Retrocedări suprapuse în peninsulă! Un nou dosar la Tribunalul Constanţa Arnold vs Giurgiucanu, Borcea, Camboianu şi Habitat Ambient

Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, lupta Feliciei Arnold în instanţele constănţene a început în anul 2007, când femeia a descoperit că există alţi proprietari pe terenul său. Mai exact, aceasta a vrut să realizeze o schiţă cadastrală a suprafeţei, în vederea îngrădirii acesteia, însă a „aflat cu stupoare de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară că o mare parte din teren este ocupată de pârât“.
 
Pe data de 10 martie 2009, pe rolul Secţiei Civile a Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 6098/212/2009, cu obiect „revendicare imobiliară repunere pe rol“. Conform portalului instanţelor de judecată, părţile în acest dosar sunt: Felicia Arnold (reclamant) şi de partea cealaltă se află Municipiul Constanţa, prin Primar, Georgică GiurgiucanuCristian Borcea, Geta SăvulescuMihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA (pârâţi).
 
După 40 de termene de judecată, magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au admis în parte cererea formulată de Felicia Arnold.
 
„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Municipiul Constanţa, prin Primar, invocată de instanţa din oficiu. Respinge cererea formulată de reclamanta Arnold Felicia, în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Constanţa, prin Primar, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Borcea Cristian, pusă în discuţie din oficiu de către instanţă, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea formulată de reclamanta Arnold Felicia, în contradictoriu cu pârâţii Giurgiucanu Georgică, Borcea Cristian, Săvulescu Geta, SC Habitat şi Ambient SA şi Camboianu Mihai.
 
Obligă pârâţii să lase reclamantei în deplină proprietate şi liniştită posesie suprafaţa de teren de 478 mp din imobilul situat în municipiul Constanţa, str. Aristide Karatzali nr. 2, ce rezultă din expertiza topografică întocmită în cauză de expert Cucoară Cristian Constantin. Admite în parte şi proporţional cu valoarea pretenţiilor admise cererea subsidiară şi obligă pârâţii, în solidar, la plata sumei de 17.632 de lei către reclamantă, cu titlu de cheltuieli de judecată“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu a fost una definitivă, aceasta fiind atacată la Tribunalul Constanţa, până în prezent, doar de Felicia Arnold. Primul termen stabilit de Tribunalul Constanţa în apelul cauzei a fost stabilit pentru data de 16 iunie.
 
Retrocedări suprapuse în peninsulă
Dispoziţia de împroprietărire a lui Borcea, Camboianu şi alţii, „şubrezită“ în instanţă?

 
Amintim că, în luna februarie 2016, într-un alt dosar, judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au menţinut decizia Tribunalului Constanţa, care a constatat „nulitatea absolută parţială a Dispoziţiei nr. 679/11.03.2004, emisă de primarul municipiului Constanţa, cu privire la suprafaţa de teren de 478 mp din totalul de 1.500 mp, situat în Constanţa, strada Aristide Karatzali nr. 2, judeţul Constanţa, proprietate a reclamantei Arnold Felicia“. Şi în această cauză, Felicia Arnold i-a chemat în instanţă pe: Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Geta Săvulescu, Mihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA, Municipiul Constanţa, prin Primar, şi primarul municipiului Constanţa (pe atunci, edil-şef era Radu Ştefan Mazăre).

 
Sentinţă irevocabilă în Dosarul „retrocedărilor suprapuse“! Veste proastă pentru autorităţile municipale
 

De menţionat că Radu Mazăre este judecat alături de Mihai Camboianu, SC Habitat şi Ambient SA, Cristi Borcea, dar şi de alte câteva zeci de persoane, din 2008, în celebra cauză denumită generic „Dosarul Retrocedărilor“.
 
Pronunţarea în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, amânată pentru data de 5 mai

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proces pentru terenul din Piața Ovidiu Banca Națională a României cheamă la judecată Primăria Constanța

23 Jul 2023 3530

Retrocedări suprapuse în inima Constanței! Încurcăturile primelor terenuri retrocedate și „amestecate“ de echipa Mazăre, greu de rezolvat chiar și după 18 ani!

23 Aug 2021 4188

În documentul contestat de BNR apar Borcea, Camboianu şi ceilalţi Procesul Băncii Naţionale cu Primarul Municipiului Constanţa, suspendat. Părţile nu s-au mai prezentat în instanţă (document)

01 Nov 2019 3554

Terenurile ce aparţineau lui Jules Movilă Cristian Borcea, Camboianu, Giurgiucanu şi Habitat şi Ambient SA, executaţi silit în cazul retrocedărilor suprapuse din Constanţa

03 Oct 2019 3840

Tribunalul Constanţa s-a pronunţat în Dosarul Retrocedărilor suprapuse

22 Jun 2017 7066

Sentinţă irevocabilă în Dosarul „retrocedărilor suprapuse“! Veste proastă pentru autorităţile municipale

19 Feb 2016 9130

Arnold, în instanţă cu Borcea, Camboianu şi alţii Dosarul „retrocedărilor suprapuse“, trimis spre rejudecare la Constanţa (rechizitoriu)

02 Dec 2015 5309

Aceleași „retrocedări suprapuse“ Procese fără sfârșit cu Primăria Constanța și „moștenitorii“ boierului Jules Movilă (rechizitoriu)

01 Jun 2015 3527