S-a înființat Termocentrale Constanța. Un fost ofițer MAI detașat la ANAF și administrator special la ELCEN București, adus de Chițac în Consiliul de Administrație al SRL-ului (DOCUMENT)

  • Proiectul de hotărâre privind înfiinţarea societăţii Termocentrale Constanța SRL a fost adoptat  de consilierii locali municipali
  • Totodată, aleșii locali au aprobat și constituirea unui Consiliu de Administraţie provizoriu al Termocentrale Constanța SRL format din 5 membri, pentru o perioadă de 4 luni de la data înfiinţării cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni
  • Consiliul de Administrației al societății Termocentrale Constanta SRL este format din : Alexandru Marian Sofronie, Claudiu- Ionuț Crețu-Sârbu, Daniel Popa, Angelo Mihai Anagnoste și Adrian Dan Dugăiașu
  • Claudiu-Ionuț Crețu-Sârbu este reprezentantul primarului în CA-ul noii societăți
  • A fost director general adjunct la RADET Bucuresti, director general la Termoenergetica Bucuresti (fosta RADET București) iar în prima parte a carierei sale, Crețu-Sârbu și ofițer de protecție internă și antifraudă la Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne, fiind detașat în această calitate și la ANAF
 
 

 
Proiectul de hotărâre privind înfiinţarea societăţii Termocentrale Constanța SRL a fost adoptat  de consilierii locali municipali.

Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară SACET al municipiului Constanţa şi a celor 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale aparţinând domeniului public şi privat al unităţi administrativ teritoriale municipiul Constanţa.

Proiectul de hotărâre, care poate fi studiat în Capitalului social societății este de 1.1150.000 lei, împărţit în 115.000 părţi sociale în valoare de 10 lei fiecare.

Din valoarea capitalului social vor fi acoperite următoarele cheltuieli legate de înființarea societății, obţinerii licenţei ANRE de operator pentru producerea de energie termică în SACET şi în centrale termice de bloc şi de cvartal; indemnizaţiile membrilor Consiliului de administraţie provizoriu, pentru o perioadă de 4 luni de la data înfiinţării societăţii cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, și desfăşurarea activităţii societăţii pentru primele 3 luni de la înfiinţare dar și alte cheltuieli neprevăzute.

Vă reamintim că Electrocentrale Constanţa deține în patrimoniu centrala CET Palas și este principala sursă de alimentare cu energie termică a consumatorilor casnici (cca. 55.000 de apartamente), instituțiilor publice și a agenților economici racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.

Societatea se află în insolvență iar administrator judiciar este CITR Filiala București SPRL.

Totodată, aleșii locali au aprobat și constituirea unui Consiliu de Administraţie provizoriu al Termocentrale Constanța SRL format din 5 membri, pentru o perioadă de 4 luni de la data înfiinţării cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, până la finalizarea procedurilor de desemnare conform prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu puterile de decizie şi reprezentare prevăzute în actul constitutiv.

Consiliul de Administrației al societății Termocentrale Constanta SRL este format din : Alexandru Marian Sofronie, Claudiu- Ionuț Crețu-Sârbu, Daniel Popa, Angelo Mihai Anagnoste și Adrian Dan Dugăiașu.  

 
Cine sunt membrii CA-ului Termocentrale Constanța SRL?
 
Alexandru Marian Sofronie este în prezent membru PSD, însă la alegerile locale din 2020 a candidat pe listele pentru Consiliul Local Municipal Constanța în echipa lui Horia Constantinescu, pe listele PPUSL Constanța.
 
Claudiu-Ionuț Crețu-Sârbu este reprezentantul primarului în CA-ul noii societăți. Crețu-Sârbu a fost director general adjunct la RADET Bucuresti, director general la Termoenergetica Bucuresti (fosta RADET București).

În prima parte a carierei sale, Crețu-Sârbu și ofițer de protecție internă și antifraudă la Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind detașat în această calitate și la ANAF, unde s-a ocupat de prevenirea corupției, numit ulterior în poziția de administrator special al producătorului de energie termică Electrocentrale București (ELCEN) controlat de Ministerul Energiei.

La Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-a ocupat de "protecție internă, identificarea și evaluarea riscurilor și vulnerabilităților în domeniul administrației publice, activități de prevenire și control intern, investigații fraude, analiza informațiilor, analiza riscurilor și evaluarea cetățenilor straini și români cu privire la cetățenie".

El mai este absolvent și al Facultății de Teologie, al celei de Drept de la Academia de Poliție și al Colegiului Național de Apărare, vezi secțiunea „documente”.

Daniel Popa – este și el reprezentantul primarului în CA-ul societății. Popa este branch manager Constanța la TBI BANK, de profesie economist.

Angelo Mihai Anagnoste – este reprezentantul USR în CA-ul societății, de profesie inginer.

Adrian Dan Dugăiașu – este reprezentatul PNL în CA-ul Termocentrale. Dugăiașu a fost consilierul directorului general al Companiei Naționale Administrația Portului Maritime Constanța, apoi a devenit director adjunct al Companiei. Până în iulie 2020 a fost șef Birou Achiziții în cadrul CNE Cernavodă. A fost director general la Ministerul Mediului, dar și șef Serviciu Fiscal orășenesc Eforie și șef la Administrația Finanțelor Publice Eforie. Anterior, a condus Serviciul Fiscal Eforie. Dugăiașu a fost și șef la Administrația Finanțelor Publice Năvodari.

În perioada 1997-2006 a fost inspector-executor fiscal în cadrul Administrației Finanțelor Publice Constanța, iar din 2006 până-n 2007 a fost inspector-compartiment achiziții Publice din cadrul DGFP Constanța. Dugăiașu mai este și administrator provizoriu la CT BUS Constanța.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Consiliul Local Municipal înființează un nou SRL care va prelua activele Electrocentrale Constanța SA și centralele de bloc (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 413

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 823

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 495

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1358

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 785

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 701

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 725

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 470

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2090

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 852

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 707

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1497

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 808

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 798

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 913