Se închide accesul auto în zona peninsulară din Constanţa. Care sunt tipurile de permise şi cum pot fi obţinute (documente)

Regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanţa se află în dezbatere publică. Scopul reglementării accesului în această zonă este acela de protejare a acestui cartier important al municipiului Constanţa, cu numeroase vestigii antice monument, având stiluri şi caracteristici bine definite.
 
Zona peninsulară (incluzând Piaţa Ovidiu şi faleza Cazinoului Constanţa) a fost supusă unui proces de reabilitare şi amenajare, urmărindu-se punerea în valoare a numeroaselor obiective turistice, precum şi îmbunătăţirea sistemului de promovare şi de comerţ modern.
 
Zona peninsulară este împărţită, din punctul de vedere al destinaţiei, în zonă pietonală şi zone ocazional carosabile. Accesul şi identificarea vehiculelor în interiorul zonei peninsulare se vor face în baza unui permis de acces, care va fi eliberat de Direcţia Gestionare Servicii Publice din cadrul municipalităţii.
 
Permise de acces se pot obţine prin poşta electronică: avize.zona_peninsulara@primaria-constanta.ro; prin poştă/curier: strada Mihail Kogălniceanu nr. 28 Constanța; la ghişeul situat pe strada Ecaterina Varga nr. 25-27.
 
Solicitarea de emitere a unui permis de acces se poate face de către: rezidenţi persoane fizice; rezidenţi persoane juridice; instituţii publice; organizatori de evenimente; furnizori de servicii sau produse; alte persoane fizice/juridice, în cazul situaţiilor excepţionale.
Este admis accesul fără solicitarea permisului de acces pentru următoarele categorii de vehicule, dacă au greutatea de maximum 3,5 tone: autovehicule aparţinând MAI, IGSU, MApN, SMURD şi Serviciului Ambulanţă, aflate în misiune; autovehicule aparţinând ambasadelor sau consulatelor, precum şi ale coloanelor oficiale însoţite; autovehicule aparţinând Prefecturii Constanţa, Consiliului Judeţean Constanţa, Poliţiei Locale, Primăriei Municipiului Constanţa, care se deplasează în zonă în interes de serviciu; autovehicule ce participă la evenimente religioase (nuntă, botez, înmormântare) la instituţiile de cult din zonă, accesul fiind până la ora 19.00, sau pentru autovehiculele autorizate în regim de taxi care transportă persoane, fără staţionare în zonă.

Tipurile de permise de acces în zona peninsulară

Permis de acces pentru rezidenţi persoane fizice - pe perioada valabilităţii actului de deţinere a locuinţei situate în zona peninsulară, pentru vehiculul deţinut cu masa maximă admisă mai mică sau egală cu 2.500 kg; permite accesul doar în zonele ocazional carosabile.
 
Permis de acces pentru rezidenţi persoane juridice - pe perioada valabilităţii actului de deţinere a spaţiului comercial şi a locului de parcare aferent situate în zona peninsulară, pentru vehiculul deţinut cu masa maximă admisă mai mică sau egală cu 3.500 kg; permite accesul doar în zonele ocazional carosabile.
 
Permis de acces pentru evenimente - în perioada aprobată, pentru vehiculele ce transportă materiale pentru amenajarea locaţiilor sau care participă la desfăşurarea unor evenimente sociale, culturale sau sportive, etc.; permite accesul atât către zonele ocazional carosabile, cât şi către zonele exclusiv pietonale, cu indicarea amplasamentului şi traseului de urmat.
 
Permis pentru acces aprovizionare - anual, în intervalul orar 2.00 - 10.00, pentru vehiculele de transport marfă cu masă maximă admisă mai mică sau egală cu 3.500 kg; permite accesul doar în zonele ocazional carosabile, pe drumul cel mai scurt.

 
Permis de acces situaţii excepţionale - în perioada aprobată, în cazul situaţiilor excepţionale, cu avizul Comisiei de Circulaţie; permite accesul atât către zonele ocazional carosabile, cât şi către zonele exclusiv pietonale, cu indicarea traseului de urmat şi amplasamentului.
 

Totul despre actele necesare pentru obţinerea acestor permise descoperiți în secţiunea „Documente“.

Răspundere contravenţională

Constituie contravenţie la normele regulamentului de acces accesul în zona peninsulară cu permis de acces copiat, multiplicat sau fără permis. Utilizarea permisului pentru un alt autovehicul decât pentru cel pentru care a fost emis, neafişarea permisului la loc vizibil, parcarea sau staţionarea în locuri interzise. Amenzile pot ajunge până la 1.500 de lei pentru persoanele fizice şi până la 2.500 de lei pentru persoanele juridice. Constatarea şi contravenţia va fi realizate de Poliţia Locală, agenţi constatatori împuterniciţi ai primarului şi de lucrătorii Inspectoratului de Poliţie.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Alin

10 Oct, 2018 09:35

In sfarsit !!

Anda

08 Oct, 2017 14:58

Nu cred ca e cea mai bună decizie!! In primul rand, Piața Ovidiu nu ofera o gama larga de obiective turistice care n ar putea fi vizitate din cauza automobilelor! In al doilea rand, in timpul saptamanii, cu exceptia turiștilor, care sunt din ce în ce mai rari , se "plimba" prin zona doar cei care lucrează acolo. Pentru ce se închide circulatia!? Pentru Ziua Marinei si cateva evenimente care mai au loc în Piata!? Părerea mea este ca ar trebui sa se puna accentul pe partea curățeniei, țiganilor din zona, locurilor de joaca etc!! Nu duceți totul la extrem, domnilor...Piata Ovidiu nu are prea multe de oferit!!

Mihai Pavelescu

29 Sep, 2017 12:04

înapoi pe vremea lui Ceaușescu cu restricții de circulație, cu soț-fără soț! Ori o faci pietonală și nu vezi mașini, ori o lași pentru toată lumea. De ce să plătești taxă de drum suplimentară pe drumurile publice? S-a terminat cu taxa de stațiune din Mamaia și începeți cu altă taxă, de data asta de Constanța? Fantoma lui Mazăre vă bântuie!

maria

29 Sep, 2017 09:20

Ca de obicei multa vorbarie si nimic concret. Care sint strazile supuse acestei hotariri?Mai e voie pe bdul.Elisabeta,cum se ajunge in portul Tomis , poarta 1,hotel Palas,str.Mircea , zona Marc Aureliu, Elpis si multe alte intrebari. Reveniti cu precizari.

Articole asemanatoare

Patronii de la Burgheria au dat în judecată Consiliul Local Municipal Constanța și cer revocarea Regulamentului activităților comerciale și a serviciilor de piață!

06 Mar 2024 5635

Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

25 Feb 2024 799

Modificări pentru obținerea permisului auto. Proba teoretică se poate da oriunde în țară

13 Feb 2024 561

Modificări ale regulamentului serviciului de transport taxi, în Constanța (DOCUMENT)

12 Feb 2024 1009

Tribunalul Neamț s-a pronunțat legat de Regulamentul parcărilor din Constanța (MINUTA)C

02 Feb 2024 3849

Stâlpișorii ficși din Peninsula Constanța rămân în picioare! Tribunalul a respins cererea de anulare a avizului IPJ (MINUTA)

30 Jan 2024 593

Regulamentul parcărilor din Constanța, decis în Neamț! Judecătorii amână pronunțarea

18 Jan 2024 674

Statul la birou dăunează grav sănătății 5% din salariul de bază - spor de surmenaj vizual, dorsalgii și supraîncordarea articulațiilor pentru personalul Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

12 Jan 2024 1423

Un nou Regulament al comisiei pentru analiza și repartizarea locuințelor din fondul locativ de stat destinate închirierii din cadrul AFI Constanța SRL (DOCUMENT)

11 Jan 2024 781

Regulamentul parcărilor din Constanța, decis în Neamț! Se renunță la judecată?

09 Jan 2024 810

Retrospectivă 2023 Anul în care Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța a fost anulat definitiv

03 Jan 2024 698

Curtea de Apel, anunț important pentru conducătorii auto din Constanța! (MINUTA)

20 Dec 2023 1687

Regulament Primăria Constanța vrea să vândă locuințele construite prin ANL. Totul despre procedura de vânzare și numărul de solicitări (DOCUMENT)

12 Dec 2023 6402

Recurs pentru anularea sancțiunilor rutiere din Regulamentul de gospodărire a Constanței! Când începe procesul

26 Nov 2023 668

Judecătorii din Neamț au anulat definitiv o amendă dată de Poliția Locală Constanța, pentru parcare!

19 Nov 2023 1109