„Schimbarea la faţă“ din „tripleta de aur“ Modificări majore în firmele controlate de Sorin Strutinsky

Cunoscutul om de afaceri Sorin Strutinsky, parte a „tripletei de aur“ Mazăre - Constantinescu - Strutinsky, operează o serie de schimbări în firmele sale, printre care şi Tutun şi Ziare SRL, al cărei unic asociat este. Potrivit unei decizii din data de 17 martie, Strutinsky majorează capitalul social al societăţii, de la suma de 200 de lei, la suma de 250 de lei, prin emiterea unui număr de 5 părţi sociale în valoare de 10 lei fiecare, în valoare totală de 50 de lei.
Tot în primăvara acestui an, Sorin Strutinsky decide revocarea lui Bogdan Laurenţiu Irimia din funcţia de administrator al societăţii Tutun şi Ziare SRL şi înlocuirea acestuia cu Ionuţ Biciaga.

Omul lui Strutinsky face un pas în spate 

Cine este însă acest Bogdan Laurenţiu Irimia? Conform datelor disponibile pe Registrul Comerţului, Irimia este unic asociat şi administrator al societăţii Ialgabo & Co SRL. El este, de asemenea, administrator al firmei A.B.C. Press SRL. Asociaţi persoane fizice în A.B.C. Press SRL sunt Sorin Gabril Strutinsky, Paul Marius Vijloi şi Rodica Antoniu. Interesant este însă că această societate, înfiinţată în noiembrie 1992 şi care are ca domeniu de activitate comerţul cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie în magazine specializate apare ca asociat persoană juridică în Mediapress Investment SRL, alături de Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL şi de Mira Pres SRL.
 
În Mediapress Investment SRL, asociaţi persoane fizice sunt aceiaşi Strutinsky, Rodica Antoniu şi Paul Marius Viljoi, cel din urmă având şi calitatea de adminsitrator al firmei.
 
Legăturile continuă, şi asta pentru că în această Mira Pres SRL asociat persoană fizică apare „eternul” Sorin Strutinsky, alături de aceiaşi Rodica Antoniu şi Paul Marius Viljoi. Administrator al societăţii este un anume Daniel June.
 
La rândul său, Mira Pres SRL apare, conform datelor disponibile la Registrul Comerţului, în calitate de asociat în Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL. Asociat persoană fizică în această din urmă societate este Paul Marius Viljoi, iar administrator, Remus Felecan. Previzibil sau nu, Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL are ca domeniu de activitate comerţul cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie, în magazine specializate.
Pare greu de înţeles de ce a ales Sorin Strutinsky, în calitate de unic asociat al Tutun şi Ziare SRL, să-l revoce din funcţia de administrator pe Bogdan Laurenţiu Irimia, care părea omul său de încredere.

Unicul asociat al unei firme înfiinţate în 2014

În ceea ce îl priveşte pe Ionuţ Biciaga, noul administrator al Tutun şi Ziare SRL, acesta este unic asociat şi administrator al firmei Vibidia SRL. Societatea cu sediul în Iaşi a fost înfiinţată pe 25 aprilie 2014 şi are ca domeniu de activitate „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”.

Direct Turism SRL, un fel de „altă Mărie cu aceeaşi pălărie“

O altă firmă în care este implicat Sorin Strutinsky şi în care s-au făcut schimbări este Direct Turism SRL. Conform datelor publicate în Monitorul Oficial din 8 august 2014, Direct Turism SRL, înfiinţată în 2013, a operat unele modificări în actul constitutiv al societăţii. Astfel, firma şi-a închis punctul de lucru din Constanţa, situat pe şoseaua Mangaliei şi are şi alţi asociaţi.
 
Direct Turism (cunoscută pe plan local după sigla Direct Aeroport) are ca obiect de activitate „alte transporturi terestre de călători n.c.a“, oferind servicii de transport aeroport, concretizate în 15 curse private pe zi, în regim shuttle bus. Principalele rute pe care se axează compania sunt Constanţa - Otopeni - nouă curse şi Braşov - Otopeni - şase curse, transportul realizându-se cu microbuz, autoturism sau autocar. Compania este compusă din 39 de angajaţi (șoferi, personal de vânzări, departamentul IT şi coordonatori). Potrivit datelor financiare, în 2013, anul înfiinţării, firma a înregistrat pierderi de 401.961 de lei, având o cifră de afaceri de 308.467 de lei.

Pleacă-ai noştri, vin ai noştri

În urma hotărârii adoptate de asociaţi pe data de 1 martie 2014, Mariana-Ancuţa Ion s-a retras din funcţia de administrator deţinută, locul său fiind luat de Cristian Gheorghe Bărhălescu, care a fost învestit cu puteri depline pe perioadă nelimitată. De asemenea, Petrică Dan Gîsnac s-a retras din firmă, cesionând cele 21 de părţi sociale către firma Coltrane Consulting SRL, reprezentată legal tot de Cristian Bărhălescu. Firma are doi asociaţi persoane juridice: SC KLD Services SRL, care deţine 7 părţi sociale şi 10% din participaţiile firmei şi este reprezentată de Mihaela-Elvira Gherasim Tănase, şi Coltrane Consulting SRL, cu 90% din participaţiile firmei şi reprezentată de Cristian Bărhălescu. Până aici, doar date tehnice, care nu spun foarte multe.
 
Asociatul retras Petrică Dan Gîsnac apare ca deţinător de părţi sociale şi în Business Class Tours SRL din Constanţa şi în Pedrotex Auto SRL. Fostul administrator - Ion Mariana-Ancuţa, mai este asociat şi în AirTours SRL şi în Ion Mariana-Ancuţa Întreprindere Individuală şi administrator în AirTours şi în Balneo Med Clinic Eforie Sud.

„Umbra“ lui Strutinsky în Direct Turism

„Distracţia“ abia acum începe: iată cum „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, cunoscutul om de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, ajunge să fie legat de firma Direct Turism SRL administrată de Cristian Bărhălescu, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acel moment de Eduard Hellvig.
 

Asociat persoană juridică în Direct Turism SRL, firma KLD Services SRL deţine 10% din participaţiile în firmă, fiind administrată de asociatul Mihaela Elvira Gherasim Tănase. De altfel, femeia deţine doar 1% din cota de profit şi pierderi în KLD, iar restul de 99% din participaţii îi revin lui Sorin Strutinsky, care are 99% din părţile sociale. De asemenea, firma KLD Services mai apare ca asociat persoană juridică şi în Haki-Lux SRL şi în Stiu SRL.

Mihaela-Elvria Gherasim-Tănase, o a două Sorina-Gina Hortolomei-Moscu

Mihaela Elvira Gherasim Tănase mai apare, potrivit Registrului Comerţului, ca asociat şi în SC Diva’s Saloon SRL, SC Panel Building Systems SRL, SC Pozitron Medical SRL şi administrator al următoarelor firme: SC Alba Imobiliare SRL, SC CDS Project SRL, SC Classic SRL, SC Diva’s Saloon SRL, SC Ecoprefconstruct SRL, SC Eolica Investments SRL, SC Internet Link SRL, SC Isis Medical Center SRL, SC KLD Services SRL (unde este şi asociat împreună cu Sorin Strutinsky), SC M.M. Reciclyng SRL, SC Mamaia Luxury Construction SRL, SC Nortech Trade SRL, SC Panel Building System SRL, SC Pomacost SA, SC Pozitron Medical Investigation SRL, SC Terra Med SRL, SC Vancluse Invest SA şi SC Venid Invest SRL.
 

Faptul că Mihaela Elvira Gherasim este destul de bine conectată la universul Strutinsky - Mazăre - Constantinescu poate reieşi, de asemenea, din faptul că ea a figurat în decursul timpului, printre altele, ca cenzor supleant la Pomacost SA, una dintre firmele care au câştigat numeroase licitaţii cu Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa.

Bărhălescu la puterea a doua în Direct Turism

O altă persoană juridică ce are 90% din participaţiile în firmă este Coltrane Consulting SRL. La rândul său, Coltrane Consulting este reprezentată de administratorul Cristian Bărhălescu (acelaşi din Direct Turism), asociat în firmă (1%) alături de Cristina Ionescu (99%), care nu mai figurează în altă firmă.
 
Pe lângă Direct Turism şi Coltrane Consulting, Cristian Bărhălescu este asociat şi în Icar Evenimente SRL, cu sediul în Iaşi, şi în Doctor IT & Communciation SRL, din Medgidia. În calitate de administrator apare şi în Icar Tours Constanţa SRL, Icar Trips SRL, ambele din Constanţa, precum şi în Relax Bicaz SRL, înfiinţată în 2005 în Botoşani, în prezent radiată, şi într-o firmă cu acelaşi nume înfiinţată din 2011 în judeţul Neamţ.
 
Potrivit antiţepari.ro, firma Icar Tous SRL a cerut intrarea în insolvenţă pe data de 16 aprilie. Cu puţin timp înainte ca acest lucru să se întâmple, numele firmei a fost schimbat în ABC Turism şi Evenimente SRL. Cererea de deschidere a insolvenţei trebuia analizată în termen de cinci zile. Cu toate acestea Tribunalul Iaşi a programat dosarul pentru luna septembrie, după închiderea sezonului turistic de vară. Totodată, aceeaşi sursă notează că Bărhălescu mai figura ca asociat în câteva firme, dar s-a retras, iar unele dintre cotele de participare au fost preluate de Mihaela Luminiţa Bărhălescu. Printre aceste firme, se numără Icar Tours Constanţa SRL, Icar Tips SRL şi Icar Tours Litoral SRL. Icar Tours Constanţa SRL deţine domeniile icar.ro şi icartours.ro, dar şi marca „Icar Tours“.
 
Citeşte şi
 
Imperiul se clatină: Mai multe societăţi la care Strutinsky este acţionar au intrat în faliment
 
Adio, Conpress Advertising!: Firma veterană a lui Strutinsky a intrat în faliment

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! KLD Services SRL, din Constanța, intră în insolvență! (MINUTĂ)

04 Dec 2023 1073

Șase ani de proces Falimentul Tutun și Ziare, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, pe masa judecătorilor

11 Jun 2020 2478

Falimentul SC Tutun şi Ziare SRL a fost amânat

31 Jul 2019 4638

Una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, Tutun şi Ziare SRL, a intrat în faliment

20 Dec 2018 4043

O nouă amânare în dosarul de insolvență al SC Tutun și Ziare SRL. Când va avea loc următorul termen

09 May 2018 1898

Cum a dispărut Hiparion Distribution SA, unul dintre principalii distribuitori de ziare şi reviste din România

11 Apr 2018 4739

Tribunalul Constanţa, o nouă amânare în dosarul de insolvență al Tutun și Ziare SRL

10 May 2017 2130

Un chioşc al lui Strutinsky, ridicat de lângă Universitatea „Ovidius“

16 Feb 2017 4457

Procesul de insolvenţă al firmei Tutun şi Ziare SRL a primit un nou termen

24 May 2016 2154

Şase hectare, transferate de la Strutinsky la Strutinsky Creditorii Tutun şi Ziare SRL au luat o decizie importantă

10 Mar 2016 3804

Realitatea Media a acţionat firma în instanţă Tutun şi Ziare Neamţ SRL, controlată de Sorin Strutinsky, în insolvenţă

23 Dec 2015 3753

Tribunalul Constanța a amânat cauza în dosarul de insolvență al Tutun și Ziare SRL

09 Dec 2015 2630

Fosta soţie, primul om în firmă Cauzele insolvenţei fulminante a firmei-fanion a lui Strutinsky, Tutun şi Ziare SRL

03 Oct 2015 3431

Strutinsky dator la… Strutinsky Conpress Group, la prima adunare. Tutun şi Ziare şi Efimeris Services, principalii creditori

04 Sep 2015 4333

Un nou termen în procesul în care este implicată SC Tutun şi Ziare SRL, firma lui Strutinsky

10 Jun 2015 2081