S-au revăzut după 50 de ani Promoţia 1969 a Liceului Pedagogic Constanţa, întâlnire plină de lacrimi, emoţii şi bucurii (galerie foto)

A deveni deja o tradiţie ca foştii absolvenţi să se revadă după cinci, zece, douăzeci, treizeci de ani de la absolvirea liceului sau a facultăţii. Dar ce ziceţi de întâlnirea de 50 de ani?!
 
Iată că ziua  14 iulie, a fost plină de emoţii, amintiri şi lacrimi pentru „Promoţia 1969“ a Liceului Pedagogic Constanţa, actualul Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu“ Constanţa. Fostele colege au depănat ore în şir amintiri, au râs şi au plâns împreună. Întâlnirea a avut loc la restaurantul Bierhaus, continuând apoi la restaurantul Zorile.
 
Au trecut 50 de ani de când au absolvit Liceul Pedagogic Constanţa, actualul Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu“ Constanţa. Cincizeci de ani în care fiecare dintre ele şi-a clădit o carieră, a întemeiat o familie, a crescut copii. Cincizeci de ani în care multe dintre ele nu s-au mai revăzut, viaţa aruncându-le pe căi diferite.
 
Au trecut 50 de ani. Parcă ieri, când la începutul de vară, în anul 1969, la banchetul de absolvire, multe dintre ele şi-au dorit ca frumoşii ani de liceu să nu se sfârşească niciodată. Timpul nu s-a oprit, dar amintirea acelor ani s-a păstrat vie şi pe măsură ce au înaintat în vârstă, toate au conştientizat cât de mult a însemnat perioada liceului.
 
La întâlnirea de sâmbătă au fost prezente 18 doamne din 25, câte au absolvit în anul 1969 Liceul Pedagogic Constanţa. Două, din păcate, au decedat.
 
Au depănat amintiri Eugenia Chircorian - fost director la Grădiniţele nr. 5 şi nr. 22 Constanţa; Rodica Vlăducă - fost director la Grădiniţa Port Constanţa şi la Grădiniţa Perluţele Mării; Elena Raicu – director la Grădiniţa Steluţele Mării din Constanţa; Constantina Chisăliţă – fostă educatoare la Grădiniţa din Nicolae Bălcescu, Mariana Neagu – fostă educatoare la Grădiniţa nr. 49, Rădiţa Ilie – fost director la Grădiniţa nr. 6 Constanţa; Mariana Gavrilă – fostă educatoare la Grădiniţa nr. 48 Guliver; Virgilia Boian – fostă educatoare la Grădiniţa nr. 9; Macar Astea şi Radu Luxa – foste educatoare la Țăndărei.
 
„Multe dintre noi am locuit împreună la internat, am împărâit mâncarea, ne-am împrumutat bani una aleia. Am fost ca nişte adevărate surori“, ne-a spus Rodica Vlăducă.
 
Eugenia Chircorian s-a ocupat de organizarea întâlnirii de suflet, a oferit fostelor colege. 

De asemenea, Rodica Vlåducă a oferit câte o diplomă, pe care a scris: „Cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la absolvirea liceului, se conferă ditinsei dumeavoastră personalităţi prezenta diplomă, pentru faptul că v-aţi pregătit la acest liceu, că existaţi şi ne bucuraţi cu prezenţa aici şi acum“. Diploma este semnată: Noi toţi.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.