Deschidere editie

Situaţia afectează mii de constănţeni Primăria reacţionează după amenda încasată de la ANPC în problema locurilor de joacă (galerie foto)

Municipiul Constanţa, prin primar, a contestat amenda în valoare de 30.000 de lei primită de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Sancţiunea a fost aplicată lunile trecute, în contextul inventarierii locurilor de joacă din municipiul Constanţa.
 
Ieri, Horia Constantinescu, comisar-şef adjunct al CJPC Constanţa, spune că amenda a fost aplicată pentru obstrucţionarea controlului, la momentul declanşării acţiunii de verificare vizând locurile de joacă.
 
Acţiunea promovată în instanţă de Municipiul Constanţa, prin primar, a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanţa. Până în prezent, nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Amintim că, în luna septembrie, Rareş Iordache, director executiv în cadrul Direcţiei Servicii Publice din Primăria Constanţa, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că vechile locuri de joacă din municipiu vor dispărea cu totul până la sfârşitul acestui an.
 
Valoarea estimată pentru reabilitarea sau modernizarea celor 38 de locuri de joacă este de 10.464.000 de lei. De asemenea, de anul viitor, după ce se vor finaliza licitaţiile, municipalitatea va redesena primele 38 de noi locuri de joacă din cele 66 existente la nivelul oraşului.
 
„Toate elementele vechi se vor demonta. Acolo unde starea locurilor de joacă nu impune demolarea, elementele vor fi înlocuite, dar sunt puţine astfel de cazuri. Pe măsură ce se vor finaliza procedurile de cadastru şi intabulare, ca la orice construcţie, toate locurile de joacă vor fi dezafectate“, a mai spus, la vremea respectivă, Iordache.
 
Tot în septembrie, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, afirma că dispoziţia privind demolarea şi dezafectarea locurilor de joacă nu are nicio legătură cu solicitarea venită din partea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, ci este o urmare firească a proiectului de inventariere a locurilor de joacă din municipiu, demarat în primăvara acestui an.

Citeşte şi: 

Primăria Constanţa, pasibilă de sancţiuni Horia Constantinescu, comisar şef adjunct al CJPC – „Vom marca fiecare loc de joacă periculos“
 
Plimbat de la Ana la Caiafa de Primăria Constanţa Horia Constantinescu, şeful CJCP - „Unele locuri de joacă din Constanţa nu oferă copiilor distracţie, ci pericol“ (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iarnă blândă, motive neconvingătoare Până la 1 martie trebuiau finalizate primele locuri de joacă în municipiul Constanţa

16 Mar 2019 995

O nouă creşă de stat şi-a deschis porţile astăzi la Constanţa

11 Feb 2019 666

SSC Farul, duel cu penultima clasată Marian Dinu - „E o echipă periculoasă. Trebuie să o luăm în seamă, nu să o tratăm de sus“

23 Nov 2018 719

SSC Farul vrea să învingă şi Dacia Unirea Brăila şi să iasă din zona nisipurilor mişcătoare

22 Nov 2018 801

Societatea care a râvnit la reabilitarea Cazinoului, iar în prezent amenajează Liceul „Nicolae Rotaru” asigură dirigenția pe șantierele locurilor de joacă din municipiu (document)

24 Oct 2018 686

Ce vor găsi mămicile şi copiii A început reamenajarea locurilor de joacă din municipiul Constanţa

13 Oct 2018 1419

Asocierea Mobitom - Loftrek reamenajează mai multe locuri de joacă din Constanța (documente)

20 Sep 2018 3295

Constanţa, oraşul fără locuri de joacă. Unde sunt cele 100 de spaţii destinate copiilor promise în campania electorală?

13 Sep 2018 3882

Locuri de joacă Judecătorii au anulat, în primă instanţă, amenda încasată de Municipiul Constanţa. Concluzia magistraţilor

21 Jun 2018 664

Un nou dosar pe masa magistraţilor. Municipiul Constanţa vs Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa

02 Jun 2018 1305

Editorial Nu ne mai mutilaţi copiii în locurile de joacă!

14 May 2018 1251

Licitaţia se apropie de final. Mobitom, singura care a depus ofertă financiară pentru contractul de reabilitare a primelor 36 de locuri de joacă din municipiu!

23 Mar 2018 1736

Constanţa. Primăria a publicat contractul cu SRL-ul care va repara locurile de joacă şi terenurile de sport din municipiu (document)

10 Mar 2018 1135

O firmă din Cumpăna va repara mobilierul urban, terenurile de sport și locurile de joacă din Constanța care nu au fost dezafectate anul trecut

02 Mar 2018 1287

Primăria Constanţa, amendată în contextul inventarierii locurilor de joacă. Primul termen, în martie

10 Feb 2018 1440