Teliceanu - „Speţa noastră este diferită“ Turul Dobrogei şi Turul României 2012, finanţate de CJC prin hotărâre nelegală (document)

Claudiu Teliceanu, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului Constanţa: „Speţa noastră este diferită“

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa, „sprijinită“ de Consiliul Judeţean Constanţa printr-o hotărâre nelegală?!
 
Judecătoria Constanţa a constatat nelegalitatea hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 28 emise la data de 6.02.2012, prin intermediul căreia Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a primit de la CJC 100.000 de lei pentru susţinerea competiţiilor sportive cicliste „Turul Dobrogei“ şi „Turul României“.
 
Drept urmare, instanţa a dispus obligarea DJST Constanţa să restituie CJC suma de 100.000 de lei. Cu toate acestea, hotărârea Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea fiind atacată la Tribunalul Constanţa. Până la acest moment, conform portalului instanţelor de judecată, nu a fost stabilit primul termen al cauzei.
 
În expunerea de motive a hotărârii CJC se arată că „Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa este un partener constant al Consiliului Judeţean Constanţa în organizarea şi derularea programelor şcolare şi extraşcolare ce implică promovarea unor obiective nobile în rândul tinerilor din judeţul Constanţa“.
 
„Problematica privitoare la protejarea fizicului şi sănătăţii psihologice a tuturor copiilor judeţului Constanţa, realizabilă prin îmbinarea armonioasă a activităţii sportive accesibile elevilor cu activitate intelectuală, este un subiect de maxim interes pentru CJC, care şi-a asumat misiunea de a susţine educaţia fizică şi sportul şcolar prin mijloace specifice parteneriatului cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Inspectoratul Judeşean Constanţa. Consider oportună susţinerea competiţiilor sportive cicliste: Turul Dobrogei la ciclism - ediţia a VI-a şi Turul României la ciclism - ediţia a IV-a cu suma de 100.000 de lei“, se mai arată în expunerea de motive a hotărârii CJC.
 
Claudiu Teliceanu, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului Constanţa, spune că, în 2012, CJC a alocat şi Direcţiei pentru Sport şi Tineret 100.000 de lei pentru desfăşurarea Turului Dobrogei şi Turului României la ciclism. „Ulterior, Curtea de Conturi a făcut un control la Consiliul Judeţean Constanţa, şi aşa cum au declarat toate sumele acordate cluburilor sportive, probabil ne-au inclus şi pe noi. Şi asta cu toate că noi (n.r. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa) suntem o instituţie publică şi avem un alt regim. În cazul nostru, este altceva. Sperăm ca judecătorii să înţeleagă că speţa noastră este un pic diferită faţă de situaţia cluburilor sportive. Orice hotărâre judecătorească va fi respectată. În cazul în care vom fi obligaţi să returnăm banii, vom căuta soluţii pentru a face plata“, a adăugat Claudiu Teliceanu.
 
În alte dosare, judecătorii au concluzionat că, prin diverse hotărâri, Consiliul Judeţean Constanţa a finanţat nelegal Clubul Sportiv Universitar Neptun, Şcoala de Fotbal Farul Constanţa 2010, Clubul Volei Municipal Tomis Constanţa, dar şi Organizaţia Studenţilor Basarabeni (OSB).

Citeşte şi 

Judecătorul care a anulat taxa de linişte „loveşte“ din nou!
Organizaţia Studenţilor Basarabeni, finanţată de CJC prin două hotărâri nelegale? (documente)


După CVM Tomis Constanţa
Hotărârile „nelegale“ ale CJC mai fac o „victimă“ - Clubul Sportiv Universitar Neptun


Voleibaliştii, finanţaţi de Primărie
CVM Tomis trebuie să returneze peste un milion de lei Consiliului Judeţean (rechizitoriu + referat DNA)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Veste proastă pentru Liga Navală Română! (document)

21 Oct 2017 4072

Asociaţia Veteranilor de Război din Constanţa, obligată să returneze o sumă considerată nelegală Consiliului Judeţean

15 Feb 2017 2783

Clubul de volei Tomis Constanţa, tras pe linie moartă? Campionii trebuie să returneze CJC-ului peste un milion de lei alocaţi „nelegal“

04 Mar 2016 4873

Judecătorul care a anulat taxa de linişte „loveşte“ din nou! Organizaţia Studenţilor Basarabeni, finanţată de CJC prin două hotărâri nelegale? (documente)

01 Mar 2016 4520

După CVM Tomis Constanţa Hotărârile „nelegale“ ale CJC mai fac o „victimă“ - Clubul Sportiv Universitar Neptun

12 Feb 2016 4759