Şeful Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, cu proces la Constanţa!

Şeful Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a solicitat obligarea pârâtei la plata sumei de 15.000 de lei, cu titlu de despăgubiri - daune morale
 
Nicolae Stoica, director general al Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS), la judecată cu o femeie care ar fi postat pe reţeaua de socializare Facebook acuze şi jigniri cu privire la pregătirea sa profesională.
 
Conform datelor oficiale, potrivit rolii.ro, prin intermediul cererii depuse la Judecătoria Constanţa, şeful Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a solicitat obligarea pârâtei la plata sumei de 15.000 de lei, cu titlu de despăgubiri - daune morale, reprezentând contravaloarea prejudiciului pe care i l-ar fi creat prin fapta sa.
 
Mai mult decât atât, directorul CIAS a cerut ca pârâta să fie obligată să nu mai scrie articole defăimătoare la adresa sa şi, de asemenea, să-şi ceară scuze public, pe reţeaua de socializare Facebook şi pe grupurile de socializare pe care a scris, pentru toate jignirile şi neadevărurile spuse de pârâtă la adresa reclamantului. În final, Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a mai cerut magistraţilor din Constanţa ca pârâta să fie obligată la plata cheltuielilor de judecată.
 
În documentele oficiale se mai arată că reclamantul a precizat că „deţine funcţia de director general al Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS), instituţie publică desemnată să organizeze, să conducă, să controleze şi să execute investigaţia privind evenimentele de aviaţie civilă, în scopul determinării faptelor, cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea acestora, şi să emită recomandări pentru siguranţa aviaţiei civile“.
 
„Instanţa constată din întreg probatoriul administrat în cauză că în speţă nu sunt întrunite cumulativ condiţiile răspunderii civile delictuale. În speţă, reţinem că reclamantul deţine funcţia de director general şi preşedinte al consiliului de conducere al centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile. Din înscrisurile de la dosar, coroborate cu declaraţia martorului audiat în cauză, reiese faptul că, în realitate, între reclamantul (...) şi soţul pârâtei, (…), există de mai multă vreme anumite animozităţi, acesta din urmă fiind un angajat al instituţiei pe care reclamantul o conduce. Reclamantul este o persoană publică, astfel că, spre deosebire de cetăţenii obişnuiţi, poate atrage atenţia şi comentariile diferitelor persoane. Dreptul la opinie şi la libera exprimare, ca orice alt drept, trebuie exercitat în limitele sale fireşti, neputând prejudicia drepturile şi interesele legitime ale celorlalte persoane. Vizualizând setul de înscrisuri pe care reclamantul l-a depus la dosar în probaţiune, referitoare la discuţiile purtate de pârâtă pe reţeaua de socializare Facebook în luna iulie 2014, instanţa constată că pârâta a făcut unele afirmaţii privitoare la modalitatea derulării de către reclamant a unor contracte de investiţii, contracte pe care reclamantul le-a confirmat şi pentru care a arătat că au existat aprobări de la Ministerul Transporturilor“, au mai consemnat magistraţii, conform sursei anterior citate.
 
Analizând afirmaţiile făcute de pârâtă, instanţa a apreciat ca „acestea nu au caracter ilicit şi nu sunt de natură a aduce prejudicii onoarei şi demnităţii reclamantului, nefiind făcută dovada intenţiei directe a pârâtei de a aduce atingere onoarei, reputaţiei şi prestigiului reclamantului, aceste afirmaţii fiind făcute cu totul izolat, neavând, de altfel, nici caracter repetitiv“, potrivit rolii.ro.
 
Faţă de cele arătate, instanţa a apreciat că nu se poate reţine existenţa unei fapte ilicite în sarcina pârâtei.
 

În concluzie, instanţa a respins cererea ca neîntemeiată.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost menţinută şi de judecătorii Tribunalului Constanţa.

 
Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la Nicolae Stoica, director general al Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, cu privire la deciziile judecătorilor din Constanţa, însă acest lucru nu a fost posibil. Şi asta pentru că reprezentanţii instituţiei au solicitat o adresă oficială, document ce va fi transmis azi. Când vom avea răspunsul CIAS, acesta va fi publicat într-o ediţie viitoare.     
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.