Deschidere editie

Supravegheaţi non-stop Lista intersecţiilor din Constanţa unde s-ar putea monta camere videoCertificatul de urbanism emis de Primăria Constanţa pe data de 8 mai 2014 destinat montării unui sistem integrat de monitorizare cu camere video este valabil până la data de 8 mai 2016.
 
Comisarul-şef Adrian Rapotan, împuternicit inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, necesitatea implementării atât la nivelul municipiului, cât şi în staţiunea Mamaia a unui sistem integrat de monitorizare cu camere video. Comandantul IPJ Constanţa spune că există posibilitatea ca acest proiect să nu fie primit foarte bine de opinia publică. Mai precis, „acesta poate fi perceput ca un fel de «Big Brother»“.
 

„Nu ne interesează alte probleme decât cele legate de siguranţa cetăţeanului“, a mai spus comisarul-şef Adrian Rapotan.     

 
„În Colegiul Prefectural de zilele trecute, a fost prezentată o analiză vizând dinamica accidentelor de circulaţie pe primul trimestru. La nivelul judeţului Constanţa, în ultimii cinci ani, se înregistrează un trend descendent în ceea ce priveşte numărul de morţi şi de răniţi grav în accidente rutiere. În urma acestor dezbateri, reprezentanţii autorităţilor locale au propus realizarea unui colectiv de lucru. Peste două săptămâni, vom avea primele concluzii. La implementarea acestui proiect (n.r. sistem integrat de monitorizare cu camere video) lucrează specialişti din Poliţia Rutieră, din Primăria Constanţa, dar şi din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP)“, susţine Adrian Rapotan.

 
Tot potrivit şefului Poliţiei judeţului Constanţa, „de foarte multe ori sunt abateri în trafic care nu pot fi sesizate de poliţişti“.
 

„Nu avem poliţişti la fiecare colţ de stradă. Poţi să vezi un conducător auto care face diverse manevre în trafic, altul care merge pe contrasens. Este deranjant pentru participanţii la trafic. Atunci, avem altă cheie de control. Toate aceste măsuri sunt menite pentru a reduce pericolul din trafic. Reprezentanţii tuturor autorităţilor locale sunt de acord cu implementarea acestui proiect. Nu putem face totul în câteva zile. Acest sistem este necesar pentru siguranţa cetăţeanului. Este posibil ca el să nu fie primit foarte bine de opinia publică. Să fie perceput ca un fel de «Big Brother». Nu ne interesează alte probleme decât cele legate de siguranţa cetăţeanului. Până acum, nu au fost stabilite zonele în care aceste camere vor fi montate“, a mai explicat comisarul-şef.

 
În contextul celor mai sus precizate, ZIUA de Constanţa prezintă câteva dintre intersecţiile în care ar putea fi instalate camerele video: bulevardul Mamaia cu strada Ion Raţiu (între IPJ şi Universitatea „Ovidius“), bulevardul IC Brătianu cu strada Dezrobirii (zona Pod Butelii), bulevardul Tomis cu strada Nicolae Iorga (zona Spitalului Judeţean Constanţa), bulevardul Mamaia cu strada Soveja (zona Delfinariu), bulevardul Tomis cu bulevardul Mamaia (zona Capitol), bulevardul Mamaia cu strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Tomis cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu (zona Dacia), bulevardul Tomis cu bulevardul Ferdinand, (zona Miga), bulevardul IC Brătianu cu bulevardul 1 Decembrie (zona Icil), bulevardul 1 Decembrie cu strada I.L. Caragiale (zona Casa de Cultură), bulevardul Ferdinand cu strada Theodor Burada (zona Gară), bulevardul Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu (zona Vapor - intrare în municipiul Constanţa), bulevardul Aurel Vlaicu cu strada Cumpenei (zona CET), bulevardul Tomis cu strada Soveja (zona Tomis 3), bulevardul Tomis cu strada Poporului (zona Victoria). În staţiunea Mamaia ar putea fi montate câte două camere pe fiecare dintre cele trei pasarele amplasate în zonele Sat Vacanţă, hotel Rex şi Cazino.

Certificat pentru sistemul integrat de monitorizare cu camere video Amintim că, pe data de 8 mai 2014, Primăria Constanţa a eliberat Certificatul de urbanism nr. 1106, al cărui beneficiar este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa. Potrivit documentului, pe următoarele străzi şi bulevarde va fi montat un sistem integrat de monitorizare cu camere video: I.C. Brătianu, Aurel Vlaicu, Tomis, 1 Mai, 1 Decembrie, Al. Lăpuşneanu, Ferdinand, Gării, Traian, Piaţa Ovidiu, Arhiepiscopiei, Revoluţia din Decembrie 1989, Regina Elisabeta, Promenada Faleză, Mircea cel Bătrân, I.G. Duca, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Nicolae Iorga, Ştefan Mihăileanu, Chiliei, Primăverii, Ion Andreescu, Baba Novac, Cumpenei, Dezrobirii, Soveja, I.L. Caragiale, Theodor Burada, Bărăganului, Cişmelei, Cpt. Dobrilă Eugeniu şi în staţiunea Mamaia.
 
De menţionat că certificatul de urbanism emis de Primăria Constanţa pe data de 8 mai 2014 este valabil până la data de 8 mai 2016.

Citeşte şi


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Anul 1990

17 Feb, 2017 23:28

18 februarie 2017... dacă nu se au pus înseamnă că nu sunt necesare,pentru ca prind depistează hoții si șoferii periculoși

maria

07 Apr, 2016 17:32

Neaparat trebuie monitorizata foarte periculosa intersectie Mihai Viteazu/ Ctin.Bratescu, din Constanta.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.