Şi-a făcut o cramă la Viişoara Milionar în euro, un fost secretar de stat a ajuns să se plângă de birocraţie!

Gheorghe Albu, asociat unic în SC Nostalgic SRL, intenţionează să ridice o hală de vinificaţie. Fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, din 2007, şi fost director al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa, din 2005, el a anunţat că aceasta va fi construită în satul Viişoara, strada Crângului nr. 291. Hala de vinificaţie va avea parter şi etaj parţial. Precizăm că, la ora actuală, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Constanța este Ioan Albu, fiul lui Gheorghe Albu.
 
„După cum ştiţi, la Viişoara avem o suprafaţă de vie plantată, şi, pentru a procesa strugurii din plantaţie, am făcut o cramă, o hală de vinificaţie la Viişoara, cu o capacitate de 1,2 milioane de litri de vin. Probabil în două-trei săptămâni va fi dată în funcţiune. Sincer să vă spun, altă investiţie în România nu voi face. Există foarte multă birocraţie, iar angajaţii instituţiilor, în cele mai multe cazuri, sunt nepregătiţi. Ne pun să facem o anume documentaţie, iar atunci când o finalizăm, ni se spune că nu e bine. Uite-aşa, luni de zile durează să obţii autorizaţii, să poţi intra în legalitate. Sunt dezamăgit prin faptul că nu există un birou unic care să te înveţe ce documentaţie să depui. Dacă faci o investiţie de acest fel, nu-ţi ajunge nici cinci ani să te autorizezi“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Gheorghe Albu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
 
Acesta ne-a mai dezvăluit că va produce un vin premium, la un preţ acceptabil. „Ne dorim să facem un vin de calitate, premium, în aşa fel încât să venim pe piaţă cu ceva deosebit. Adică nu cu vinuri de colecţie sau de duzină. Ne dorim ceva de calitate, la un preţ acceptabil pentru cumpărător. De aceea şi tehnologia pe care o folosim în vie este una mai mult manuală, adică culegem manual, prăşim manual, încercăm să folosim cât mai puţine pesticide. Avem posibilitatea de a recolta într-un moment optim strugurii, pe care îi aducem în crama noastră. Avem plantaţii de vie tânără, cu soiuri de viţă-de-vie bună pentru vin, astfel încât vinul să aibă gust, aromă şi o culoare bună“, a mai spus Gheorghe Albu.

Despre Nostalgic SRL

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Mircea cel Bătrân, societatea Nostalgic SRL a fost înmatriculată în anul 1998. Firma are un capital social subscris de 2.000 de lei, integral vărsat, compus din 40 de părţi sociale. Asociat unic este Gheorghe Albu, născut pe 30.07.1955, în Dobromir Vale. Administratorul firmei, care se ocupă de cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase, este Napoleon Răzvan Neagu, născut pe 8.10.1975, în Constanţa. În anul 2015, firma cu 34 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 6.738.208 lei şi un profit net de 1.957.733 de lei. Şi în anul 2014, societatea cu 34 de angajaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 7.420.124 de lei şi un profit net de 2.676.232 de lei.

Alte afaceri ale familiei Albu

Gheorghe Albu, considerat unul dintre cei mai bogaţi constănţeni, mai este asociat în Argonaut SRL, Geodez Construct SRL şi Albu E. Gheorghe Întreprindere Individuală. Societatea Argonaut SRL, care a fost înmatriculată în 2010 şi care are sediul social în municipiul Constanţa, strada Mircea cel Bătrân, are un capital social subscris de 100.000 de lei, integral vărsat, compus din 10.000 de părţi sociale. Firma este controlată de Maria Albu, născută pe 21.10.1959, în comuna Cobadin, şi Gheorghe Albu. Cei doi asociaţi deţin câte 50% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase, este Napoleon Răzvan Neagu.
 
Geodez Construct SRL, înregistrată în 2012, are sediul social în Bucureşti, strada Polonă. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Asociaţii societăţii sunt Liliana Albu, născută pe 15.07.1983, în municipiul Medgidia, cu 80% din capitalul social, şi Gheorghe Albu, cu 20% din capitalul social. De administrarea afacerii se ocupă Zissu Alexandru Bujin, născut pe 25.05.1982, în municipiul Constanţa. Geodez Construct SRL desfăşoară activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A solicitat acord de mediu de la APM Constanţa Fostul secretar de stat Gheorghe Albu, investeşte la Viişoara

25 Aug 2015 5238