Secărea - intervenient în proces Decizie importantă în instanţă! Sunt vizate blocuri din Faleză Nord. Cine şi ce a cerut

Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au luat o decizie definitivă în dosarul în care Asociaţia de proprietari nr. 529 din Constanţa a solicitat anularea Hotărârii 420/26.11.2001 privind aprobarea trecerii în domeniul privat al Municipiului Constanţa a tuturor suprafeţelor de teren situate pe raza municipiului Constanţa, care nu sunt deţinute cu titlu valabil de persoanele fizice şi juridice referitor la terenul adiacent blocului BM 8 din Constanţa. Mai mult decât atât, Asociaţia de proprietari nr. 529 din Constanţa a mai cerut anularea Hotărârii 397/29.09.2004 privind completarea şi actualizarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului privat al municipiului Constanţa (…) Faleză Nord, bloc BM8, în suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, dosarul a primit numărul unic 4050/118/2016, părţile cauzei fiind la Curtea de Apel: Asociaţia de proprietari nr. 529 din Constanţa - reclamant, Consiliul Local al Municipiului Constanţa - pârât şi Gheorghe Secărea - intervenient în numele altei persoane.
 
În faţa magistraţilor, reprezentanţii Asociaţiei de proprietari nr. 529 din Constanţa au arătat, printre altele, că pe terenul mai sus precizat se vor construi imobile cu destinaţia de locuinţe colective, terenul fiind trecut în domeniul privat prin două hotărâri contestate.
 
Totodată, s-a mai arătat că terenul în discuţie era spaţiu verde, fiind străbătut de reţele edilitare de alimentare cu apă şi iluminat, alei de acces, astfel că trecerea în domeniul privat ar conduce la presupusa încălcare a unor dispoziţii legale. Reclamantul a mai arătat că, în cursul anului 2003, a solicitat Primăriei Constanţa să fie respinse cererile de cumpărare sau concesionare a spaţiului verde din zona blocurilor BM 7,8 şi 9.
 
În replică, Consiliul Local al Municipiului Constanţa a solicitat respingerea cererii Asociaţiei de proprietari nr. 529 din Constanţa, arătând că cele două acte administrative contestate au fost adoptate cu respectarea dispoziţiilor legale.
 
După deliberare, magistraţii au reţinut, printre altele, că Asociaţia de proprietari nr. 529 din Constanţa, în calitate de persoană juridică, nu poate acţiona ca atare în contenciosul administrativ subiectiv decât, dacă şi sub condiţia în care dovedeşte că este titularul unor drepturi subiective sau interese legitime private.
 
În acest context, magistraţii Tribunalului Constanţa au respins cererea Asociaţiei de proprietari nr. 529 din Constanţa, ca nefondată. Hotărârea a fost menţinută şi de Andrea Bianca Andruş, judecător al Curţii de Apel Constanţa, decizia fiind definitivă.
 
Despre situaţia blocurilor BM 7,8 şi 9, cotidianul ZIUA de Constanţa a relatat şi în ediţiile anterioare, materialele putând fi citite accesând următoarele articole:
 

Constănţenii şi retrocedările
Locatarii din Faleză Nord protestează din cauza blocului unor spanioli (galerie foto + documente)

 

Consulul onorific al Norvegiei, prezent la dezbatere PUZ-ul iniţiat de George Secărea, analizat la Primăria Constanţa
 
Primăria Constanţa - dezbatere publică pentru George Secărea, partener de afaceri cu Mazăre şi Constantinescu
 
Tribunalul Constanţa a anulat două hotărâri de Consiliu Local. Sunt vizate locuinţe colective. Cine sunt proprietarii (galerie foto + documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.