Sistemul sanitar din Constanţa, vizat de scandalul dezinfectanţilor de la Hexi Pharma!



Vizibil deranjată că am sunat-o duminică, Cristina Mihaela Schipor a declarat, scurt, că la nivelul judeţului Constanţa, verificările de sâmbătă au vizat două unităţi sanitare, fără a preciza şi care sunt acestea.
 
Scandalul dezinfectanţilor (aparent diluaţi) de la Hexi Pharma are ramificaţii la nivel naţional! Confirmarea oficială a venit sâmbătă de la procurorii Secţiei de Urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au anunţat efectuarea unor cercetări într-o cauză „penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzute de articolul 352 - Cod penal, şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse, prevăzute de articolul 357, alin. 2 - Cod penal“.
 
Tot sâmbătă, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Române au efectuat patru percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, vizate fiind sediul şi punctele de lucru ale unei firme producătoare de dezinfectanţi (Hexi Pharma). Mai mult decât atât, poliţiştii au ridicat probe şi înscrisuri din 25 de unităţi sanitare de pe raza a 21 de judeţe, printre care s-a aflat şi Constanţa, dar şi municipiul Bucureşti.
 
La nivelul judeţului Constanţa au fost vizate de verificări două unităţi sanitare, una dintre ele fiind Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol. Roxana Almăşan, managerul Sanatoriului, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că organele de anchetă au prelevat probe şi că nu mai au dezinfectanţi de la Hexi Pharma.
 
„Noi am achiziţionat în total zece litri de dezinfectant de la Hexi Pharma, cinci pentru suprafeţe şi cinci pentru instrumentar, numai că nu am apucat să îl utilizăm. În acest moment, nu mai aveam acest dezinfectant. S-au prelevat probe din dezinfectanţi“, a mai declarat managerul Sanatoriului din Techirghiol în contextul acţiunii coordonate de Parchetul General al României.
 
În continuare, ieri, am contactat-o, în vederea obţinerii unui punct de vedere cu privire la aceste controale, şi pe Cristina Mihaela Schipor, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa.
 
Vizibil deranjată că am sunat-o duminică, Cristina Mihaela Schipor a declarat, scurt, că la nivelul judeţului Constanţa verificările de sâmbătă au vizat două unităţi sanitare, fără a preciza şi care sunt acestea. Totuşi, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa a menţionat că aceste controale nu au vizat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiu. 
 

La acţiunea de sâmbătă au participat 152 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică şi specialişti criminalişti din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Bucureşti, precum şi de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea.


 
Nu este de trecut cu vederea faptul că ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a dispus, vineri, reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică să verifice, prin intermediul compartimentelor de audit, contractele încheiate cu firma Hexi Pharma de către unităţile sanitare publice din subordinea Ministerului Sănătăţii.
 
În contextul scandalul dezinfectanţilor (aparent diluaţi), reprezentanţii Hexi Pharma spun că „toate produsele din portofoliul Hexi Pharma sunt avizate de către Ministerul Sănătăţii conform legislaţiei în vigoare, avizare ce se face în baza buletinelor de eficacitate care au fost depuse la dosar şi care atestă eficienţa produsului“.
 
„În plus, produsele sunt testate periodic atât de către Hexi Pharma, care are contract cu mai multe laboratoare independente, cât şi de către spitalele mari din ţară care au laboratoare de control microbiologic. Spitalele verifică frecvent eficienţa produselor prin colectarea de pe suprafeţe, instrumentar, mâinile personalului medical, rezultatele indicând eficacitatea conform protocoalelor de control al infecţiilor nosocomiale. (…) Reţeta de fabricaţie s-a respectat întotdeauna cu stricteţe“, au precizat reprezentanţii Hexi Pharma.
 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 8 mai 2016, Hexi Pharma CO. SRL are sediul social în Bucureşti, Sectorul 6, strada Floarea Roşie.
 
Ca asociaţi persoane fizice apar Dan Alexandru Condrea, născut la data de 1.01.1975, în Bucureşti, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 93,75%, dar şi Uliana Ochinciuc, născută la data de 22.04.1984, în Sculeni, Moldova, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 6,25%.
 
Administrator este, conform Registrului Comerţului, Marilena Nedeloiu, născută la data de 10.04.1978, în Pucioasa, Dâmboviţa.
Firma are ca obiect principal de activitate „fabricarea preparatelor farmaceutice“.

Citeşte şi 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănţeanul supărat Stelian Ion (USR) - „În Constanţa e jale, te ciuruie ţânţarii! Au făcut dezinsecţie cu apă chioară. Un fel de Hexi Pharma cu insecticid“

02 Jul 2019 3872

Societatea Hexi Pharma, trimisă in judecată de procurorii DNA. Ce prejudiciu a adus statului (document)

03 Dec 2018 1709

Persoane trimise în judecată în scandalul Hexi Pharma. Care sunt acuzațiile

06 Mar 2017 2054

Fosta soţie a lui Dan Condrea contestă succesiunea averii acestuia

19 Oct 2016 3159

Decizie în cazul fetiței fostului patron de la Hexi Pharma

14 Sep 2016 2499

Ministrul SănătățiiVlad Voiculescu vorbeşte despre ce s-ar întâmpla în cazul unui dezastru similar Colectiv

11 Sep 2016 3058

Directorul Hexi Pharma rămâne în arest la domiciliu

29 Aug 2016 2320

Raluca Prună Am transmis procurorului general că dosarul reclamă „o rezolvare cu celeritatea”

26 Aug 2016 2195

Traian Băsescu face afirmații dure cu privire la scandalul Hexi Pharma

25 Aug 2016 2754

PÎCCJ Numai la finalizarea tuturor testelor pe produsele Hexi Pharma va fi posibilă o evaluare concretă

24 Aug 2016 1953

Hexi Pharma Unii dezinfectanţi erau diluaţi fără a depăşi limitele permise

23 Aug 2016 1964

supervizor.ro S-a ales praful de BRĂDET ROMÂNESC! “Investitorii” care nu au solicitat returnarea banilor se transformă în “donatori”; o firmă din Timişoara a depus cerere pentru înregistrarea mărcii

01 Aug 2016 3468

Mașina lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, nu avea probleme la momentul accidentului

14 Jul 2016 2349

Prejudiciul în dosarul Hexi Pharma a ajuns la 70 de milioane de lei! 280 de spitale s-au constituit părți civile

14 Jul 2016 1948

De unde au luat unităţile sanitare din Constanţa dezinfectanţi Spitalul CFR a cumpărat în 2015 biocide de la Hexi Pharma Co SRL (document)

05 Jul 2016 5132