Avea afaceri pe litoral Sirianul Moustafa Haj Saleh, executat în stil mafiot?

Poliţiştii bucureşteni au făcut o descoperire şocantă, miercuri seara, în cartierul Pantelimon din capitală. Un cadavru a fost găsit într-un geamantan, în portbagajul unei maşini. Culmea este că maşina se afla la doar 50 de metri de Secţia 9 de Poliţie, ceea ce îi determină pe anchetatori să nu excludă un mesaj de tip mafiot al celor care au lichidat victima.
 
Maşina în care se afla geamantanul cu cadavrul bărbatului era parcată pe şoseaua Pantelimon din capitală. Mai mulţi muncitori care lucrau la refacerea trotuarelor au vrut să mute maşina abandonată de mai multe zile pe marginea drumului.
 
Lucrătorii au simţit atunci un miros greu. Au chemat Poliţia, iar suspiciunile lor s-au adeverit: în portbagajul autoturismului cu număr de înmatriculare de Constanța se afla o valiză mare, înfășurată în plastic. În valiză a fost descoperit cadavrul unei persoane.
Potrivit localnicilor, mașina cu număr de Constanța staționa de câteva săptămâni în același loc. Din primele cercetări, se pare că bărbatul era mort de mai bine de o lună. El era îmbrăcat într-un costum de culoare închisă şi nu fusese tranşat.

Autopsia sirianului nu a relevat cauza morții, medicii legiști nedescoperind rãni care ar fi putut provoca decesul bãrbatului. Medicii legiști au gãsit pe trupul cetãțeanului sirian Haj Saleh Moustafa doar rãni superficiale, care nu i-ar fi putut provoca moartea. Drept urmare, medicii au recoltat probe de țesut care vor fi examinate în laborator pentru a se stabili ce anume a provocat moartea bãrbatului. Pânã la finalizarea analizelor de laborator, anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze, între care otrãvirea și asfixierea.

Cine este Moustafa Haj Saleh

Ieri, criminaliştii au identificat cadavrul ca aparţinând cetăţeanului sirian Moustafa Haj Saleh, în vârstă de 52 de ani. Bărbatul era căsătorit în Bucureşti, locuia cu soţia româncă într-un complex rezidenţial și avea doi copii, de 8 şi 10 ani, însă controla mai multe afaceri şi pe litoral. El deţinea o locuinţă de serviciu în Năvodari. Maşina în care a fost găsit fusese declarată furată încă din luna decembrie, odată cu dispariţia sirianului, şi este înregistrată pe societatea Perla Majestic SA, controlată de omul de afaceri libanez Mohammad Murad.
 
Acesta a dezminţit informaţia conform căreia sirianul era administratorul hotelului Perla Majestic din staţiunea Olimp, precizând că îl cunoştea pe Saleh, dar că nu era un apropiat al său.
 
El a confirmat însă că maşina în care omul a fost găsit mort aparţinea unei firme de-ale sale, fiind o maşină veche, iar sirianul îşi manifestase intenţia să o cumpere.
 
Născut în 16 aprilie 1962, Moustafa Haj Saleh era unic asociat în SC Cleaning Team & Services SRL, firmă de curăţenie pe care o înfiinţase în noiembrie anul trecut, la Mogoşoaia. El mai deţinea 10% din părţile sociale ale SC Phoenicia Business Travel SRL, o agenţie de turism înfiinţată la începutul lui 2012, alături de Andrei Pompiliu Simion (90%), un tânăr născut în 1987, în Bucureşti. Firma are sediul în incinta hotelului Phoenicia Grand Hotel, deţinut de omul de afaceri Mohammad Murad, iar de aici şi informaţiile iniţiale eronate care l-au dat pe sirian drept un apropiat şi chiar mâna dreaptă, conform unor surse mass-media, a lui Murad, fapt infirmat, ieri, categoric de acesta din urmă, aşa cum arătam anterior.

Afacerile sirianului pe litoral

În anul 2012, sirianul a înfiinţat la Năvodari societatea MHS Funny Holiday, care, conform Registrului Comerţului, se ocupă cu depozitări şi al cărei unic asociat şi administrator era.
 
Moustafa Haj Saleh era şi administratorul SC Sianpo Creativ SRL Năvodari, firmă cu domeniul de activitate depozitări, deţinută de acelaşi Andrei Pompiliu Simion.

 
În anul 2009, sirianul şi-a cesionat părţile sociale şi a renunţat la funcţiile de administrator în societăţile Ceramica Group SRL şi Greli Grup Company SRL.

Legătura între sirian şi omul de afaceri Mohammad Murad

„Acum cinci - şase ani, era angajat la noi, după care relaţia noastră s-a oprit, şi-a deschis firma lui“, a mai spus, ieri, Mohammad Murad, care a precizat că se întâlnea cu sirianul „poate o dată pe lună“, existând o colaborare între firma sa şi firmele controlate de omul de afaceri sirian.
 

Mohammad Murad a precizat că s-a dus la Poliţie în luna decembrie a anului trecut pentru a raporta dispariţia maşinii şi a omului de afaceri sirian, despre care aflase că „frecventa cazinouri“. În mass-media apăruseră, ieri, şi zvonuri, neconfirmate oficial, că sirianul ar fi avut datorii mari la cămătari.
 
Mohammad Murad este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, având mai multe hoteluri în Bucureşti şi la mare. Pe lângă lanţul hotelier Phoenicia, Mohammad Murad mai deţine lanţul de restaurante Spring Time şi fabrica de conserve Mandy şi are investiţii în domeniul imobiliar şi în construcţii.
 
Grupul Perla-Majestic face parte din holdingul Spring Time, controlat de omul de afaceri Mohammad Murad. Compania are în portofoliu hotelurile Perla și Majestic din Mamaia. Conform Wikipedia, în afară de cele două hoteluri din Mamaia, holdingul are în portofoliu hotelul Select din Mamaia, hotelurile Majestic din Olimp, respectiv Jupiter, Hebe din Sângeorz-Băi și un complex de apartamente în Năvodari, Coral Beach, precum și hotelurile Phoenicia Grand, Phoenicia Express şi Phoenicia Comfort din București.
 
Perla Majestic SA are ca acţionar majoritar Spring Time Holding SA, cu 93,66% dintre acţiuni, mai multe persoane fizice sunt acţionari PF tip listă, dar şi SIF Transilvania deţine 4,79% din acţiuni. Spring Time Holding este controlată de Maryon Impex Com SRL, care deţine 49,9% din acţiuni, Mohammad Murad, cu 24,93%, şi alţi acţionari persoane fizice, pe când Maryon Impex Com SRL este deţinută, în proporţie de 95%, chiar de Mohammad Murad, restul de 5 procente din părţile sociale fiind ale unui alt cetăţean libanez, Ahmad Mrad.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazul sirianului găsit mort în portbagaj Detalii despre oribila crimă

21 Aug 2015 2259

Știripesurse.ro Detaliile asasinării sirianului găsit în Capitală. Planul soției și al amantului

18 Apr 2015 2092

Soția afaceristului sirian și amantul acesteia au fost arestați preventiv

18 Apr 2015 2137

Soţia sirianului găsit mort într-un portbagaj şi amantul acesteia, arestaţi preventiv

17 Apr 2015 1737

Soţia şi iubitul acesteia i-au fost călăi Sfârşitul îngrozitor al lui Moustafa Saleh Haj (documente)

17 Apr 2015 5034

Detalii incredibile! Otrăvit şi sufocat cu o pungă Soţia lui Moustafa Saleh Haj şi-a recunoscut fapta

16 Apr 2015 3397

UPDATE 2. Soţia a recunoscut crimaDouă persoane, reţinute în cazul morţii lui Moustafa Saleh Haj

16 Apr 2015 3169

Evz.ro Ancheta morții sirianului Haj Saleh, îngreunată de lipsa Legii „Big Brother”

15 Apr 2015 1972

Crima din portbagaj Poliţia încearcă să descifreze misterul morţii lui Haj Saleh

15 Apr 2015 2479

Ancheta bate pasul pe loc Cum a murit Moustafa Haj Saleh?

14 Apr 2015 2660

Evz.ro Anchetatorii au sigilat depozitul din Mamaia închiriat de Moustafa Saleh Haj

11 Apr 2015 1973

Evz.ro Răni pe corpul lui Moustafa Haj Saleh, găsit mort la Bucureşti

10 Apr 2015 2392

Evz.ro Ipoteze în privinţa modului în care a murit Moustafa Haj Saleh

10 Apr 2015 2013

UPDATE 3. Moustafa Haj Saleh, administrator al unui hotel, este bărbatul găsit mort în portbagajul unei mașini din Capitală

09 Apr 2015 4460