Revoltă într-un bloc din Nicolae Bălcescu! Locatarii sunt hotărâți să se pună în fața buldozerelor (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
 
  • Oamenii sunt hotărâți să facă un lanț uman în jurul barăcilor, dacă Primăria Nicolae Bălcescu va aduce la fața locului buldozerul.
  • Lucian Constantin, viceprimarul Primăriei Nicolae Bălcescu, care a preluat atribuțiile de primar după condamnarea definitivă a fostului edil Dumitru Timofte, nu a dorit să facă declarații oficiale cu privire la situația blocului. 
 
Revoltă într-un bloc din localitatea Nicolae Bălcescu, județul Constanța! Zeci de familii au fost înștiințate de primăria din localitate că, în câteva zile, vor fi demolate barăcile din spatele blocului ridicate înainte de Revoluție, însă cetățenii sunt determinați să nu renunțe! 
 
Mai mulți cetățeni din localitatea constănțean Nicolae Bălcescu sunt hotărâți să reziste încercărilor municipalității de a demola barăcile din spatele blocului în care locuiesc.
 
Pe locul unde se află acum barăcile municipalitatea intenționează să amenajeze un drum în vederea realizării lucrărilor la un obiectiv de investiții din comună.
 
La fața locului, locatarii blocului ne-au vorbit pe larg despre nemulțumirile lor.
 
Ionica Ciobotaru, locatară a blocului, explică situația pe larg:
 

„Pe lângă bloc se dorește realizarea unui drum. Ca să treacă mașinile spre o parcare de lângă o construcție a primăriei pentru evenimente. După cum am înțeles noi, după mintea noastră, de la bloc se va lăsa un metru distanță, gardul din fața noastră se va muta și el și va face (nr. Primăria) șosea. Acestea sunt magaziile pe care vrea (nr. Primăria) să le dărâme. Este adevărat, sunt magazii vechi. Acum vrea să le strice ca să facă pe aici drum. Noi nu avem unde să âinem un lemn, unde să ținem o varză. Când a fost campania electorală au venit în fața blocului. Înainte blocul avea terasit. L-a dat jos...au zis că ni-l va face. Până pe data de 7/8 avem termen pentru demolare. Ne punem în fața buldozerului, dacă vine să dărâme barăcile. Nu le dăm voie să strice. Ni s-a spus că vor aduce și mascații. Noi nu suntem de acord. Să vedem. Vor da peste noi cu bulozerul. Pe data de 8 mai au spus că vin să demoleze. Am avut centrală cu turnuri înalte. Au scos tot din centrală. Ni s-a promis că tot fierul din centrală va merge la fier vechi și ne va ajuta să ne reparăm acoperișul. Nu s-a întâmplat nimic. Nu știm unde au ajuns banii“.  

 
„Unde să ne ducem ce avem noi în magazii“ 

„Eu vreau să spun că de aici ne hrănim! Am porc, am găini. Noi de aici ne hrănim. Locuim aici de aproape 30 de ani. Nu ne-a deranjat nimeni. Acum îi deranjează. Unde să ne ducem ce avem noi în magazii“, a completat un alt locatar al blocului.  

 
„Locuim aici de 26 de ani“

În continuare, o altă femeie se plânge de situație: „Nu avem apă! Nouă nu ni s-a tras apă. Au spus că ne trebuie asociașie de locatari. Sus pe bloc eu am un bazin de o tonă. Trag cu pompa. Am furtun în fața blocului. Ca să-mi spăl copiii, să-i duc la școală curați! Cum se poate: la alții e bine, iar la alții nu e bine! Locuim aici de 26 de ani“.

 
Lucian Constantin, viceprimarul Primăriei Nicolae Bălcescu, care a preluat atribuțiile de primar după condamnarea definitivă a fostului edil Dumitru Timofte, nu a dorit să facă declarații oficiale cu privire la situația blocului. 
 

Rămâne de văzut cum se va finaliza această situație!
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Fostul primar Dumitru Timofte, după condamnarea definitivă - „Mă voi asigura că localitatea noastră nu va încăpea din nou pe mâna unor neaveniți!“
 
Primarul Dumitru Timofte, declarații pentru ZIUA Constanța după condamnarea definitivă
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă în județul Constanța! Un bărbat a dispărut de la o fermă. Poliția îl caută

30 Sep 2023 1114

Achiziții Constanța Primăria comunei Nicolae Bălcescu înființează un centru de colectare prin aport voluntar

23 Sep 2023 627

Tragedie în județul Tulcea! Tânără decedată într-un accident rutier la Nicolae Bălcescu

21 Sep 2023 798

Licitații Constanța Comuna Nicolae Bălcescu, peste 2,12 milioane de euro pentru modernizarea tramei stradale. Cine și-a adjudecat contractul (DOCUMENT)

12 Sep 2023 547

Județul Constanța Litigii achiziții publice. Primăria Nicolae Bălcescu, la judecată cu o companie din top constructori autostrăzi

06 Aug 2023 1445

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța intenționează să constuiască un centru de colectare deșeuri

31 Jul 2023 968

Tablou romantic la Mamaia Rugbystul Sorin Pândichi și-a cerut iubita de soție, într-o zi specială (GALERIE FOTO)

28 Jul 2023 6737

In memoriam Andrei Aricescu, arheologul cu o activitate bogată în Dobrogea

28 Jul 2023 631

Născut la Medgidia Sergiu Mihai Miculescu, profesorul pasionat de limba franceză, pregătit de a 72-a aniversare

26 Jul 2023 1080

Strabag SRL câștigă la CNSC împotriva primăriei Nicolae Bălcescu din județul Constanța

19 Jul 2023 885

Afaceri Constanța Agro Manea SRL, firmă nouă în Nicolae Bălcescu

18 Jul 2023 664

Județul Constanța Șapte hectare de miriște, mistuite de flăcări în localitatea Nicolae Bălcescu

09 Jul 2023 695

UPDATE TIR răsturnat la ieșire din localitatea Nicolae Bălcescu, județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jul 2023 2594

Județul Constanța Lucrări în stația CF Nicolae Bălcescu, ce deservește UM 01837

30 Jun 2023 694

Primăria Nicolae Bălcescu închiriază un teren către Consal Trade Cariere SRL. Cât este chiria?

22 Jun 2023 898