Regionalizarea şi lovituri repetate judeţului Constanţa Cine este Eugen Ciorici, liberalul vrâncean care va conduce Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi (documente)

Liberalul Eugen Ciorici a fost numit, în cursul acestei săptămâni, la conducerea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, în funcţia de director interimar. Amintim că, începând cu data de 1 august, conform planului de reorganizare a ANAF, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa şi Direcţia Regională Vamală Constanţa s-au desfiinţat. Tot de la această dată, a fost înfiinţată Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi, structură care a preluat frâiele Finanţelor Publice din judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Tulcea.
Eugen Ciorici este fostul director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Vrancea.

În urmă cu doar câteva săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, îşi exprima convingerea că sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP), regiunea de Sud-Est, nu va funcţiona la Galaţi. Social democratul susţinea că ar fi vorba doar despre nişte zvonuri, despre „o bârfă lansată în mass media românească de cei interesaţi să creeze disensiune”.
Iată însă că, prin Ordinul nr. 1.104 din 1 august al preşedintelui ANAF, a fost înfiinţată Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, din care face parte şi Constanţa. Contrar, aşadar, aşteptărilor lui Nicuşor Constantinescu.

Cine este Eugen Ciorici

Interesant este, în acest context, faptul că la conducerea noii structuri create a fost numit un liberal, nu un social democrat, aşa cum s-a vehiculat iniţial. Eugen Ciorici este apropiat al deputatului Nini Săpunaru, liderul PNL Vrancea. De asemenea, directorul nou instalat ar fi susţinut, potrivit unor surse, de ministrul Economiei, liberalul Varujan Vosganian, al cărui coleg de clasă a fost, în liceu, la Focşani.
Potrivit CV-ului său, Eugen Ciorici s-a născut pe 17 mai 1958, în comuna Poiana, judeţul Vrancea. A absolvit, în 1982, ASE Bucureşti, Facultatea Planificare şi Cibernetică Economică. Din 2007 este expert contabil. De asemenea, a fost vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Departamentul pentru colectarea veniturilor bugetare şi director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea.

Averea şi interesele

Potrivit declaraţiei de avere depuse pe 16 octombrie 2012, Eugen Ciorici deţine un teren agricol de 0,68 hectare în judeţul Galaţi, un teren agricol de 0,33 hectare în judeţul Vrancea, un teren forestier în suprafaţă de 0,7 hectare în Vrancea, precum şi un teren intravilan de 275 metri pătraţi situat în municipiul Focşani.
Directorul Direcţiei Regionale de Finanţe Galaţi deţine, conform declaraţiei, o casă de locuit de 290 metri pătraţi, situată în Focşani.
La capitolul „Bunuri mobile”, în document figurează un autoturism Cielo şi un Volkswagen. Liberalul nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.

Aşa cum se menţionează în declaraţia de avere, Eugen Ciorici are un depozit bancar în valoare de 5.000 de euro, deschis în 2010 la CEC Bank. De menţionat este că liberalul a acordat un împrumut în nume personal către SC Comunivers 912 SRL Focşani. Valoarea împrumutului nu este însă lizibilă în documentul postat pe site-ul ANI.
Eugen Ciorici are şi datorii: o descoperire de card de 18.000 lei la BCR Focşani şi o alta de 3.000 de lei la Banca Transilvania.
Eugen Ciorici a încasat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, un salariu de 69.211 lei, în calitate de director al DGFP Vrancea. Soţia sa figurează în document cu zece salarii, obţinute de la SC Comunivers 912 SRL Focşani, SA Alma Consulting Focşani, SC Oculus Med Serv Focşani, SC Oculus Med Focşani, SC Cert Design Focşani, SC Cert Proiect Focşani, SC Cert Prodex Focşani, SC Infostar Focşani, SC Vector Focşani şi SC Sava Prod Com Impex Focşani. De la SC Salf SA Focşani, aceasta a obţinut o indemnizaţie de cenzor.
Totodată, Eugen Ciorici a încasat venituri şi din activităţi agricole, în valoare de 7.500 de lei.
Din declaraţia de interese reiese că Eugen Ciorici este acţionar PPM la SC Salf SA Focşani şi la SC Avicola SA Focşani.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

finantist

10 Aug, 2013 00:41

S-aindeplinit ceea ce multi nu credeau.sa vedeti cim o sa pice constantenii cate unul cate unul.

Articole asemanatoare

Problemele șantierului naval Damen Shipyards Mangalia, discutate la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT)

20 Mar 2024 607

Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central

17 Mar 2024 433

MAEPublicarea rezultatelor procesului de selecție pentru Programul de burse de cercetare doctorală și postdoctorală „Eugen Ionescu“, ediția 2023 - 2024

13 Mar 2024 392

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 04 martie 2024

05 Mar 2024 575

Declarații de avere Constanța Mircea-Eugen Cambur, șef serviciu la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

03 Mar 2024 650

Firme Constanța Modificări în acționariatul Easy Credit 4 All IFN SA

23 Feb 2024 524

New Shine Bubble și-a mutat sediul la Constanța. Iată cine este noul administrator

20 Feb 2024 476

Notarul Eugen George Anastase, asociat unic în Almar House SRL, modifică un imobil de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din Constanța

18 Feb 2024 2470

Județul Constanța Fostul internațional Costin Lazăr, antrenor la Gloria Băneasa. L-a înlocuit pe banca tehnică pe Eugen Trică

16 Feb 2024 1484

Firme din Constanța AGA Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu SA a prelungit mandatele administratorilor provizorii și pe cel al auditorului statuar

14 Feb 2024 819

Reprezentanți ai Centrului Militar Zonal Constanța în mijlocul elevilor din Valu lui Traian, Murfatlar și Peștera (GALERIE FOTO)

14 Feb 2024 565

Modificări în Iara Dreams SRL din Tulcea Corina Mihaela Petre a devenit asociat unic al societății

12 Feb 2024 654

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat noul port turistic din Jurilovca (VIDEO)

10 Feb 2024 779

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele dr. Anatoli Eugen Covaleov, managerul Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord (DOCUMENT)

30 Jan 2024 1302

Insolvențe Constanța Cazul Asociaţiei Clubul Sportiv Şcoala de Fotbal Farul Constanţa 2010, în atenția Tribunalului Constanța

29 Jan 2024 1286