„Sunt directori care au tablete, dar nu le dau elevilor!”


 
Ieri, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a lansat licitația publică pentru achiziționarea a 160 de laptopuri (valoare totală 343.200 lei) și 110 pachete constând în tablă și proiector (valoare de 532.400 lei).
 
Recent, inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai afirma că ultima achiziție a constat în 170 de tablete care deja au fost distribuite elevilor, iar Monica Anisie, ministrul Educației, a comunicat că până la sfârșitul lunii noiembrie vor ajunge la Constanța și tabletele achiziționate prin programul „Școala de acasă”.
 
„Am avut o discuție cu președintele Consiliului Județean Constanța, care s-a arătat interesat să scrie cerere de finanțare pentru elevii cu cerințe educaționale speciale”, declara prof. Sorin Mihai, adăugând că din cele 500 de unități de învățământ existente în județul Constanța, numai pentru nouă, de fapt trei cu personalitate juridică, va scrie ISJ Constanța cereri de finanțare.
 
„Cu achizițiile pe care le vom face luna aceasta, cu siguranță se acoperă necesarul pe care ni l-au comunicat directorii. Sunt, totuși, anumite semne de întrebare legate de fluctuația numărului de tablete necesar. Raportările diferite din lunile aprilie-mai s-au repetat și în această perioadă de după începerea anului școlar”, afirmă același inspector general.
 
Mai grav, aveam să aflăm că unii directori dispun de tablete, dar nu le-au dat spre folosință directă. „Unii directori ne-au spus că pentru elevii care nu au dispozitive să le pună la dispoziție o tabletă a școlii. Păi, bineînțeles că acea tabletă trebuie dată elevului, printr-un proces verbal de predare-primire, din moment ce o ai în școală. Așadar, unii au tablete, dar nu le-au dat spre folosință elevilor. Aceste situații vreau să le verific și să le pun în vedere în ședințele pe care le voi avea cu directorii și inspectorii”, declara prof. Sorin Mihai.
 
Pe de altă parte, unitățile de învățământ și primăriile din județul Constanța vor scrie cereri de finanțare pentru unitățile de învățământ aflate în administrare, prin OUG 144, astfel încât se vor asigura pentru toți elevii dispozitive. Cu excepția a trei primării, pentru ale căror unități de învățământ va scrie proiectele Inspectoratul Școlar Județean.
 
Conform ultimei raportări nominale a elevilor care nu dețin dispozitive electronice - și pentru care se organizează activități de învățare prin alte mijloace/ metode - s-a evidențiat faptul că în județul Constanța există numai 5.371 elevi cărora le este necesar un asemenea dispozitiv. Dacă stăm să ne reamintim că ministerul a promis că va trimite 5.689 de tablete la Constanța, începe să dea cu plus?
 

În ceea ce privește conexiunea la internet, din totalul unităților de învățământ care nu dispuneau de această facilitate, majoritatea erau grădinițe. „În ceea ce privește activitățile care se derulează în grădinițe, acestea au statut special, stabilit prin ghid. Noi încercăm și în ceea ce privește grădinițele să asigurăm activitatea pe o platformă educațională, doar că nu este obligatorie, avându-se în vedere statutul preșcolarilor și faptul că în această perioadă comunicarea se face cu precădere prin intermediul părinților, care pot să gestioneze situația și să sprijine instruirea copiilor”, a mai precizat inspectorul general.
 
Citește și:


Conform statisticii ISJ Constanța 11 unități de învățământ din județul Constanța nu au conexiune la internet
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 506

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 599

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 587

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 682

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 665

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 840

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1562

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție

01 Apr 2024 410

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 742

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 461

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 615

Etapa județeană a Concursului naţional Educaţie pentru sănătate, desfășurată la Liceul Teoretic ”George Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 1006

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 596

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 764

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 897