Deschidere editie

Soţia primarului şi fratele viceprimarului au devenit acţionari într-un SRL Legături cu firma pe care Primăria nu a lăsat-o să construiască pe Baba Novac, dar de la care a cumpărat portocale pentru cadourile de Crăciun


Potrivit Monitorului Oficial, la sfârşitul anului trecut a avut loc adunarea acţionarilor unui aparent oarecare SRL din municipiu, prilej cu care au fost făcute câteva modificări interesante în acţionariatul firmei. Este vorba despre societatea Roxor Black, care, potrivit unui site de angajare forţă de muncă, deţine un restaurant cu terasă în Portul Tomis.
Potrivit Oficiului Registrului Comerţului, firma Roxor Black SRL, a fost înfiinţată în 2015, avea sediul social în municipiul Constanţa, strada Turda nr. 8, obiectul de activitate - restaurante, un capital social subscris de 400 de lei, integral vărsat, cu asociaţi persoane juridice - Blanc Leader SRL, cu sediul social pe strada Ioan Adam, camera 4, înfiinţată în 2006, al cărei acţionar unic şi administrator este Ion Ciota şi care deţinea 39 de părţi sociale şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 97,5% / 97,5% şi asociaţi persoane fizice - Marioara Secărea, care deţine o parte socială şi are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2,5% / 2,5%. Administratorul SRL-ului este Ion Ciota, născut în 1984, în Constanţa. Numele lui Ion Ciota apare şi în SC Contab Serv Consulting SRL.
Revenind la adunarea acţionarilor Roxor Black SRL, în cadrul şedinţei s-au decis următoarele: aprobarea cesiunii unui număr de 20 de părţi sociale, reprezentând 50% din capitalul social, deţinute de către acţionarul persoană juridică Blanc Leader SRL către Monica Daniela Gaitanidis Făgădău şi a unui număr de 19 părţi sociale, reprezentând 47,5% din capitalul social, deţinute de către aceeaşi societate, către Alexandru Babu. În cadrul aceleiaşi întruniri a asociaţilor şi acţionarul Marioara Secărea şi-a cesionat partea socială deţinută către Alexandru Babu.
O altă decizie a acţionarilor a fost încetarea mandatului de administrator pentru Ion Ciota, locul acestuia fiind luat cu drepturi depline de Monica Daniela Gaitanidis Făgădău. De asemenea, şi sediul social al firmei a fost mutat de pe strada Turda, acolo unde domicilia cel mai probabil fostul administrator, în municipiul Constanţa, construcţie sezonieră T17, zona platforme portuare din incinta Portului Turistic Tomis. O ultimă hotărâre luată de noii acţionari este închiderea punctului de lucru din Portul Tomis, de la adresa menţionată anterior. Potrivit unui site de recrutare forţă de muncă, numele terasei - restaurant ar fi fost Lottka, alte voci însă susţin, că de fapt cei doi ar fi preluat restaurantul Amalfi.
Urmare a modificărilor prezentate, noii acţionari ai Roxor Black SRL sunt Monica Daniela Gaitanidis Făgădău, prima doamnă a municipiului, soţia primarului Decebal Făgădău, în timp ce Alexandru Babu este fratele viceprimarului Constanţei, Dumitru Babu. Potrivit declaraţiei de avere depusă la Agenția Națională de Integritate de viceprimarul Babu, împreună cu fratele acestuia, Alexandru, deţine un teren intravilan cu o suprafață de 200 mp în București. Mai are şi o casă de locuit în București, împreună cu Alexandru Babu, cu o suprafață de 100 mp.
În ceea ce o priveşte pe soţia primarului Constanţei, vă reamintim că, după ce, în luna iulie a acestui an, Monica Gaitanidis-Făgădău şi Bogdan Mut-Vitcu, medic cardiolog din Timişoara, şi-au vândut afacerea de la Constanţa Spitalului Monza, cei doi parteneri de afaceri şi-au deschis o nouă firmă, pe malul Begăi.
În Monitorul Oficial din 27 octombrie a.c., a fost publicat un extras al rezoluţiei nr. 26142/10.10.2017, ca urmare a cererii nr. 137053 din data de 2.10.2017 prin care s-a dispus autorizarea constituirii, înmatricularea şi înregistrarea de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Timiş a societăţii Cardiolife Medical SRL.
Firma are ca domeniu principal de activitate al societăţii este reprezentat de activităţi de asistenţă spitalicească.


În 2016, Primăria Constanţa s-a opus ca Blanc Leader SRL să construiască pe strada Baba Novac

 
Foarte interesant, în luna aprilie a anului 2016, societatea Blanc Leader SRL, controlată pe atunci de Ion Ciota, a primit un răspuns negativ din partea Serviciului de Urbanism al Primăriei Constanţa, care a emis, pe data de 25 aprilie, Certificatul de Urbanism nr. 1538.
„Nu se poate utiliza pentru construire imobil D+P+Mezanin+4E ballroom la parter şi mezanin, locuinţe colective la etajele 1-4, deoarece nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate din punct de vedere al funcţiunii şi regimului de înălţime. Oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice poate fi studiată printr-un Plan Urbanistic Zonal elaborat în condiţiile Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare“, se arata în actul emis de municipalitate. Investiţia urma să fie realizată în municipiul Constanţa, strada Baba Novac nr. 96.  
 

Anul trecut, Primăria Constanţa a cumpărat cadourile de Crăciun de la firma lui Ciota

În luna februarie 2017, Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa a anunţat cine şi-a adjudecat contractul „Furnizare produse cadouri de Crăciun, constând în portocale, dulciuri, jucării şi suc de fructe pentru 31.000 de copii de vârstă preşcolară şi şcolară, clasele 0 - VIII, din municipiul Constanţa“.  Potrivit anunţului de atribuire nr. 174861/10.01.2017, publicat pe SEAP, cele patru loturi atribuite sunt: Lot 1 - portocale, Lot 2 - dulciuri, Lot 3 - jucării, Lot 4 - suc de fructe. Valoarea totală finală a contractelor atribuite este de 806.022 de lei.
Contractul nr. 24516 - Achiziţia de jucării - a fost atribuit societăţii Dolex Com SRL. Valoarea acestuia este de 342.200 de lei, fără TVA. Contractul nr. 24513 - Achiziţia de portocale - în valoare de 61.752 de lei, fără TVA, a fost adjudecat de Blanc Leader SRL. Contractul nr. 24515 - Achiziţia de dulciuri - în valoare de 294.500 de lei fără TVA a revenit societăţii Topi Import Export SRL. Contractul nr. 24517 - Achiziţia de suc de fructe - în valoare de 107.570 de lei fără TVA a fost adjudecat de Geocor Trade Imp-Exp SRL.

Şi tot în 2017, Blanc Leader, călcată de OPC


În toamna anului trecut o echipă din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Constanța a efectuat un control la societatea Blanc Leader, care asigură serviciile de catering pentru două spitale private din Constanța și o grădiniță privată și a constatat mai multe nereguli, iar probemele au fost remediate. Potrivit CJPC Constanța, după efectuarea curățeniei și regestionarea alimentelor, a fost permisă funcționarea societății. Societatea are servicii de catering cu spitalul Euromaterna, Ovidius Clinical Hospital și Grădinița IQ din Constanța. 

 
 
Citeşte şi:

Parteneriat Monica Gaitanidis şi Bogdan Mut Soţia primarului Făgădău a deschis o nouă afacere în domeniul medical, în oraşul natal al asociatului său
 

De ce se opune Primăria Constanţa Blanc Leader SRL, controlată de Ion Ciota, nu poate construi pe strada Baba Novac

 

În februarie, am aflat de la cine a cumpărat Primăria Constanţa cadourile de Crăciun destinate elevilor (document)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firma Sea Container Services nu mai este asociată în societatea Property Development. Cui au fost cedate părțile sociale

17 Nov 2018 634

Primăria Topraisar a încheiat un contract cu o firmă din Otopeni. În ce constă (document)

16 Nov 2018 304

Detectors Patrol SRL, firmă nouă în Lumina, județul Constanța. Cu ce se va ocupa

16 Nov 2018 250

Spitalul Militar Constanţa va cumpăra reactivi de la o societate din Bucureşti (document)

16 Nov 2018 321

Acţionarii societăţii BTT Perla Costineştiului, convocaţi în AGOA. Ce achiziţii a efectuat firma

16 Nov 2018 243

Surpriza din contanier. Ce au descoperit vameşii din Portul Constanţa. De unde este firma care aştepta marfa

16 Nov 2018 701

Schimbare în conducerea societății Salubrizare și Gospodărie Cumpăna. Cine este noul director general al firmei

15 Nov 2018 311

Revista presei locale

12 Nov 2018 358

Primăria a încheiat contractul O firmă cu doi salariaţi livrează foişoarele pentru salvamar pe plajele din Constanţa şi Mamaia (document)

12 Nov 2018 434

Sistem dispecerizare și informare pasageri, furnizat Aeroportului Mihail Kogălniceanu de o firmă din București (document)

10 Nov 2018 347

Ce firmă va furniza gaze naturale către Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța (document)

10 Nov 2018 344

Cadourile de Crăciun pentru copiii și preșcolarii din municipiul Constanța, livrate de o firmă din Maramureș

10 Nov 2018 766

Consumabile pentru Centrul de Hemodializă din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa (document)

07 Nov 2018 254

Schimbări în firma Agrilend IFN, controlată de oamenii de afaceri constănțeni Cătălin Trandafir şi Mihai Felescu

05 Nov 2018 195

Primăria Constanţa şi Orient Construct Decor, un duo de milioane sau cum să construieşti un imobil de opt etaje în Mamaia în patru paşi!

03 Nov 2018 874

Taximetrişti din Constanţa, tâlhăriţi de trei bărbaţi neidentificaţi

02 Nov 2018 2837

Centrale termice aflate în Portul Constanţa Sud - Agigea, alimentate cu gaz propan lichefiat de Gaspeco L&D (document)

02 Nov 2018 398

Ce cadouri vor primi de la SPAS Constanţa preşcolarii şi şcolarii (document)

01 Nov 2018 442

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa cumpără autovehicule noi (document)

01 Nov 2018 434

Cine se află în spatele firmei care a sponsorizat lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului Constanţa

31 Oct 2018 2132

Lucrările de asfaltare în Hîrşova au început. Firma Daf Trans 2000 le efectuează (galerie foto)

30 Oct 2018 660

Un nou contract între CFR Călători Constanța și Euro Construct SA. Sunt vizate reviziile vagoanelor (document)

30 Oct 2018 492

Gamaro Construct SRL va construi o grădiniţă cu program prelungit în comuna Poarta Albă (document)

27 Oct 2018 511

Contract semnat între Triago Trading şi Staţiunea de Cercetare Viti-Vinicolă Murfatlar (document)

27 Oct 2018 458

Daf Trans 2000 a bătut palma cu Primăria Gârliciu pentru un nou proiect (document)

26 Oct 2018 457

Firma Adivin'95 SRL, în insolvență. Dosarul, amânat pentru ianuarie 2019

25 Oct 2018 440

Mara Construct SRL a intrat în insolvenţă. Firma s-a ocupat de reabilitarea Cetăţii Capidava. Procesul, amânat

23 Oct 2018 336

Argos SA, obligată în primă instanță să achite UAT - Județul Constanța peste patru milioane de lei

20 Oct 2018 296

ABADL Constanţa a cumpărat un buldozer de la o firmă din Otopeni (document)

20 Oct 2018 654

O firmă din Italia, în graţiile CN APM Constanţa SA. Italienii se vor ocupa de dragarea porturilor maritime (document)

20 Oct 2018 856

Revista presei locale

19 Oct 2018 409

Societatea Tabără Năvodari SA a înființat o nouă firmă, care se va ocupa de construcții

19 Oct 2018 246

Grill House Events SRL - firmă nouă în Constanța. Cu ce se va ocupa

19 Oct 2018 328

Contract atribuit de Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța societății GMB Computers SRL (document)

19 Oct 2018 433

Societatea în care prefectul Constanţei a fost asociat îşi reia activitatea. Jeacă şi-a cesionat acţiunile. Ce a mai decis Adunarea Generală a Asociaţilor?

19 Oct 2018 816

Orient Construct Decor SRL, act de urbanism de la Primăria Constanţa. Firma va ridica o clădire de opt etaje în Mamaia

18 Oct 2018 887

Se reiau lucrările la Capidava. Firma unui milionar din Top 300 Capital a câştigat restul lucrărilor de reabilitare a cetăţii (document)

18 Oct 2018 2429

Transelectrica SA a încheiat un contract cu o firmă din Târgovişte. În ce constă contractul (document)

17 Oct 2018 437

Cântăreața Ruby și-a deschis o nouă firmă. Ce legătură are societatea cu mișcarea #killerandasweetthang

17 Oct 2018 280

A fost înființată o nouă firmă care va organiza spectacole artistice. Cine este administratorul

17 Oct 2018 325

O familie a ocupat abuziv o locuinţă din Faleză Nord. Nouă copii, dintre care un nou-născut, trăiau în condiţii teribile (galerie foto + document)

17 Oct 2018 3342

Modificări în firma care deține Heka Hospital din Constanța. Mohamed Zaher nu mai este asociat unic

15 Oct 2018 931

Școala din localitatea 2 Mai va fi reabilitată. O firmă din Iași se va ocupa de lucrări (document)

13 Oct 2018 384

Firma Consiliului Local Deleni cere să intre în insolvenţă

13 Oct 2018 329

Unify Co. Ltd a bătut palma cu CNE Cernavodă. Ce servicii va oferi firma (document)

11 Oct 2018 2318

Directorul general al societății Confecția SA Tulcea s-a pensionat. Cine a fost numit în funcția rămasă vacantă

10 Oct 2018 526

Clădire de opt etaje pe şoseaua Mangaliei. Proiectul firmei Primavera East Holding SRL, la mâna constănţenilor

10 Oct 2018 835

Municipalitatea, câştig de cauză la CNSC. A fost atribuit contractul pentru elaborarea documentaţiei de urbanism PUZ „Poarta 6 - Faleză Sud“

10 Oct 2018 587

Demisie în Consiliul de Administrație al societății Palace SA Sinaia. Ce decizii s-au luat în cadrul AGOA (document)

09 Oct 2018 369

O firmă din Timişoara elaborează proiectul de reamenajare a parcului de la Teatrul Național de Operă şi Balet „Oleg Danovski“

09 Oct 2018 636