Scandal pe tema Radiologiei din Policlinica 2. Palaz acuză interese şi cere demisii. Dr. Cătălin Grasa promite că secţia va fi funcţională anul viitor (documente)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Claudiu Palaz afirmă că, de aproape un an şi jumătate, Secţia de Radiologie din cadrul Policlinicii nr. 2 este nefuncţională, cu toate că, din documentul de constatare (vezi secţiunea „documente”), nu reiese ca sunt probleme care ar împiedica buna desfăşurare a activităţii.
 
„M-au minţit că au rezolvat problemele, dar nu au făcut acest demers! În condiţiile în care constănţenii au nevoie şi stau la cozi pentru diverse investigaţii de radiologie, din cauza doctorului Radu Baz. Dotări de ultimă generaţie sunt blocate. Cer public demiterea de urgenţă a medicului Baz, cel care a blocat punerea în funcţiune a Policlinicii 2.
 
În loc ca banii de la Casa de Asigurări de Sănătate să între în conturile Spitalului Judeţean, aceştia se duc către diverse firme private acele „şmecherilor şi combinatorilor” din sănătate! Fac precizarea că personal m-am ocupat şi am obţinut inclusiv autorizaţiile de funcţionare a acestei secţii”, spune Palaz.
 
Dr. radiolog Radu Baz a fost desemnat din partea Spitalului Clinic Judeţean să se ocupe de aparatura care urma să deservească secţia de radiologie din cadrul Policlinicii.
 

Ce spune directorul SCJU, dr. Cătălin Grasa?

 
Directorul Spitalului Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, dr. Cătălin Grasa, dă asigurări ferme că radiologia va funcţiona la parametrii optimi începând cu anul viitor. Până atunci sunt aşteptate avizele de la CNCAN pentru aparatele radiologice, se organizează concurs pentru ocuparea posturilor personalului care să deservească aparatura, urmează să fie încheiat şi un contract cu un specialist în imagistică şi concomitent să fie rezolvate şi problemele care ţin de hidroizolaţie.
 
„Căutăm o soluţie tehnică pentru hidroizolaţie în acest moment, organizăm concurs pe post pentru RMN, vom aduce şi un specialist. Am semnat hârtiile pe care le-am trimis la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare (CNCAN) pentru mamograf şi RX digital Siemens (n.r. folosit pentru examinare radiologică convenţională). Doctorul Baz va coordona şi aparatul RMN din cadrul spitalului, vorbim despre un conferenţiar, un specialist. Sunt multe de făcut, dar le vom rezolva pe rând. Foarte curând vom da drumul tratamentelor de balneologie în Policlinica 2 iar radiologia va fi funcţională cel mai târziu la începutul anului viitor”, a precizat Cătălin Grasa pentru ZIUA de Constanţa.
 
Policlinica 2 funcţionează în subordinea Spitalului Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunț important al CT BUS Stația Policlinică de pe bulevardul 1 Decembrie din municipiul Constanța, suspendată temporară. Iată de ce

03 Nov 2023 3089

Policlinica Municipală de Cardiologie și Oncologie Constanța, în atenția APM. Se solicită acordul de mediu

18 Sep 2023 1210

CT BUS anunță că stația „Policlinica 2” revine în amplasamentul inițial

31 May 2023 1074

CT Bus Stație mutată pentru liniile 100M, 100C și E1

26 May 2023 1252

UPDATE Avarie RAJA pe bulevardul I.C.Brătianu din municipiul Constanța. Spitalul de Boli Infecțioase și Policlinica 2, afectate de întreruperea furnizării apei

06 May 2023 1618

Anunț important de la CT BUS. O stație de autobuz se mută temporar

07 Oct 2022 1716

Primăria Constanța, răspuns negativ pentru omul de afaceri Danis Șabit. El dorea să ridice o clinică pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța

31 Aug 2022 1723

Policlinica cu Plată Constanța angajează paznic. Ce vechime este necesară

27 May 2022 1243

Dispensar Policlinica cu Plată Constanța angajează paznic. Care sunt cerințele

18 Apr 2022 1433

Posturi vacante la Dispensarul Policlinica cu Plată Constanța scoase la concurs. Cine poate participa

21 Mar 2022 2322

DSP Constanța Testul Babeș Papanicolau, efectuat gratuit. Iată unde pot suna femeile din Constanța

17 Feb 2021 6084

RADET Constanța, anunț despre finalizarea lucrările de eliminare a avariilor

16 Oct 2020 2032

Incendiu la o anexă de la Policlinica 2, din municipiul Constanța

02 Sep 2020 2089

Anunț RADET Constanța. Avarie pe infrastructura de transport agent termic

01 Sep 2020 3562

RADET Constanța a anunțat eliminarea unei avarii și reluarea furnizării apei calde de consum

14 Jul 2020 1783