Subofițer al Unității Speciale de la Cernavodă, găsit împușcat în cap. Retrospectiva incidentelor similare

  • Ca fapt divers, subofițerul a dat în judecată, alături de alți colegi, Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecţie Instituţională Cernavodă, solicitând obligarea unității la calcularea și acordarea soldei de funcție prin raportare la salariul de baza minim brut pe țară garantat în plată. Acțiunea a fost respinsă aproape de finele anului trecut de judecătorii Curții de Apel București.

Un subofițer al Unității Speciale 72 Jandarmi Protecție Instituțională Cernavodă, aflat în serviciu, ar fi încercat ieri, 09 martie 2021, să se sinucidă, folosind pistolul din dotare provocându-și o rană la nivelul capului.
 
Militarul, în vârstă de 43 de ani se afla în serviciu la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă și a fost transportat de urgență la o unitate medicală, în stare gravă, cu un elicopter SMURD.
 
„În momentul de față nu se cunosc cauzele care l-au determinat pe colegul nostru să recurgă la un asemenea gest. A fost declanșată o anchetă de către unitatea de Parchet competentă. Subofițerul, cu o vechime în serviciu de peste 21 de ani, are la activ trei misiuni internaționale, iar la ultima evaluare psihologică, din luna septembrie a anului 2020 a fost declarat apt“, se arată într-un comunicat oficial al Unității Speciale 72 Jandarmi Protecție Instituțională Cernavodă.
 
Se pare că militarul s-a fi despărțit recent de soție.
 
Din nefericire, acest incident nefericit nu este primul înregistrat în ultimii ani la Constanța.
 

Împuşcat în cap, în sediul Şcolii de Maiştri Militari a Forţelor  Navale

 
În luna iunie 2014, maistrul militar principal Gheorghe Turtoiu, de 46 de ani, angajat al Şcolii de Maiştri Militari a Forţelor  Navale „Amiral Ion Murgescu”, a fost găsit împuşcat în cap, în sediul şcolii militare.
 

Ofițer BCCO Constanta

 
Un an mai târziu, în iunie 2015, un ofiter Biroului de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța a fost găsit împușcat, în propriul apartament, situat pe bulevardul 1 Mai din Constanța.
 

Militar de la Kogălniceanu

 
În luna noiembrie 2015, un militar de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu a fost găsit împuşcat în cap cu pistolul-mitralieră în timpul serviciului de pază. Este vorba de caporalul Robert Danțiș, de 33 de ani, din Focşani. El a fost încadrat la unitatea militară 01895 Chitila şi detașat la Mihail Kogălniceanu.

 
Totul s-a petrecut sâmbătă seară, în jurul orei 21.00, când militarul a fost găsit fără suflare şi împuşcat în cap. Cea mai credibilă ipoteză pe care anchetatorii o iau în calcul este cea a suicidului, însă informaţia nu a fost confirmată în mod oficial. Se pare că acesta ar fi recurs la acest gest din cauza unor probleme în dragoste. Anchetatorii au găsit în telefonul lui Robert Danțiș mesaje de despărţire de la iubita sa. Danţiş a intrat în armată în 2006 şi efectuase două misiuni în Afganistan.
 

Caporal al Unității Militare 02052 Mamaia Sat  

 

Duminică, 27 mai 2018, caporalul Ionel Pricop s-a împușcat în cap cu arma din dotare, în timpul serviciului de pază de la Unitatea Militară 02052 Mamaia Sat. Potrivit Forţelor Navale Române, personalul unitatii a anunțat imediat serviciul unic de urgență 112, iar echipajul medical chemat la fața locului a constatat decesul militarului. Militarul, în vârstă de 36 de ani, era necăsătorit, angajat al M.Ap.N. din 2004 și nu a participat la misiuni in teatrele de operatii. La ultima testare psihologică susținută în anul 2018, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar.
 

Subofițerul Unității Speciale Cernavodă, intubat

 
Revenind la cazul subofițerului Unității Speciale 72 Jandarmi Protecție Instituțională Cernavodă, bărbatul se află internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în comă, intibat și vetilat mecanic. 
 

Misiuni de pază/protecţie şi apărare

 
Potrivit datelor oficiale, Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny‟ Cernavodă este unitatea destinată să execute misiuni de pază sau de protecţie şi apărare a unor obiective, bunuri, valori de importanţă deosebită ori alte misiuni pe un anumit domeniu de competenţă al jandarmeriei.
 
Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny“ Cernavodă planifică, organizează, coordonează şi controlează forţele şi mijloacele angajate în executarea misiunilor permanente şi temporare, conform legii, ordinelor ministrului afacerilor interne şi ale inspectorului general al Jandarmeriei Române.
 
De asemenea, unitatea asigură cunoaşterea permanentă a situaţiei operative din zona teritorială de dispunere a obiectivelor date în competenţă, luând măsurile ce se impun pentru creşterea gradului de securitate a obiectivelor la care asigură paza și intervenția și de combatere a infracționalității în zona teritorială de dispunere a acestora.
 
În continuare, Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny“ Cernavodă organizează și execută, printre altele, paza transporturilor/transporturilor speciale, având ca beneficiar obiectivele cărora le asigură paza și protecția și conduce activitatea de selecţionare, formare şi promovare a cadrelor militare, de evaluare a acestora în funcţie de calităţile profesionale şi morale şi rezultatele obţinute.
 
Citește și
 
S-ar fi sinucis din dragoste
Robert Danțiș, militar la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, găsit împuşcat în cap


Cine este militarul care s-a sinucis duminică la Unitatea Militară din Mamaia Sat

Interviu cu psihologul criminalist Liviu Chesnoiu
Bărbaţii sunt cei care aleg metode mai dure de a se sinucide


Gest şocant! Un jandarm s-a împuşcat în cap în sediul Jandarmeriei

Un ofiţer din cadrul Jandarmeriei Vâlcea a fost găsit spânzurat într-o pădure

Ce spune ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, despre militarul care s-a sinucis

Militar găsit împuşcat în cap într-o unitate militară. Procurorii au deschis o anchetă

Ultimă oră!
Un polițist s-a împușcat în cap, la Caracal


UPDATE
Un procuror DNA s-a sinucis. S-a aruncat de la etaj. Prima reacţie a DNA


Planul diabolic al unui militar. Cum a plănuit să îşi ucidă iubita
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier grav cu 11 răniţi. UPDATE Trei maşini, printre care un microbuz al Unităţii Speciale de Jandarmerie din Cernavodă, s-au ciocnit la Valu lui Traian (galerie foto)

12 May 2014 4521