Deschidere editie

Soţia primarului şi fratele viceprimarului au devenit acţionari într-un SRL Legături cu firma pe care Primăria nu a lăsat-o să construiască pe Baba Novac, dar de la care a cumpărat portocale pentru cadourile de Crăciun


Potrivit Monitorului Oficial, la sfârşitul anului trecut a avut loc adunarea acţionarilor unui aparent oarecare SRL din municipiu, prilej cu care au fost făcute câteva modificări interesante în acţionariatul firmei. Este vorba despre societatea Roxor Black, care, potrivit unui site de angajare forţă de muncă, deţine un restaurant cu terasă în Portul Tomis.
Potrivit Oficiului Registrului Comerţului, firma Roxor Black SRL, a fost înfiinţată în 2015, avea sediul social în municipiul Constanţa, strada Turda nr. 8, obiectul de activitate - restaurante, un capital social subscris de 400 de lei, integral vărsat, cu asociaţi persoane juridice - Blanc Leader SRL, cu sediul social pe strada Ioan Adam, camera 4, înfiinţată în 2006, al cărei acţionar unic şi administrator este Ion Ciota şi care deţinea 39 de părţi sociale şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 97,5% / 97,5% şi asociaţi persoane fizice - Marioara Secărea, care deţine o parte socială şi are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2,5% / 2,5%. Administratorul SRL-ului este Ion Ciota, născut în 1984, în Constanţa. Numele lui Ion Ciota apare şi în SC Contab Serv Consulting SRL.
Revenind la adunarea acţionarilor Roxor Black SRL, în cadrul şedinţei s-au decis următoarele: aprobarea cesiunii unui număr de 20 de părţi sociale, reprezentând 50% din capitalul social, deţinute de către acţionarul persoană juridică Blanc Leader SRL către Monica Daniela Gaitanidis Făgădău şi a unui număr de 19 părţi sociale, reprezentând 47,5% din capitalul social, deţinute de către aceeaşi societate, către Alexandru Babu. În cadrul aceleiaşi întruniri a asociaţilor şi acţionarul Marioara Secărea şi-a cesionat partea socială deţinută către Alexandru Babu.
O altă decizie a acţionarilor a fost încetarea mandatului de administrator pentru Ion Ciota, locul acestuia fiind luat cu drepturi depline de Monica Daniela Gaitanidis Făgădău. De asemenea, şi sediul social al firmei a fost mutat de pe strada Turda, acolo unde domicilia cel mai probabil fostul administrator, în municipiul Constanţa, construcţie sezonieră T17, zona platforme portuare din incinta Portului Turistic Tomis. O ultimă hotărâre luată de noii acţionari este închiderea punctului de lucru din Portul Tomis, de la adresa menţionată anterior. Potrivit unui site de recrutare forţă de muncă, numele terasei - restaurant ar fi fost Lottka, alte voci însă susţin, că de fapt cei doi ar fi preluat restaurantul Amalfi.
Urmare a modificărilor prezentate, noii acţionari ai Roxor Black SRL sunt Monica Daniela Gaitanidis Făgădău, prima doamnă a municipiului, soţia primarului Decebal Făgădău, în timp ce Alexandru Babu este fratele viceprimarului Constanţei, Dumitru Babu. Potrivit declaraţiei de avere depusă la Agenția Națională de Integritate de viceprimarul Babu, împreună cu fratele acestuia, Alexandru, deţine un teren intravilan cu o suprafață de 200 mp în București. Mai are şi o casă de locuit în București, împreună cu Alexandru Babu, cu o suprafață de 100 mp.
În ceea ce o priveşte pe soţia primarului Constanţei, vă reamintim că, după ce, în luna iulie a acestui an, Monica Gaitanidis-Făgădău şi Bogdan Mut-Vitcu, medic cardiolog din Timişoara, şi-au vândut afacerea de la Constanţa Spitalului Monza, cei doi parteneri de afaceri şi-au deschis o nouă firmă, pe malul Begăi.
În Monitorul Oficial din 27 octombrie a.c., a fost publicat un extras al rezoluţiei nr. 26142/10.10.2017, ca urmare a cererii nr. 137053 din data de 2.10.2017 prin care s-a dispus autorizarea constituirii, înmatricularea şi înregistrarea de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Timiş a societăţii Cardiolife Medical SRL.
Firma are ca domeniu principal de activitate al societăţii este reprezentat de activităţi de asistenţă spitalicească.


În 2016, Primăria Constanţa s-a opus ca Blanc Leader SRL să construiască pe strada Baba Novac

 
Foarte interesant, în luna aprilie a anului 2016, societatea Blanc Leader SRL, controlată pe atunci de Ion Ciota, a primit un răspuns negativ din partea Serviciului de Urbanism al Primăriei Constanţa, care a emis, pe data de 25 aprilie, Certificatul de Urbanism nr. 1538.
„Nu se poate utiliza pentru construire imobil D+P+Mezanin+4E ballroom la parter şi mezanin, locuinţe colective la etajele 1-4, deoarece nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate din punct de vedere al funcţiunii şi regimului de înălţime. Oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice poate fi studiată printr-un Plan Urbanistic Zonal elaborat în condiţiile Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare“, se arata în actul emis de municipalitate. Investiţia urma să fie realizată în municipiul Constanţa, strada Baba Novac nr. 96.  
 

Anul trecut, Primăria Constanţa a cumpărat cadourile de Crăciun de la firma lui Ciota

În luna februarie 2017, Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa a anunţat cine şi-a adjudecat contractul „Furnizare produse cadouri de Crăciun, constând în portocale, dulciuri, jucării şi suc de fructe pentru 31.000 de copii de vârstă preşcolară şi şcolară, clasele 0 - VIII, din municipiul Constanţa“.  Potrivit anunţului de atribuire nr. 174861/10.01.2017, publicat pe SEAP, cele patru loturi atribuite sunt: Lot 1 - portocale, Lot 2 - dulciuri, Lot 3 - jucării, Lot 4 - suc de fructe. Valoarea totală finală a contractelor atribuite este de 806.022 de lei.
Contractul nr. 24516 - Achiziţia de jucării - a fost atribuit societăţii Dolex Com SRL. Valoarea acestuia este de 342.200 de lei, fără TVA. Contractul nr. 24513 - Achiziţia de portocale - în valoare de 61.752 de lei, fără TVA, a fost adjudecat de Blanc Leader SRL. Contractul nr. 24515 - Achiziţia de dulciuri - în valoare de 294.500 de lei fără TVA a revenit societăţii Topi Import Export SRL. Contractul nr. 24517 - Achiziţia de suc de fructe - în valoare de 107.570 de lei fără TVA a fost adjudecat de Geocor Trade Imp-Exp SRL.

Şi tot în 2017, Blanc Leader, călcată de OPC


În toamna anului trecut o echipă din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Constanța a efectuat un control la societatea Blanc Leader, care asigură serviciile de catering pentru două spitale private din Constanța și o grădiniță privată și a constatat mai multe nereguli, iar probemele au fost remediate. Potrivit CJPC Constanța, după efectuarea curățeniei și regestionarea alimentelor, a fost permisă funcționarea societății. Societatea are servicii de catering cu spitalul Euromaterna, Ovidius Clinical Hospital și Grădinița IQ din Constanța. 

 
 
Citeşte şi:

Parteneriat Monica Gaitanidis şi Bogdan Mut Soţia primarului Făgădău a deschis o nouă afacere în domeniul medical, în oraşul natal al asociatului său
 

De ce se opune Primăria Constanţa Blanc Leader SRL, controlată de Ion Ciota, nu poate construi pe strada Baba Novac

 

În februarie, am aflat de la cine a cumpărat Primăria Constanţa cadourile de Crăciun destinate elevilor (document)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sunrise Tours SRL a vrut să supraetajeze blocul de pe strada Unirii. Ce răspuns a primit de la Primăria Constanţa

24 Sep 2018 224

Five-Holding SA investește la Mangalia. Este vorba despre magazinul Brick. Ce a solicitat firma de la APM Constanța (document)

22 Sep 2018 644

Iancu Adrian Stavrositu, soțul fostei deputate PDL Maria Stavrositu, și-a deschis o firmă nouă. Cu ce se va ocupa

21 Sep 2018 401

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a semnat cu Arimex Comexim 2000 SRL. Firma va livra hrană pacienţilor

21 Sep 2018 594

Consilierii personali ai primarului Făgădău, membri în Consiliul de Administraţie al Ecosal SRL

21 Sep 2018 1983

Primăria Techirghiol a concesionat serviciul de salubrizare publică. Iată firma câștigătoare! (document)

20 Sep 2018 441

O nouă societate pe piața imobiliară din Constanța

20 Sep 2018 241

Achiziție de peste 28 de milioane de lei Construcțiile și structurile din cadrul CNE Cernavodă vor fi reparate (document)

20 Sep 2018 785

O nouă firmă înființată la Cernavodă. Are ca domeniu principal de activitate captarea, tratarea și distribuția apei

20 Sep 2018 1556

O firmă din judeţul Ilfov va livra articole de mobilier Colegiului Naţional Militar „Al. I. Cuza“ din Constanţa (document)

20 Sep 2018 481

Suszi SRL și Opal Construct SRL au semnat cu Unitatea Militară 02133 Constanța (document)

19 Sep 2018 693

Activitatea de capturare a câinilor fără stăpân din Constanţa este suspendată. Primăria a reziliat contractul cu firma de ecarisaj (document)

17 Sep 2018 3256

Societatea Formula Quantics SRL, înfiinţată la Constanţa. Fondatorii, cetăţeni francezi

16 Sep 2018 409

Revista presei locale

15 Sep 2018 344

Un restaurant din Mamaia „crește“ pe verticală. Investitorul, AS 77 Mamaia SRL, îi adaugă trei etaje

15 Sep 2018 1360

Modificări în firma Euro Step System. Unul dintre asociaţi era Elena Buhaiev, fost inspector şcolar general al ISJ Constanţa

15 Sep 2018 674

Modificări în cadrul societăţii Coral SA. Cine sunt cei numiţi în Consiliul de Administraţie al societăţii

14 Sep 2018 271

Schimbări în cadrul societății deținute de cântăreața Andreea Bănică la Constanța

14 Sep 2018 343

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a societăţii Carmeco convocată. Samara Stere numit în funcția de administrator

14 Sep 2018 336

Ce decizii au fost luate în AGOA societăţii Argus SA Constanţa. Cine a fost numit în funcţia de administrator în Consiliul de Administraţie

14 Sep 2018 304

Tribunalul Constanţa a respins cererea de intrare în insolvenţă a societăţii comerciale Argos SA, firmă condusă de familia Lazia

14 Sep 2018 432

Firme apropiate fostului primar, Radu Mazăre, Five-Holding SA şi New Home Construct SA, pregătesc o nouă investiţie

14 Sep 2018 3066

Global Ports's Services SRL va monta un sistem de canalizare menajeră în Amzacea, judeţul Constanţa (document)

13 Sep 2018 370

Spitalul Judeţean Constanţa a achiziţionat un serviciu de întreţinere şi reparaţie a echipamentelor medicale (document)

13 Sep 2018 377

Schimbări în conducerea societății Biofarm SA. Cine a fost numit în funcția de director general

12 Sep 2018 330

Revista presei locale

12 Sep 2018 343

Spitalul Judeţean Constanţa repară două pompe de contrapulsaţie intraaortică din dotarea Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară (document)

12 Sep 2018 357

Setconstruct SRL a semnat cu Primăria 23 August. Firma va reabilita și va extinde rețeaua de alimentare cu apă din localitate (document)

11 Sep 2018 392

First Tower a primit răspuns de la APM Constanţa. Firma investeşte într-un bloc de şase etaje, pe strada Universităţii

11 Sep 2018 619

Firma Soft 92 SRL construieşte în Eforie Nord. Ce răspuns a primit de la APM Constanţa

11 Sep 2018 497

Văduva omului de afaceri Petrică Iordache şi-a făcut o firmă nouă. Ce domeniu va avea

10 Sep 2018 2387

Societatea Stop SRL, controlată de Costică Zelca, va amenaja o parcare. Unde va fi amplasată

08 Sep 2018 1188

Tabăra Năvodari SA a vândut un hectar de teren şi a dat Primăriei localităţii un altul

07 Sep 2018 899

20 de suspecți sunt anchetați în cazul podului prăbuşit din Genova. 43 de persoane au murit în urma accidentului

06 Sep 2018 243

Spitalul deţinut de Mohamed Zaher, Heka Hospital, în atenţia municipalităţii. Ce act a fost solicitat şi de ce

06 Sep 2018 3461

O firmă din Giurgiu va reabilita şi moderniza grădiniţa din Ghindăreşti, judeţul Constanţa (document)

04 Sep 2018 285

Suma exorbitantă pe care Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța o va plăti pentru reparația podurilor și a pasajelor (document)

04 Sep 2018 417

În aşteptarea acordului de mediu de la APM Constanţa Ansamblu de blocuri, construit de Five-Holding SA pe strada Eliberării, zona halta Traian

04 Sep 2018 1633

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor obligă Spitalul de Boli Infecţioase să reia achiziţia serviciului de pază

04 Sep 2018 641

Atenționare de călătorie în Grecia. A fost prelungită greva Federației Navale Panelenă

03 Sep 2018 300

Un olandez şi-a făcut firmă la Cumpăna

03 Sep 2018 431

Modificări în firma Euromaster SRL, controlată de directorul general al CERONAV

03 Sep 2018 1037

Atenţionare de călătorie în Grecia. Grevă a Federației Navale Panelenă începând cu 3 septembrie

31 Aug 2018 564

Cine face curăţenie în biroul prefectului judeţului Constanţa?

30 Aug 2018 511

Autoritatea Navală Română face reparaţii la Căpitănia Portului Orşova (document)

30 Aug 2018 338

Kokkai Comimpex SRL va asigura paza instituţiilor din comuna Corbu, judeţul Constanţa (document)

29 Aug 2018 357

O firmă din Vaslui va asigura paza obiectivelor RAJDP Constanţa (document)

29 Aug 2018 358

O firmă din Bucureşti va moderniza trama stradală din Nazarcea şi Poarta Albă, judeţul Constanţa (document)

28 Aug 2018 359

Plajă turistică, amenajată de Laricont 2007 în Mamaia

28 Aug 2018 382

Societatea Națională Nuclearelectrica a cumpărat un analizor de gaze. Cine a câștigat licitația (document)

28 Aug 2018 394