Tactica lui MRU. Vezi cu cine s-au purtat negocieri!Locotenenţii lui Culeţu, foşti liberali, PDL-işti şi UNPR-işti

DESCHIDERECuletu-DanutCuletu.jpg„Iniţiativa Civică de Centru Dreapta s-a născut din necesitatea coagulării forţelor civice şi politice care pot schimba România. Încă din primele zile de existenţă, Iniţiativa a fost catalizatorul unor resurse participative nebănuite şi al încrederii în acţiunea publică şi a devenit, într-un timp foarte scurt, una dintre cele mai mari organizaţii neguvernamentale din România", susţine Mihai Răzvan Ungureanu în scrisoarea deschisă adresată participanţilor la primul Congres al Forţei Civice.

Este vehiculul electoral care, spune MRU, va reda încrederea în implicarea şi acţiunea politică propriu-zisă şi va permite membrilor Iniţiativei să-şi asume un rol activ în viaţa politică, prin participarea la alegerile parlamentare din acest an. Convenţia Naţională a partidului Forţa Civică are loc astăzi la Sala Polivalentă din Bucureşti, susţine şi liderul local al Forţei Civice, Dănuţ Culeţu, care va participa la eveniment însoţit de câţiva susţinători ai noului proiect politic. Lui Culeţu ar urma să i se alăture în demersul înfiinţării organizaţiei de Constanţa mai mulţi foşti colegi liberali, nemulţumiţi de existenţa Uniunii Social Liberale. Patru autocare cu susţinători ai proiectului politic al lui MRU vor pleca de la Constanţa pentru primul Congres al Forţei Civice, potrivit lui Eugen Cojocaru, preşedintele organizaţiei de pensionari a PDL. „Şi eu voi merge la Bucureşti, în calitate de susţinător al lui Ungureanu şi al lui Culeţu. Rămân totuşi în PDL pentru că vom fi o mare familie şi nu va fi nevoie să mă înscriu în Forţa Civică. Am fost anunţaţi însă de câţiva colegi din PDL că vor pleca alături de domnul Culeţu, ştiu că mai sunt şi câţiva tineri din organizaţie care vor merge în Forţa Civică, dar nu e cu supărare", spune Cojocaru.

Florin Butnaru şi Raymond Giani Ioniţă, locotenenţii lui Culeţu?!

Fiul fostului viceprimar liberal Aurel Butnaru are cele mai mari şanse să fie desemnat prim-vicepreşedintele Forţei Civice la Constanţa, iar Raymond Giani Ioniţă - vicepreşedinte la nivel judeţean şi preşedintele organizaţiei municipale. Ioniţă este deocamdată liderul de la municipiu al UNPR-iştilor, însă a recunoscut că va merge la Congresul Forţei Civice, că există negocieri, dar în acelaşi timp că nu a luat o decizie finală. „Merg să văd ce se întâmplă acolo. Suntem la stadiul de discuţii. Urmează să le finalizăm într-un fel sau altul", a declarat Ioniţă. Preşedintele Dan Culeţu nu vrea să avanseze deocamdată nume în ceea ce priveşte echipa. „Echipa este în construcţie, o vom anunţa când va fi definitivă", a precizat acesta. Alături de Culeţu ar putea veni şi o parte dintre foştii directori de instituţii deconcentrate numiţi de PNL pe vremea când primul era prefect, iar premier era Călin Popescu Tăriceanu.

Culeţu, convins de Sfântă Mărie să preia partidul lui MRU!

Până la jumătatea lunii august au existat mai multe variante de lideri pentru formaţiunea pe care fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu o lansează astăzi. Negocieri s-au purtat atât cu Aurelian Ivaşcu, omul recomandat lui MRU chiar de liderul PDL Gigi Chiru, cu fostul prefect susţinut de UNPR în alegerile locale, Claudiu Iorga Palaz, chiar şi cu deputatul PDL Maria Stavrositu şi nu în ultimul rând cu Eugen Cojocaru. La masa la care au participat pe 15 august mai mulţi oameni de afaceri şi politicieni locali, fostul liberal şi prefect al judeţului, Dănuţ Culeţu, a fost convins să accepte o întâlnire cu Mihai Răzvan Ungureanu, a cărui politică la nivel naţional de altfel este promovarea şi atragerea unor foşti liberali pentru a lărgi astfel platforma de negociere ulterioară cu PNL. „Iniţiativa Civică de Centru Dreapta este deschisă către toate azimuturile politice reprezentate de centrul dreapta al spectrului politic românesc. Este marea mea bucurie să observ că un partid autentic de dreapta, după ce a trecut prin nişte mariaje nefericite cu socialismul, şi mă refer aici la PNL, îşi poate găsi oricând loc, prin membrii săi, evident nu prin toţi, în cadrul Iniţiativei Civice de Centru Dreapta", a declarat MRU.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 304

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 271

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 565

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 551

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 610

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 409

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 478

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 675

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 640

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 706

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 757

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 599

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 794

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 576

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2595