Tata sa traiasca Legatura vicelui Fagadau cu „gruparea Mazare"

deschidere.jpgDecebal Făgădău a ajuns viceprimar după plecarea lui Nicolae Nemirschi la ministerul mediului. Venea din postura de director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii şi nu se făcuse remarcat foarte mult, din postura de consilier local.

Ba chiar, alura de „copil cuminte" a lui Făgădău l-a plasat întotdeauna departe de cercurile de influenţă din politica locală. Membru al PSD, actualul viceprimar, coleg de funcţie cu Gabi Stan, nu face afaceri, nu iese în cluburi, nu are o viaţă mondenă asemenea şefului şi colegului său. Evident, discrepanţa de imagine dintre cei trei a ridicat mari semne de întrebare: cum a ajuns Decebal Făgădău la conducerea Constanţei alături de Radu Mazăre, fiind binecunoscut faptul că toţi cei pe care edilul şi-i aduce aproape au avut sau au în continuare o legătură şi cu afacerile sale. Un exemplu este chiar viceprimarul Gabriel Marius Stan care, la un moment dat, a fost implicat în firmele familiei Mazăre, Nisipuri SA şi APV Media Turism SA. În ciuda aparenţelor, şi Făgădău are o legătură cu lumea afaceristică a lui Radu Mazăre. Registrul Comerţului ne arată că tatăl vicelui, Vasile Făgădău este cenzor în două societăţi cu... renume: Mobitom SA şi Sigma Trading SA. În prima dintre societăţi apar SC Five Holding SA şi o listă de acţionari, iar administratori sunt Gheorghe Oancea, Valentin Boroş şi David Şisu. Nu trebuie să uităm că Mobitom se află pe lista „muşteriilor" în ceea ce priveşte licitaţiile câştigate la Consiliul Judeţean Constanţa şi la Primărie. Făgădău senior împarte postura de cenzor la Mobitom cu alte persoane cu nume sonore: Sorina-Gina Hortolomei Moscu, Mihaela Marinescu şi Elena Enache. Trecem la Sigma Trading şi dăm peste grei: Nicolae Moga, Sorin gabriel Strutinsky, Nicuşor Daniel Constantinescu, Mihail Cârciog, Mihai Mazăre, Radu Ştefan Mazăre şi, din nou, SC Five Holding SA.

fagadau_-_decebal_fagadau_001.jpgFiul nu le are cu afacerile

Firma este administrată, potrivit RECOM, de Mihai Mazăre şi îi are ca cenzori pe Vasile Făgădău, pe Alina Irina Iosif şi pe Nicolae Moga. Dacă tatăl este implicat în afaceri de... top, fiul nu a avut chiar atât de mult spor în business. Monitorul oficial 0860 din 2001 ne arată actul de înfiinţare al SC Infinity Invest Group SRL, cu sediul social pe bd. Tomis, nr. 346, bl. TAV 3, sc A, et. 1, ap. 6, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 18988 din 23.07.1997, avându-i ca fondatori pe Sunan Omer şi pe Decebal Făgădău. Societatea, care acum este radiată, avea ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul în magazine specializate. Doi ani mai târziu, Făgădău apare printre fondatorii SC Lumiere Chance SRL, cu sediul social pe str. Sălciilor ne. 21, bl. 94, sc. A, et. 4, ap. 19, alături de Adrian Dinu, Traian Avramiuc, Marius Teodor Fătu, George Daniel Vişan (consilier local PSD) şi Sunan Omer. Acum, la şapte ani de la înfiinţare, firma mai are un singur asociat, pe Omer, şi se află în întrerupere temporară de activitate. Precizăm că am încercat să îl contactăm telefonic pe viceprimarul Decebal Făgădău, însă nu am reuşit. Însă, acesta a trimis un sms prin care s-a scuzat că nu poate să discute pentru că este ocupat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1734

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare

27 Mar 2024 1120

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1105

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1061

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1503

Horia Constantinescu, PSD „Știu să îmi asum atât victoria, cât și eșecul”

12 Feb 2024 723

Horia Constantinescu, posibil candidat al PSD la Primăria Constanța „Nu ne mai permitem să gafăm, pentru că acum decontăm modul în care ne uităm în ochii copiilor noștri”

12 Feb 2024 930

ZIUA LIVE Horia Constantinescu despre intenția de a candida în tandem cu Decebal Făgădău din partea PSD la alegerile locale! (VIDEO)

12 Feb 2024 942

ZIUA LIVE Ape învolburate la Constanța. Totul despre tandemul Horia Constantinescu - Decebal Făgădău!

11 Feb 2024 1726

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1416

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1677

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 993

Reacția șefului ANPC, despre tragedia de la Ferma Dacilor „Nu am să îmi reproșez nimic și doar mă cutremură gândul legat de nenorocirea de la Mizil!“

27 Dec 2023 1011

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 862

UPDATE Felicia Ovanesian l-a acționat în instanță pe Primarul Municipiului Constanța! „Pe vremea lui Făgădău primeam răspunsurile la cererile pe 544, dar la Chițac refuză de fiecare dată. Nu se poate așa ceva!“

15 Dec 2023 1267