„Sunt directori care au tablete, dar nu le dau elevilor!”


 
Ieri, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a lansat licitația publică pentru achiziționarea a 160 de laptopuri (valoare totală 343.200 lei) și 110 pachete constând în tablă și proiector (valoare de 532.400 lei).
 
Recent, inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai afirma că ultima achiziție a constat în 170 de tablete care deja au fost distribuite elevilor, iar Monica Anisie, ministrul Educației, a comunicat că până la sfârșitul lunii noiembrie vor ajunge la Constanța și tabletele achiziționate prin programul „Școala de acasă”.
 
„Am avut o discuție cu președintele Consiliului Județean Constanța, care s-a arătat interesat să scrie cerere de finanțare pentru elevii cu cerințe educaționale speciale”, declara prof. Sorin Mihai, adăugând că din cele 500 de unități de învățământ existente în județul Constanța, numai pentru nouă, de fapt trei cu personalitate juridică, va scrie ISJ Constanța cereri de finanțare.
 
„Cu achizițiile pe care le vom face luna aceasta, cu siguranță se acoperă necesarul pe care ni l-au comunicat directorii. Sunt, totuși, anumite semne de întrebare legate de fluctuația numărului de tablete necesar. Raportările diferite din lunile aprilie-mai s-au repetat și în această perioadă de după începerea anului școlar”, afirmă același inspector general.
 
Mai grav, aveam să aflăm că unii directori dispun de tablete, dar nu le-au dat spre folosință directă. „Unii directori ne-au spus că pentru elevii care nu au dispozitive să le pună la dispoziție o tabletă a școlii. Păi, bineînțeles că acea tabletă trebuie dată elevului, printr-un proces verbal de predare-primire, din moment ce o ai în școală. Așadar, unii au tablete, dar nu le-au dat spre folosință elevilor. Aceste situații vreau să le verific și să le pun în vedere în ședințele pe care le voi avea cu directorii și inspectorii”, declara prof. Sorin Mihai.
 
Pe de altă parte, unitățile de învățământ și primăriile din județul Constanța vor scrie cereri de finanțare pentru unitățile de învățământ aflate în administrare, prin OUG 144, astfel încât se vor asigura pentru toți elevii dispozitive. Cu excepția a trei primării, pentru ale căror unități de învățământ va scrie proiectele Inspectoratul Școlar Județean.
 
Conform ultimei raportări nominale a elevilor care nu dețin dispozitive electronice - și pentru care se organizează activități de învățare prin alte mijloace/ metode - s-a evidențiat faptul că în județul Constanța există numai 5.371 elevi cărora le este necesar un asemenea dispozitiv. Dacă stăm să ne reamintim că ministerul a promis că va trimite 5.689 de tablete la Constanța, începe să dea cu plus?
 

În ceea ce privește conexiunea la internet, din totalul unităților de învățământ care nu dispuneau de această facilitate, majoritatea erau grădinițe. „În ceea ce privește activitățile care se derulează în grădinițe, acestea au statut special, stabilit prin ghid. Noi încercăm și în ceea ce privește grădinițele să asigurăm activitatea pe o platformă educațională, doar că nu este obligatorie, avându-se în vedere statutul preșcolarilor și faptul că în această perioadă comunicarea se face cu precădere prin intermediul părinților, care pot să gestioneze situația și să sprijine instruirea copiilor”, a mai precizat inspectorul general.
 
Citește și:


Conform statisticii ISJ Constanța 11 unități de învățământ din județul Constanța nu au conexiune la internet
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Secretarul de stat Radu Gheorghe Szekely, vizită la Constanța

26 May 2021 593

Constanța Începe acțiunea de vaccinare a elevilor

19 May 2021 865

Declaraţie de avere Liviu Ivănescu, membru în Consiliul de Administraţie al Biroului de Turism pentru Tineret SA (documente)

17 May 2021 1655

Constanța Elevii au susținut astăzi proba la alegere din cadrul simulării județene a examenului de bacalaureat

22 Apr 2021 744

Constanța Elevii au susținut astăzi proba obligatorie a profilului din cadrul simulării județene a examenului de bacalaureat național

21 Apr 2021 660

211 de table interactive pentru liceenii constănțeni

21 Apr 2021 577

Constanța Astăzi s-a desfășurat simularea probei la limba română, din cadrul examenului național de bacalaureat

20 Apr 2021 1592

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a primit aprobare pentru Proiectul POCU O nouă ȘANSĂ prin educație și formare

16 Apr 2021 531

ISJ Constanța Câți elevi de clasa a VIII-a au participat astăzi la prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională

14 Apr 2021 1934

În sfârșit, în mandatul „generalului” Sorin Mihai ISJ Constanța caută profesori pentru nou-înființatul Centru județean de excelență

09 Apr 2021 5271

Editorial Jocul de-a du-te-vino, într-o vacanță care nu-i. Profesori-elevi-părinți se simt insultați de aceste experimente

08 Apr 2021 5380

Atenție, părinți! DSP Constanța a revenit cu noi precizări Grădinițele constănțene se redeschid, săptămâna viitoare, în baza solicitărilor părinților

08 Apr 2021 8309

Simulare Evaluare Națională 2021 La proba scrisă la limba maternă nu sunt candidați constănțeni

30 Mar 2021 826

Inspector școlar general adjunct Anca Dragomir „Circumscripțiile necesitau o reechilibrare, întrucât vrem să aducem în top școli de tradiție”

30 Mar 2021 2383

Atenție la înscrierea în clasa pregătitoare! Părinți revoltați de modificările făcute de ISJ Constanța în arondarea Școlii nr. 38

29 Mar 2021 3724