Şef de vamă, şef la rugby! Pilcă, pus de PSD, dar cu mâna ALDE, în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa, majoritatea PSD-ALDE-PMP l-a numit în conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pe omul de afaceri Aurelian Cătălin Pilcă.

Pilcă, economistul aruncat de PSD în CA-ul spitalului

Aurelian Cătălin Pilcă este născut la 26 ianuarie 1969. A terminat Facultatea de Management din cadrul Universităţii din Bucureşti (1999), Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa (2003) şi este tatăl a doi copii.
 
În perioada 2005-2006, a fost director general al firmei de turism SC Dana 95, anterior ocupând diverse funcţii în Direcţia Generală a Vămilor - Regionala Constanţa: referent vamal, şef tură, şef adjunct vamă, şef vamă, director executiv Direcţia Regională a Vămilor Constanţa.
 
A fost cel care a controlat, personal sau prin apropiaţi, celebra societate Almacons Constanţa, dar şi diverse firme prin Portul Constanţa. A fost component al echipei naţionale de juniori şi tineret de rugby şi preşedinte de onoare al Rugby Club Farul Constanţa.
 
Pilcă a fost judecat alături de alte persoane în dosarul „Portul“, în care a fost achitat în primă instanţă, şi este asociat în mai multe societăţi comerciale. „Pilcă nu este membru ALDE şi noi, la partid, nu am avut cunoştinţă de această înţelegere din Coaliţie, între PSD şi colegul nostru, vicepreşedintele CJC Daniel Learciu“, ne-a declarat preşedintele ALDE Constanţa, deputatul Mircea Banias.
 
Pilcă a ajuns totuşi în CA-ul Spitalului Judeţean, după demisia Danei Dina, reprezentant al ALDE, şi după o negociere prin care liberalii şi democraţii le-au cedat celor de la PSD acest post. Teoretic, miza unui loc în Consiliul de Administraţie al SCJU nu este incomensurabilă, indemnizaţia de şedinţă fiind relativ mică, 50 de lei, însă nu trebuie pierdut din vedere faptul că acest CA este un factor de decizie important şi cel în faţa căruia managerul unităţii sanitare, dr. Cătălin Grasa, ar trebui să dea socoteală.
 
Omul care a făcut posibilă numirea lui Aurelian Pilcă în CA-ul SCJU este vicepreşedintele CJC Dumitru Learciu, pe care l-am întrebat, pentru a ne edifica asupra acestei speţe, cum au stat lucrurile: „Noi am renunţat la un post din CA-ul spitalului. La rugămintea şi sugestia PSD, l-am nominalizat pe acest domn Pilcă, pe care nu l-am văzut în viaţa mea. Însă despre această numire s-a ştiut şi la partid, chiar şi fratele preşedintelui Banias (n.r. Emil Sorin Banias, consilier judeţean ALDE) a votat“. Cu această scurtă, dar extrem de lămuritoare declaraţie, s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate Learciu.
 
În tot acest timp, PSD îşi râde în barbă şi demonstrează că ALDE nu este decât o biată remorcă, care tace şi înghite şi se mulţumeşte cu puţin. Nu este exclus ca această situaţie creată să fie generată şi de „lupta“ pentru supremaţie din interiorul ALDE care se dă şi la centru, şi în organizaţii. Poate că, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Learciu vrea să fie ceva mai mult decât un vicepreşedinte în ALDE? Aşa se întâmplă când ai dublă subordonare: un şef la serviciu şi un altul la partid. Nu mai ştii cui să te subordonezi.
 
Una peste alta, şi PSD recunoaşte că s-a „folosit“ de omul de la ALDE, sigur, în sens colegial. Noi am propus, nu am dat cu pumnul în masă, susţin social-democraţii, amuzându-se de naivitatea unor oameni politici locali.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 254

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 616

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 507

Mihai Lupu și Felix Stroe, imortalizați într-o fotografie. Ambii țin în mână adeziunea semnată de preșdintele CJ Constanța pentru a intra în PSD

17 Apr 2024 1007

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 852

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 511

Fostul lider PSD Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu. Ce interdicții au fost instituite (DOCUMENT)

15 Apr 2024 505

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 445

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 798

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 680

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 537

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 719

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 931

Paul Foleanu, candidatul la Primăria Mangalia din partea PSD

07 Apr 2024 630

Deputata Cristina Rizea, aleasă oficial președinte al organizației PSD Valu lui Traian

06 Apr 2024 756