Deschidere editie

Se reiau lucrările la Capidava. Firma unui milionar din Top 300 Capital a câştigat restul lucrărilor de reabilitare a cetăţii (document)

În decembrie 2017 au fost scoase la licitaţie lucrările în valoare de peste 3 milioane de euro pentru proiectul „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava“.

Vă reamintim că proiectul a fost cofinanţat, până la 31.12.2015, din fonduri structurale, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 - „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului“, Domeniul Major de Intervenţie 5.1 - „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe“, cod SMIS 31212, în prezent finanţarea fiind aprobată din bugetul judeţului Constanţa.

Proiectul licitat are în componenţă următoarele capitole: 
- construcţii şi instalaţii: consolidare - restaurare - 14.110.711 lei fără TVA;
- utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu montaj - 93.381 de lei fără TVA; 
- organizare de şantier - lucrări de construcţii - 127.223 de lei fără TVA;
- cheltuieli conexe organizării de şantier - 217.759 de lei fără TVA. În total, 14.379.287,52 de lei fără TVA.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a declarat că lucrările vor fi reluate la Capidava în cel mult o săptămână, după ce va emite ordinul de începere lucrărilor. Şeful administraţiei judeţene spune că licitaţia s-a încheiat după o perioadă destul de lungă de clarificări, iar contractul a revenit societăţii Coral SRL.
 
La licitaţie a mai participat şi o companie din Italia, însă oferta tehnică şi cea financiară a firmei din Tulcea se pare că au fost mai avantajoase. După semnarea contractului de către cele două părţi, cel mai probabil la sfârşitul acestei săptămâni, Coral SRL are la dispoziţie maximum 5 zile să-şi constituie garanţia de bună execuţie. Contractul va avea o durată de 11 luni de la data atribuirii. Cuantumul garanţiei solicitate firmei este de 145.490 de lei.

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante, implicate în organizarea, derularea, finalizarea procedurii de atribuire, inclusiv persoanele care aprobă/semnează documente emise în legătură cu sau pentru procedura de atribuire, inclusiv persoanele care aprobă bugetul aferent autorităţii contractante, necesar finanţării contractului de achiziţie publică, sunt, conform Declaraţiei prevăzute de art. 21, alin. (5) din H.G. nr. 395/2016, a reprezentantului legal al Consiliului Judeţean Constanţa au fost: Ţuţuianu Marius Horia, Learciu Dumitru Daniel, Palaz Claudiu Iorga, Matichescu Mirela Florenţa, Belu Mariana, Banciu Mihaela Leila, Blacioti Georgeta, Cristache Florina, Petrachi Mihaela Anca, Rancichi Sebastian Florin, Hagea Cristian Adi, Georgescu Elena, Nache Ioan Mihai, Tanase Carmen Ioana, Lungu Mihaela, Manea Elena Liliana, Iordache Elena Mihaela, Circiu Veronica, Comănici Carmen, Ionescu Adrian Victor, Ionescu Radu, Voicu Silvia, Bănica Marian, Coman Raluca Florentina, Saghiu Victoria Ivonne, Tănasa Getuţa, Dumitru Irina Roxana, Dimitrov Cristina Mădălina, Stoica Carmen Magdalena , Istrate Gabriela, Pedestru Carmen Luminiţa Adriana, Papuc Adriana, Creangă Viorel şi consilierii judeţeni: Bereş Adrian-Petre, Bizineche Adrian, Bercaru Nicoleta, Bola Bogdan-Alexandru, Ciobanu Cosmin, Cruşoveanu Marian, Dontu Gheorghe, Drăghici Rareş-Cosmin, Enescu Dumitru-Marius, Florea Dumitru, Găluşcă Constantin, Gheorghe Veronica-Adriana, Gima Stelian, Goidea Florin, Iordache Marian, Lămureanu Gheorghe, Lokman Ionela, Marinescu Ion, Matei Radu-Bogdan, Măndilă Gheorghe, Memiş Baiazid, Mocianu Sorin, Moldoveanu Vasile, Muhscină Gheorghe, Nedelcu Sabrina-Maria, Niculescu George-Sergiu, Pintilie Mircea, Popa Liviu, Savlovschi Marcel, Turcu Daniel, Zahariuc Cristian Florin, Niţă Luminiţa, Lebidov Steluţa, Stanca Costel. 

Ce cuprinde proiectul „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava”

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului în judeţul Constanţa, prin restaurarea şi valorificarea durabilă a Cetăţii Capidava, parte componentă a patrimoniului cultural naţional, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe, în vederea valorificării optime a întregului potenţial turistic al regiunii.
 
Obiectivele specifice:
- Restaurarea, consolidarea, protecţia şi conservarea sitului arheologic „Cetatea Capidava”
- Punerea în valoare a „Cetăţii Capidava” prin conceperea unor trasee de vizitare
- Înfiinţarea unui punct de informare turistică
- Drum acces spre cetate şi platforme carosabile
- Realizarea unei zone de parcare
- Realizarea de alei pietonale de acces
- Iluminat exterior pentru evidenţierea nocturnă a întregului ansamblu.

Activităţi în cadrul proiectului

Organizarea echipei de proiect, achiziţii de produse (mobilier şi echipamente) şi servicii (promovare, publicitate şi informare, consultanţă, asistenţă tehnică din partea proiectantului, audit financiar), desemnarea executantului investiţiei, angajarea unui diriginte de şantier, realizarea investiţiei propriu-zise, recepţia lucrărilor şi dotărilor, diseminarea rezultatelor proiectului şi monitorizare, evaluare şi audit extern. Detaliile proiectului le puteţi consulta în secţiunea „Documente“.
 
Vă reamintim că, la Capidava, Consiliul Judeţean Constanţa a desfăşurat în ultimii ani, în calitate de beneficiar, un proiect cu fonduri europene, intitulat „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava“. Proiectul a fost parte a Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, iar valoarea investiţiei trebuia să fie de 74 de milioane de lei.
Iniţial, proiectul - cel mai mare proiect public desfăşurat în ultimele decenii asupra unui monument antic din România - a avut ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2015.
 
Între timp, din cauza unor disfuncţionalităţi semnificative de ordin administrativ, care fac subiectul unei anchete DNA în curs de derulare, proiectul a fost declarat nefuncţional şi urma ca restul de lucrări neexecutate să se efectueze până la data-limită 31 decembrie 2017, din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean Constanţa. Ulterior, noul termen de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2018.

Coral SRL, în datele Registrului Comerţului

Societatea care a câştigat lucrările proiectului „Capidava rest de executat” s-a înfiinţat în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Tulcea. Capitalul social subscris al societăţii este de 3.895.200 de lei, integral vărsat. Asociat unic al societăţii este Constantin - Cornel Georgescu, iar administrator este Alexandru-Florin Bratu. Obiectul de activitate al societăţii: lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
Societatea mai deţine un sediu secundar şi în Bucureşti şi cinci puncte de lucru în Tulcea.
Potrivit Registrului Comerţului, în 2017, firma a raportat active imobilizate în valoare de
126.787.336 de lei, 187 de angajaţi, un profit de 94.939 de lei şi o cifră de afaceri netă de 24.739.332 de lei. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, numele lui Cornel Georgescu mai apare în trei firme: Solar Aluminium SRL, Transif SA şi SC Pescăruşul SRL.

Coral SRL, lucrări şi asocieri în Constanţa

Coral SRL, firma în care tulceanul Georgescu este unic asociat, a avut în palmares lucrări importante la Ministerul Culturii şi Cultelor, la Primăria şi la Consiliul Judeţean Tulcea, dar şi la Primăria Constanţa, la Tribunalul Constanţa şi la Centrul Comercial Tomis. 
În urmă cu câţiva ani, omul de afaceri a început să ridice blocuri în Tulcea şi în Constanţa. Nu este de trecut cu vedere nici faptul că firma a reuşit să achiziţioneze un imobil pe strada Arhiepiscopiei nr. 11 de la Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa. RAEDPP a încheiat, în data de 15 ianuarie 2003, pe baza şi a HCLM nr. 280 din 24 iulie 2002, un contract de asociere cu SC Coral SRL din Tulcea. Obiectul contractului respectiv viza asocierea părţilor în vederea consolidării şi modernizării imobilului din strada Arhiepiscopiei 11, durata sa fiind de 20 de ani. 
 
Anul trecut, Cornel Georgescu ocupa locul 139 în topul milionarilor români, cu o avere estimată la 39-40 de milioane de euro, cu o scădere reprezentativă faţă de anul 2016, atunci când averea sa era estimată la 44-45 milioane de euro. Cu afaceri în construcţii şi turism, Cornel Georgescu este proprietarul grupului de construcţii Coral din Tulcea, societate care a construit, printre altele, şi sediul Tomis Mall din Constanţa.
 
Cunoscutul om de afaceri tulcean a fost reţinut şi pus sub control judiciar de procurorii DNA în anul 2015, fiind acuzat de dare de mită în dosarul în care primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a fost acuzat că a primit mită un apartament de la Cornel Georgescu.
 
Citeşte şi:
 
Două companii internaţionale îşi dispută lucrările pentru restaurarea Cetăţii Capidava

Afacerile de la Constanţa ale milionarului din Tulcea intrat în vizorul DNA alături de primar (documente)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deblocare de uşă pe aleea Capidava din Constanţa. O femeie imobilizată, preluată de ambulanţă

24 Oct 2018 274

Mara Construct SRL a intrat în insolvenţă. Firma s-a ocupat de reabilitarea Cetăţii Capidava. Procesul, amânat

23 Oct 2018 331

Adrian Rădulescu, la Capidava - 1982

25 Sep 2018 54

Adrian Rădulescu în vizită la Capidava, 1982

24 Sep 2018 46

O nouă firmă înființată la Cernavodă. Are ca domeniu principal de activitate captarea, tratarea și distribuția apei

20 Sep 2018 1722

Final de exerciţiu internaţional. Au participat militari de la Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti Constanţa. Unde a avut loc misiunea (galerie foto)

12 Sep 2018 1155

Doliu în avocatura din Constanţa! A murit Lucreţia-Lucia Spânu

06 Sep 2018 988

Decese Constanţa 6 septembrie 2018

06 Sep 2018 784

Militari din Brigada 9 Mecanizată Dobrogea la un exerciţiu internaţional în Georgia. De unde sunt şi cine îi comandă (galerie foto)

04 Sep 2018 1138

UPDATE Judeţul Constanţa Accident rutier grav la ieşire din localitatea Dunărea. O maşină s-a răsturnat. Şofer decedat. Intervine elicopterul

01 Sep 2018 1720

Frumoasa istorie a edificiului de la Capidava, între coperțile unei monografii. Iar pentru vizitatori, o cetate încremenită în contestații (galerie foto)

24 Aug 2018 559

„Capidava II” - volum dedicat celui mai interesant sit arheologic din România

23 Aug 2018 676

Alertă la pompieri Au fost solicitați să deblocheze o ușă la un apartament din Constanța

22 Jul 2018 1746

Sfinții Mucenici Epictet preotul și Astion monahul, cinstiți la Constanța și Halmyris-Tulcea

07 Jul 2018 683

Cine sunt câștigătorii competiției „Subofiţerul / Gradatul Profesionist 2018” din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești (galerie foto)

29 Jun 2018 1633

Județul Constanța Incendiu între localitățile Capidava și Dunărea. Intervin pompierii

12 Jun 2018 981

UPDATE. Alertă la ISU Dobrogea. Pompierii solicitați pentru deblocarea unei uși de apartament în Constanța

13 Apr 2018 603

Vot în Consiliul Judeţean Constanţa pentru amenajarea miniporturilor turistice Ostrov, Capidava, Rasova şi Ghindăreşti

27 Mar 2018 1099

Eveniment în Brigada 9 Mecanizată. Schimbare de comandă la Batalionul 911 Capidava. Unde a fost promovat fostul comandant (galerie foto)

08 Mar 2018 1570

Județul Constanța. Cum se circulă pe drumurile județene. Lista actualizată

01 Mar 2018 609

DRDP Constanța. Situația drumurilor județene din Dobrogea

01 Mar 2018 512

Două companii internaţionale îşi dispută lucrările pentru restaurarea Cetăţii Capidava

22 Feb 2018 786

Au fost scoase la licitaţie lucrările Consiliul Judeţean Constanţa alocă peste 3 milioane de euro pentru continuarea proiectului de reabilitare a Cetăţii Capidava (document)

19 Dec 2017 1185

Doliu în Arhiepiscopia Tomisului. Un cunoscut preot din Constanţa a trecut în nefiinţă. Când este programată înmormântarea

02 Dec 2017 4749

Dobrogea 139 de ani Laudatio Zizi și Petre Covacef

24 Nov 2017 122

Portrete. Oameni care au făcut istorie culturală în Dobrogea Valeriu Cheluţă-Georgescu (galerie foto)

06 Nov 2017 2342

Hotărâre definitivă pentru Mara Construct SRL

31 Oct 2017 693

Proiectul „Capidava“ se prelungeşte cu un an Noul termen de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2018

25 Oct 2017 1709

Anunţ RADET Mai multe zone din oraş, fără apă caldă din cauza unei avarii RAJA

17 Oct 2017 1155

Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” i-a vizitat, în Georgia, pe militarii Batalionului 911 Infanterie Capidava - Medgidia (galerie foto)

12 Sep 2017 4426

Militarii Brigăzii 9 Mecanizate "Mărăşeşti" Constanța participă la exerciţiul multinaţional AGILE SPIRIT-17

01 Sep 2017 808

Cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Iluminatul public din Topalu, refăcut cu bani de la Guvern

31 Aug 2017 1133

Revista presei locale

29 Aug 2017 1502

Ministerul Culturii sprijină Consiliul Județean Constanța în continuarea proiectului de reabilitare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava

28 Aug 2017 791

Ce spune Comisia LIMES referitor la situația proiectului de restaurare "Restaurarea, consolidarea, conservarea și punerea în valoare a sitului arheologic cetatea Capidava”

20 Aug 2017 1618

Un oficial al Ministerului Culturii a venit la Constanța. Ce decizii au fost luate în proiectul de restaurare a Cetății Capidava

10 Aug 2017 1616

Când vor fi reluate lucrările la Capidava. Ce s-a decis în ședința Consiliului Județean Constanța

09 Aug 2017 1310

Şedinţă de lucru la Consiliul Judeţean Constanţa. Decizii privind reluarea lucrărilor de la Capidava

08 Aug 2017 1468

Constanța. Marșul motocicliștilor în memoria lui Mario Rider. Din Parcul Tăbăcărie, biserica Sfântul Mina, către Medgidia

06 Aug 2017 16931

După ce a pus frână proiectului Capidava, Ministerul Culturii îşi trimite specialiştii să „salveze“ Cetatea Histria şi Ansamblul Rupestru Murfatlar! (document)

05 Aug 2017 2332

A doua strigare la Fisc pentru valorificarea bunurilor Mara Construct SRL. Firma s-a ocupat de restaurarea Cetăţii Capidava (document)

01 Aug 2017 1679

Editorial Doreii de la Cultură și „Capidava amissa“

29 Jul 2017 2291

O nouă premieră culturală! Nouă artişti plastici vin în Tabăra de pictură de la Topalu

27 Jul 2017 2629

dezvaluiri.ro Vino azi la Capidava Rock Fest!

21 Jul 2017 1618

Accident la Capidava. Două persoane rănite (galerie foto)

06 Jul 2017 783

Mara Construct SRL, firma care s-a ocupat de restaurarea Cetăţii Capidava, în atenţia Fiscului din Constanţa

05 Jul 2017 1631

Premieră culturală în comuna Topalu Festival rock la poalele Cetăţii Capidava

29 Jun 2017 1662

Dezvaluiri.ro Rockul cucerește Capidava, misterioasa cetate a regelui get Dapyx

27 Jun 2017 1259

Afectată grav de proiectul de restaurare Capidava, cetatea încremenită între două guverne, pe traseul Ministerul Culturii - Consiliul Judeţean Constanţa

16 May 2017 4188

Proiecte pentru dezvoltarea turismului, puse în practică la Topalu

27 Apr 2017 3248