Revendicări imobiliare în instanță Beneficiar de top al retrocedărilor lui Mazăre, dat în judecată de un afacerist italian

  • În dosarul 12232/212/2020, Georgică Giurgiucanu deține rolul de pârât, alături de Habitat și Ambient și alții.
  • Acționarii Total Financial Consulting sunt italienii Andrea și Maurizio Piccin.
  • Firma italienilor a acționat în instanță și municipalitatea, Oficiul de Cadastru, dar și Statul Român.
Mutări ca la șah pe piața imobiliară din Constanța. Afaceristul Georgică Giurgiucanu, alături de firma bucureșteană Habitat și Ambient SA, doi dintre beneficiarii de top ai retrocedărilor din perioada fostului primar Radu Mazăre sunt pârâți într-un nou proces privind o revendicare imobiliară.

Demersul în instanță a fost inițiat de italienii de la Total Financial Consulting și este îndreptat inclusiv împotriva Municipiului Constanța prin Primar, a Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, dar și a Statului Român, prin Ministerul Finanțelor Publice. Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la societatea Total Financial Consulting, pe numărul de mobil pus la dispoziție de Registrul Comerțului, însă persoana care ne-a răspuns a precizat că firma nu mai deține numărul respectiv.
 

Giurgiucanu și Habitat, protagoniști în Dosarul Retrocedărilor

Pentru a face o scurtă trecere în revistă, amintim că Georgică Giurgiucanu și Habitat și Ambient sunt beneficiari de top ai terenurilor retrocedate în Constanța în vremea fostului primar Radu Mazăre. În același context, cei doi sunt „veterani“ ai însuși celebrului Dosar al Retrocedărilor, caz ce a pornit tocmai ca urmare a modului în care au fost instrumentate aceste retrocedări și care s-a aflat ani la rând pe rolul instanțelor din Capitală. În cele din urmă, prin Decizia nr. 32/2019 a Curții Supreme, Giurgiucanu a fost condamnat la cinci ani și jumătate de detenție, pentru instigare la complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, abuz în serviciu în formă continuată și, respectiv, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni. Afaceristul a contestat decizia. La rândul său, firma Habitat și Ambient a fost afectată de hotărârea judecătorilor bucureșteni, care au dispus, de asemenea, desființarea mai multor dispoziții ale primarului Radu Mazăre, prin care societatea, dar și alți beneficiari primeau terenuri în Constanța.

Nu mai departe de luna mai, afaceristul Georgică Giurgiucanu, firma Habitat și Ambient și Municipiul Constanța prin Primar au fost, de asemenea, acționați în instanță de către un alt dezvoltator imobiliar, House 3000 Real Investiment.
 

Total Financil Consulting, în datele Registrului Comerțului

Pentru a revenit însă la procesul deschis de Total Financial Consulting SRL, acesta a fost înregistrat pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța la data de 12 iunie, sub numărul 12232/212/2020, și are ca obiect o „revendicare imobiliară“. În proces, firma Total Financial Consulting SRL figurează ca reclamant, după ce i-a dat în judecată pe Georgică Giurgiucanu, Habitat și Ambient SA, Municipiul Constanța prin Primar, Consiliul Local al Municipiului Constanța, Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice, dar și Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța.

Dat fiind că dosarul a fost recent înregistrat la instanță, încă nu a fost fixat primul termen de judecată.
În ce privește firma Total Financial Consulting, potrivit informațiilor furnizate de Registrul Comerțului la data de 13 iunie 2020, aceasta a fost înființată în București, în anul 1999.
Societatea are un capital social subscris de 2.000 de lei, iar asociați sunt italienii Andrea Piccin, cu 20%, și Maurizio Piccin, ce deține 80%, acesta fiind și administratorul cu puteri depline.
Activitatea principală a Total Financial Consulting este reprezentată de „cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii“. În anul 2017, societatea a avut o pierdere netă de 29.921 de lei, zero salariați și zero cifra de afaceri. În 2018, firma a înregistrat un profit de 668.995 de lei, cu doi salariați și o cifră de afaceri netă de 12.861 de lei. În 2019, pierderea netă a fost de 281.725 de lei, numărul salariaților a fost în continuare doi, iar cifra de afaceri a fost 0.

Numele lui Maurizio Piccin se leagă și de societatea Alcor Merchant SRL, care face demersuri pentru supraetajarea unui bloc de locuințe colective, de la S+P+10E la S+P+13E, pe strada Unirii nr. 108A.


Citește și:


Imobilul de zece etaje, ridicat de Alcor Merchant SRL pe strada Unirii din Constanţa, supraetajat cu încă trei nivele

Georgică Giurgiucanu și Habitat și Ambient, cot la cot cu municipalitatea, dați în judecată de un dezvoltator imobiliar. Despre cine este vorba


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Municipiul Constanța prin Primar a scăpat de un proces deschis de un dezvoltator imobiliar. Legături cu celebrul dosar al Retrocedărilor

18 Dec 2020 1170

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 decembrie 2020

08 Dec 2020 818

Ce s-a întâmplat cu procesul deschis de BNR împotriva beneficiarilor de top ai retrocedărilor din Portul Tomis

05 Dec 2020 1144

O mică parte din dosarul Retrocedărilor din Constanţa, azi în atenția Curții Supreme

01 Oct 2020 1122

Au fost stabiliți judecătorii care vor închide odată și pentru totdeauna circuitul penal al Retrocedărilor din Constanţa!

15 Sep 2020 1740

Dosarul „mamă“, trimis în instanță din 2008 O parte din dosarul Retrocedărilor din Constanţa se întoarce la Înalta Curte!

17 Aug 2020 1383

Dosarul Retrocedărilor din Constanţa Judecătorii au încetat procesul față de omul de afaceri Georgică Giurgiucanu (minută)

29 Jul 2020 880

Cererea de rejudecare a Dosarului Retrocedărilor, amânată pentru luna viitoare

19 Jun 2020 726

O mică parte din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa se va rejudeca! Azi, un nou termen

21 May 2020 1240

Georgică Giurgiucanu și Habitat și Ambient, cot la cot cu municipalitatea, dați în judecată de un dezvoltator imobiliar. Despre cine este vorba

07 May 2020 2074

Omul de afaceri Georgică Giurgiucanu, singurul inculpat Rejudecarea unei mici părţi din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, amânată

28 Feb 2020 2927

Borcea şi Giurgiucanu, „pârâţi“ Banca Naţională a României i-a dat în judecată pe o parte din beneficiarii retrocedărilor din peninsulă

28 Feb 2020 4866

Mîndrilă s-a abţinut! I-a dat cu suspendare lui Mazăre Cine este magistratul care va rejudeca Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (document)

29 Jan 2020 2932

117 ani de închisoare pentru un prejudiciu de 114 milioane de euro Este oficial! O mică parte din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa se va rejudeca!

21 Jan 2020 3299

Liber la rejudecare, în Dosarul Retrocedărilor

04 Nov 2019 949