Sistemul, bată-l vina! Bun-platnicii, puşi pe drumuri să-şi achite impozitele!?

Mai sunt aproximativ trei săptămâni pentru contribuabilii care vor să beneficieze de acea reducere de 10% la plata integrală a impozitelor către municipalitate. Numai că, deşi s-a încercat asigurarea mai multor puncte în care se puteau achita dările, încă de la începutul perioadei, sistemul a creat probleme celor care-l utilizau şi nervi contribuabililor, care s-au plimbat de la o coadă la alta… de pomană.
 
În alţi ani, chiar dacă stăteai la o coadă interminabilă la un ghişeu poştal pentru a-ţi plăti impozitele pe casă şi maşină, dar şi taxa pentru gunoi, la final, răsuflai uşurat că ţi-ai luat o piatră de pe suflet. În acest an, reprezentanţii SPITVBL Constanţa ne-au „facilitat“ ca plata acestor dări - la care s-au adăugat impozitul pe terenul de sub casă şi taxa pentru locurile de parcare - să se poată face în oficii poştale, la agenţiile unei bănci sau în benzinăriile unui anumit furnizor de produse petroliere.
 
Constănţenii au trecut peste semnele de întrebare apărute pe tema selecţiei băncii şi a lanţului de benzinării şi s-au bucurat că îşi vor putea achita mai repede şi fără a mai sta la cozi imense taxele şi impozitele către municipalitate. Însă nu mare le-a fost mirarea când, după ce au stat la rând în faţa unui ghişeu poştal sau după un drum făcut la o benzinărie, angajaţii le-au spus că sistemul prin intermediul căruia înregistrează facturile şi emit dovada plăţii nu funcţionează. Unii au încercat în aceeaşi zi atât la oficiile poştale, cât şi în benzinării, alţii au lăsat să treacă un timp şi au reluat traseele, într-un alt interval orar şi schimbând oficiul poştal sau benzinăria, dar… degeaba.
 
Zeci de constănţeni au făcut cale întoarsă de la oficiile poştale după ce au aşteptat zeci de minute la cozile formate pentru achitarea taxelor şi impozitelor. Sistemul de plată cedase din cauza suprasolicitării, au afirmat reprezentanţi ai Poştei sau ai SPITVBL Constanţa, numai că explicaţia este puţin plauzibilă, având în vedere faptul că la ora 7.45 dimineaţa e puţin probabil ca sistemul să fie suprasolicitat.
 
Liderul Sindicatului Poşta Română, filiala Constanţa, Florin Gheorghe, a confirmat faptul că unii colegi i-au semnalat probleme în utilizarea sistemului prin care se achită taxele şi impozitele către Primăria Constanţa. „Am înţeles de la colegi că există sincope în funcţionarea acestei aplicaţii informatice de încasare a taxelor şi impozitelor aproape zilnic. Acestea ar fi cauzate de multitudinea de solicitări simultane, ea fiind folosită de toţi operatorii sau colaboratorii celor de la SPIT“, a menţionat liderul sindical Florin Gheorghe.
 
Chiar dacă au venit în sprijinul constănţenilor, punându-le la dispoziţie mai multe modalităţi de plată, încercarea conducerii Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa s-a dovedit a fi ineficientă. Gabriela Ganea, director executiv SPIT Constanţa, a confirmat că au existat probleme. „Au fost câteva probleme care au fost remediate şi sunt cauzate de aglomeraţia şi numărul mare de contribuabili care aleg această alternativă de plată“, a precizat Gabriela Ganea. Reprezentantul SPIT Constanţa a adăugat că cei ce vor să evite cozile pot plăti online, prin aplicaţia ETax Mobile. Aplicaţia poate fi accesată prin intermediul telefonului mobil, indiferent de locul în care utilizatorul se află în momentul efectuării plăţii. Pentru a beneficia de avantajele acestei metode de plată, contribuabilii trebuie să descarce aplicaţia ETax Mobile SPIT Constanţa de pe magazinul online Google Play.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Gabriel Cretu

13 Mar, 2016 02:01

Stimata D-na Gabriela Ganea, Cum este posibil ca unui angajat de-al dumneavoastra caruia ii este aratata pe mobil o confirmare de plata venita din partea SPIT C-ta sa-ti ceara o copie a confirmarii !?! Cum este posibil ca in feb 2016 sa primesti instiintarea de plata cu o suma si la ghiseu sa-ti fie inmanata ulterior o alta continand sume restante deja platite in 2015 si pentru care ai confirmare de primire sub forma de e-mail? De ce angajatii d-voastra nu au decenta de a-ti raspunde/confirma primirea unor documente in format electronic?

Articole asemanatoare

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1008

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 09 aprilie 2024

10 Apr 2024 567

Judo CSM Constanța, șase medalii la Cupa CS Vâlcea 1924

04 Apr 2024 598

Cumpărări directe Constanța O firmă din județul Satu Mare va dota cu mobilier școala și grădinița din comuna Topraisar (DOCUMENT)

04 Apr 2024 421

Cine vrea să lucreze la DNA! Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile

31 Mar 2024 602

UPDATE. Farul Constanța Comunicat al lui Gheorghe Hagi, după ce s-a vorbit despre un interes pentru el al unui club din străinătate

29 Mar 2024 1664

Autoritatea Navală Română cumpără echipamente IT în valoare de peste o jumătate de milion de euro! Iată de la cine (DOCUMENT)

25 Mar 2024 758

„Ziua fatidică de 2 martie 2022 are încă ecouri în inima oricărui militar“ - Se împlinesc doi ani de la prăbușirea unui avion și a unui elicopter în județul Constanța

02 Mar 2024 942

Insolvențe Constanța Pescăria Populară SRL, din Năvodari, ar putea fi radiată de la Registrul Comerțului!

12 Feb 2024 819

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1543

Tribunalul Constanța menține sub control judiciar mai mulți militari!

06 Jan 2024 910

Firme Constanța Schimbări în GP Consulting. Societatea are un nou asociat unic și administrator

28 Nov 2023 807

Primăria Constanța, autorizație de desființare pentru Oil Terminal SA

27 Nov 2023 1320

CS Farul Constanța Boxerul Darius Florin Sîrbu, medaliat cu aur și la Naționale (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1055

Militari, sub control judiciar la Constanța (VIDEO)

09 Nov 2023 1179