Deschidere editie

Soţia primarului şi fratele viceprimarului au devenit acţionari într-un SRL Legături cu firma pe care Primăria nu a lăsat-o să construiască pe Baba Novac, dar de la care a cumpărat portocale pentru cadourile de Crăciun


Potrivit Monitorului Oficial, la sfârşitul anului trecut a avut loc adunarea acţionarilor unui aparent oarecare SRL din municipiu, prilej cu care au fost făcute câteva modificări interesante în acţionariatul firmei. Este vorba despre societatea Roxor Black, care, potrivit unui site de angajare forţă de muncă, deţine un restaurant cu terasă în Portul Tomis.
Potrivit Oficiului Registrului Comerţului, firma Roxor Black SRL, a fost înfiinţată în 2015, avea sediul social în municipiul Constanţa, strada Turda nr. 8, obiectul de activitate - restaurante, un capital social subscris de 400 de lei, integral vărsat, cu asociaţi persoane juridice - Blanc Leader SRL, cu sediul social pe strada Ioan Adam, camera 4, înfiinţată în 2006, al cărei acţionar unic şi administrator este Ion Ciota şi care deţinea 39 de părţi sociale şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 97,5% / 97,5% şi asociaţi persoane fizice - Marioara Secărea, care deţine o parte socială şi are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2,5% / 2,5%. Administratorul SRL-ului este Ion Ciota, născut în 1984, în Constanţa. Numele lui Ion Ciota apare şi în SC Contab Serv Consulting SRL.
Revenind la adunarea acţionarilor Roxor Black SRL, în cadrul şedinţei s-au decis următoarele: aprobarea cesiunii unui număr de 20 de părţi sociale, reprezentând 50% din capitalul social, deţinute de către acţionarul persoană juridică Blanc Leader SRL către Monica Daniela Gaitanidis Făgădău şi a unui număr de 19 părţi sociale, reprezentând 47,5% din capitalul social, deţinute de către aceeaşi societate, către Alexandru Babu. În cadrul aceleiaşi întruniri a asociaţilor şi acţionarul Marioara Secărea şi-a cesionat partea socială deţinută către Alexandru Babu.
O altă decizie a acţionarilor a fost încetarea mandatului de administrator pentru Ion Ciota, locul acestuia fiind luat cu drepturi depline de Monica Daniela Gaitanidis Făgădău. De asemenea, şi sediul social al firmei a fost mutat de pe strada Turda, acolo unde domicilia cel mai probabil fostul administrator, în municipiul Constanţa, construcţie sezonieră T17, zona platforme portuare din incinta Portului Turistic Tomis. O ultimă hotărâre luată de noii acţionari este închiderea punctului de lucru din Portul Tomis, de la adresa menţionată anterior. Potrivit unui site de recrutare forţă de muncă, numele terasei - restaurant ar fi fost Lottka, alte voci însă susţin, că de fapt cei doi ar fi preluat restaurantul Amalfi.
Urmare a modificărilor prezentate, noii acţionari ai Roxor Black SRL sunt Monica Daniela Gaitanidis Făgădău, prima doamnă a municipiului, soţia primarului Decebal Făgădău, în timp ce Alexandru Babu este fratele viceprimarului Constanţei, Dumitru Babu. Potrivit declaraţiei de avere depusă la Agenția Națională de Integritate de viceprimarul Babu, împreună cu fratele acestuia, Alexandru, deţine un teren intravilan cu o suprafață de 200 mp în București. Mai are şi o casă de locuit în București, împreună cu Alexandru Babu, cu o suprafață de 100 mp.
În ceea ce o priveşte pe soţia primarului Constanţei, vă reamintim că, după ce, în luna iulie a acestui an, Monica Gaitanidis-Făgădău şi Bogdan Mut-Vitcu, medic cardiolog din Timişoara, şi-au vândut afacerea de la Constanţa Spitalului Monza, cei doi parteneri de afaceri şi-au deschis o nouă firmă, pe malul Begăi.
În Monitorul Oficial din 27 octombrie a.c., a fost publicat un extras al rezoluţiei nr. 26142/10.10.2017, ca urmare a cererii nr. 137053 din data de 2.10.2017 prin care s-a dispus autorizarea constituirii, înmatricularea şi înregistrarea de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Timiş a societăţii Cardiolife Medical SRL.
Firma are ca domeniu principal de activitate al societăţii este reprezentat de activităţi de asistenţă spitalicească.


În 2016, Primăria Constanţa s-a opus ca Blanc Leader SRL să construiască pe strada Baba Novac

 
Foarte interesant, în luna aprilie a anului 2016, societatea Blanc Leader SRL, controlată pe atunci de Ion Ciota, a primit un răspuns negativ din partea Serviciului de Urbanism al Primăriei Constanţa, care a emis, pe data de 25 aprilie, Certificatul de Urbanism nr. 1538.
„Nu se poate utiliza pentru construire imobil D+P+Mezanin+4E ballroom la parter şi mezanin, locuinţe colective la etajele 1-4, deoarece nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate din punct de vedere al funcţiunii şi regimului de înălţime. Oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice poate fi studiată printr-un Plan Urbanistic Zonal elaborat în condiţiile Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare“, se arata în actul emis de municipalitate. Investiţia urma să fie realizată în municipiul Constanţa, strada Baba Novac nr. 96.  
 

Anul trecut, Primăria Constanţa a cumpărat cadourile de Crăciun de la firma lui Ciota

În luna februarie 2017, Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa a anunţat cine şi-a adjudecat contractul „Furnizare produse cadouri de Crăciun, constând în portocale, dulciuri, jucării şi suc de fructe pentru 31.000 de copii de vârstă preşcolară şi şcolară, clasele 0 - VIII, din municipiul Constanţa“.  Potrivit anunţului de atribuire nr. 174861/10.01.2017, publicat pe SEAP, cele patru loturi atribuite sunt: Lot 1 - portocale, Lot 2 - dulciuri, Lot 3 - jucării, Lot 4 - suc de fructe. Valoarea totală finală a contractelor atribuite este de 806.022 de lei.
Contractul nr. 24516 - Achiziţia de jucării - a fost atribuit societăţii Dolex Com SRL. Valoarea acestuia este de 342.200 de lei, fără TVA. Contractul nr. 24513 - Achiziţia de portocale - în valoare de 61.752 de lei, fără TVA, a fost adjudecat de Blanc Leader SRL. Contractul nr. 24515 - Achiziţia de dulciuri - în valoare de 294.500 de lei fără TVA a revenit societăţii Topi Import Export SRL. Contractul nr. 24517 - Achiziţia de suc de fructe - în valoare de 107.570 de lei fără TVA a fost adjudecat de Geocor Trade Imp-Exp SRL.

Şi tot în 2017, Blanc Leader, călcată de OPC


În toamna anului trecut o echipă din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Constanța a efectuat un control la societatea Blanc Leader, care asigură serviciile de catering pentru două spitale private din Constanța și o grădiniță privată și a constatat mai multe nereguli, iar probemele au fost remediate. Potrivit CJPC Constanța, după efectuarea curățeniei și regestionarea alimentelor, a fost permisă funcționarea societății. Societatea are servicii de catering cu spitalul Euromaterna, Ovidius Clinical Hospital și Grădinița IQ din Constanța. 

 
 
Citeşte şi:

Parteneriat Monica Gaitanidis şi Bogdan Mut Soţia primarului Făgădău a deschis o nouă afacere în domeniul medical, în oraşul natal al asociatului său
 

De ce se opune Primăria Constanţa Blanc Leader SRL, controlată de Ion Ciota, nu poate construi pe strada Baba Novac

 

În februarie, am aflat de la cine a cumpărat Primăria Constanţa cadourile de Crăciun destinate elevilor (document)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce s-a decis în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor societății Ferma Sibioara

24 Apr 2018 350

Firmă nouă în domeniul restaurante, înființată în Constanța. Fondator, un cetățean turc

23 Apr 2018 350

Ce decizii au fost luate de Adunarea Generală a Asociaților societății Dunărea Hotel Resort Constanța. Un nou asociat cooptat în societate

23 Apr 2018 479

Asociaţii Nicolae şi Cristina Crăciun au primit un apartament şi două garaje de la Progress Consulting SA, firma care administrează Cimitirul Municipal Constanţa

23 Apr 2018 1917

Firmă nouă în domeniul baruri, înființată în Constanța. Cine sunt fondatorii

22 Apr 2018 384

Belial Group SRL s-a înființat în Năvodari. Cine este fondatorul

22 Apr 2018 262

O societate în domeniu creșterii animalelor s-a înființat la Constanța. Cine este fondatorul

22 Apr 2018 355

Societatea Justmagic SRL a fost înființată în Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Ce domeniu de activitate are

22 Apr 2018 584

Societatea Green Agro Turism a fost înființată recent la Tuzla. Ce domeniu de activitate are și cine este fondatorul

20 Apr 2018 374

O societate a fost înființată recent la Constanța. Ce domeniu de activitate are și cine este fondator

20 Apr 2018 526

Tribunalul Constanța, Secția Civilă a pronunțat hotărâri de dizolvare pentru societăți din Constanța. Lista societăților dizolvate

17 Apr 2018 650

Ianina Bend SRL va desfăşura activităţi de creaţie şi interpretare artistică

16 Apr 2018 355

Ce decizii au fost luate în Adunarea Generală a Asociaților societății Christian Travel după decesul unui asociat

15 Apr 2018 442

Revista presei locale

13 Apr 2018 440

Doi investitori din Italia au solicitat acord de mediu pentru un imobil de patru etaje în zona Beach Land din Năvodari

12 Apr 2018 516

Undă verde de la municipalitate O firmă din Braşov investeşte într-o unitate medicală în Constanţa. Unde va fi situată

12 Apr 2018 1702

Nuclearelectrica SA a încheiat un contract cu o firmă din SUA. În ce constă contractul (document)

11 Apr 2018 476

Imobilul ridicat în Mamaia Nord de o firmă din Oradea creşte pe verticală. Va avea opt etaje în loc de şapte

11 Apr 2018 575

Mesajul transmis şoferilor care trec pe Pasajul Cumpenei de firma care se ocupă de reabilitare şi modernizare (galerie foto)

11 Apr 2018 2781

CN APM Constanța va achiziționa echipamente de protecție și lucru. Valoarea contractului (document)

10 Apr 2018 441

Utilnavorep SA va repara utilajele DRDP Constanța (document)

10 Apr 2018 429

Un cetățean nigerian și-a deschis firmă la Constanța. Ce domeniu de activitate are societatea

09 Apr 2018 605

Energo Securent SRL va asigura paza la CNE Cernavodă (document)

07 Apr 2018 1098

Firmă nouă de publicitate, înființată în Constanța. Cine este fondatorul

07 Apr 2018 971

General Concrete Cernavodă SRL va construi o sală de sport în comuna Mircea Vodă, județul Constanța (document)

07 Apr 2018 882

Iepuraşul vine la Mihaela Rădulescu cu o somaţie de plată de la ANAF!

06 Apr 2018 638

O nouă firmă de promovare imobiliară înfiinţată în municipiul Constanţa

06 Apr 2018 575

Mai multe puncte pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor Aqualand SA, firma care deţine parcul de distracţii Aqua Magic

06 Apr 2018 429

Controlată de familia Mazăre, firma APV Media Turism SA va aproba bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2018

06 Apr 2018 463

Ce decizii au fost luate în Adunarea Generală a Asociaților societății Ava Partner. Un nou asociat cooptat în cadrul firmei

05 Apr 2018 372

Societatea Life is Hard, reprezentanta România la European Business Award, categoria Inovație

05 Apr 2018 338

SNTFC "CFR Călători" SA va cumpăra salopete de lucru de la o firmă din Târgul Jiu (document)

05 Apr 2018 683

Nuclearelectrica SA a încheiat un contract cu o firmă din București. În ce constă contractul (document)

03 Apr 2018 652

Smartech Consult SRL va furniza piese de schimb către Nuclearelectrica SA (document)

03 Apr 2018 411

Tamas Estate SRL şi-a schimbat administratorul. Cine se ocupă de firma care ridică un bloc de şase etaje în Constanţa

03 Apr 2018 214

Glicherie Caraivan de la GeoEcoMar Constanţa, asociat unic în Gera SRL. Când a fost luată decizia

03 Apr 2018 751

Moarte suspectă la Satu Mare. Un șofer de tir a fost găsit decedat în parcarea unui supermarket

02 Apr 2018 301

Decizie definitivă a magistraților ÎCCJ. Ce s-a stabilit în legătură cu compania Orange acuzată de poziție dominantă (document)

02 Apr 2018 479

Memi Holidays SRL s-a înfiinţat în Constanţa. Ce domeniu de activitate are

02 Apr 2018 669

Firmă nouă de protecţie şi gardă, înfiinţată în Constanţa. Cine este fondatorul

02 Apr 2018 1676

Societatea Drăghici Patiserie a fost înființată recent la Eforie Sud. Ce domeniu de activitate are

01 Apr 2018 351

Ce decizii au luat asociaţii societăţii Murighiol Resort. Administratorul societăţii s-a ratras din funcţie

30 Mar 2018 449

Revista presei locale

30 Mar 2018 464

DIICOT Bucureşti, în parteneriat cu SRI Începe judecata într-un mega-dosar! Printre inculpaţi, cinci afacerişti din Constanţa

30 Mar 2018 2282

Cum s-au împărţit dividendele firmei Progress Consulting SA, care administrează Cimitirul Municipal Constanţa

30 Mar 2018 1378

Ce decizii au fost luate în Adunarea Generală Extraordinară a asociaţilor Societăţii Amber Port Operation

29 Mar 2018 396

CN ACN Constanța cumpără tonere și cartușe de la o firmă din Târgoviște. Ce valoare are contractul (document)

28 Mar 2018 720

Ce societate a fost înființată recent la Constanța. Ce domeniu de activitate are și cine este fondatorul

28 Mar 2018 463

Societatea Scrumbia Aurie SRL, înființată la Corbu. Cine sunt fondatorii

26 Mar 2018 460

Firma Grup Milenium Security SA va fi lichidată. Printre acţionari, şi fostul vicepreşedinte al CJC Cristinel Dragomir

26 Mar 2018 343