazăre, în comisia de control a SRI. Tatăl parlamentarului, condamnat pentru corupție

18 Jan 2017 4777

Încătuşarea lui Mazăre şi NUP-ul lui Bodean Afaceristul Dinel Staicu, condamnat definitiv de Curtea Supremă (document)

26 Sep 2014 1708