Deschidere editie

Teren din retrocedări Constănţenii de pe strada Primăverii au dat în judecată Consiliul Local. Cer anularea HCL-urilor şi a investiţiei Black Sea Design Concept (documente)

Mai mulţi locuitori de pe strada Primăverii au înregistrat la instanţa de contencios-administrativ două dosare (5080/5081) având ca obiect suspendarea executării şi anularea actelor administrative HCLM nr.546/23.12.2004, respectiv 268/09.05.2008.
  
Reclamanţi în cele două dosare sunt persoanele fizice Vasile Elena, Cocârţă Violeta, Butcaru Nica, Barde Spasia, Damgalin Adriana Laura, Nicolescu Gina, Nicolescu Adrian, Nicolescu Cătălin şi Nicolescu Cezara Laura, iar Consiliul Local Municipal are calitatea de pârât.
 
Reclamanţii vor suspendarea executării şi anularea actelor administrative HCLM nr. 546/23.12.2004 şi 268/09.05.2008, care au stat la baza imobilului (două tronsoane) 2S+P+5E + terasă circulabilă - locuire colectivă, strada Primăverii nr. 59A, al cărui beneficiar este SC Black Sea Design Concept SRL.
 
Terenul are însă o istorie care începe în 2004, atunci când, prin HCLM nr. 546/23.12.2004 (vezi secţiunea „Documente“), s-a aprobat documentaţia planului urbanistic de detaliu - locuinţă P+2E şi spălătorie auto P+1E, strada Primăverii nr. 59A, pe terenul în suprafaţă totală de 1.253,89 mp, pe atunci proprietate particulară a următorilor: Sorin Plăcintescu şi Creta Danda (lot 1) şi Giurgiucanu Georgică, Maria Măriuţă, Cristian Borcea, SC Habitat şi Ambient SA şi Camboianu Mihai (lot 2 ).
 
Patru ani mai târziu, prin HCLM 268/09.05.2008 (n.r. verzi secţiunea „Documente“), Consiliul Local Constanţa aproba modificarea hotărârii din 2004 privind documentaţia plan urbanistic de detaliu locuinţă P+2E şi spălătorie auto P+1E, strada Primăverii nr. 59A, lot 2, pe terenul în suprafaţă totală de 917,89 mp, proprietate a SC Corsa Company SRL.
 
Corsa are, la rândul ei, propria poveste. Societatea a fost înfiinţată în 1996. În 2005, spre exemplu, asociaţi erau Binali Tarakci şi Geo Iulian Bolboceanu. În 2006, îl cooptează pe Georgică Giurgiucanu, menţionat în rechizitoriul DNA referitor la retrocedări la capitolul mandatari, alături de Dragoş Emil Săvulescu şi Răzvan Mircea Tudorache, „în sarcina cărora s-au reţinut infracţiuni de complicitate sau instigare la infracţiunile (n.r. infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie) săvârşite de persoanele mai sus menţionate (n.r. Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi alţii).
 
Giurgiucanu a primit în primă instanţă trei ani de închisoare cu suspendare în acest dosar (n.r. Georgică Giurgiucanu - trei ani de închisoare cu suspendare: „În temeiul art. 396, alin. 1 şi 5 Cpp, rap. la art. 16, lit. a Cpp, achită pe inculpatul Georgică Giurgiucanu pentru infracţiunea prevăzută de art. 25, rap. art. 26 rap. la art. 246-2481 Cp, cu aplic. art. 5 Cp. În temeiul art. 396, alin. 1 şi 5 Cpp, rap. la art. 16, lit. b, teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul Georgică Giurgiucanu pentru infracţiunea prevăzută de art. 290 Cp, cu aplic. art. 5 Cp. În temeiul art. 396, alin. 1 şi 5 Cpp, rap. la art. 16, lit. b, teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul Georgică Giurgiucanu pentru infracţiunea prevăzută de art. 323 Cp, cu aplic. art. 5 Cp. În temeiul art. 396, alin. 1, 6 şi 8 Cpp, rap. la art. 16, lit. f Cpp, cu aplic. art.121 - 122, lit. d Cp şi art. 124 Cp, încetează procesul penal faţă de inculpatul Georgică Giurgiucanu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 26, rap. la art. 289 Cp, cu aplic. art. 41, alin. 2 Cp (trei acte materiale), art. 31, alin. 2 Cp, rap. la art. 25 Cp, rap. la art. 26 Cp, rap. la art. 289 Cp, art. 31, alin. 2 Cp, rap. la art. 25 Cp, rap. la art. 291 Cp, art. 26, rap. la art. 289 Cp (punctul D din rechizitoriu).
 
Doi ani mai târziu, Giurgiucanu îi cesionează părţile sociale lui Doru Daniel Dobre, căruia, în acelaşi an, îi ia Bolboceanu funcţia de administrator. În 2010, administrator fiind, Geo Iulian Bolboceanu îi face loc în afacere soţiei sale, Adriana, şi partenerului Binali Tarakci. Potrivit Registrului Comerţului, în Corsa Company, care are ca obiect de activitate principal „comerţul cu autoturisme şi autovehicule uşoare“, sunt asociaţi şi în prezent aceiaşi Tarakci şi Adriana Bolboceanu, iar Iulian Bolboceanu este administrator. Din 2015, firma nu mai are date financiare declarate, ceea ce este echivalent cu lipsa de activitate.

Cum a ajuns terenul a ajuns în proprietatea Black Sea Design Concept? 

Din 2008 şi până în prezent nu există alte informaţii privind modul în care cele două loturi au ajuns în proprietatea actualului investitor, Black Sea Design Concept. Putem bănui doar că filiera prin care a ajuns terenul de la firma soţilor Bolboceanu este societatea SC Lux et Veritas, controlată de familia Zelca - Perifan (societatea Lux et Veritas a fost înfiinţată în anul 2013 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Tomis. Acţionari în firmă sunt Anca Raluca Perifan, născută în anul 1987, şi Daniel Perifan, născut în anul 1982. Cel din urmă este şi administratorul societăţii. Obiectul de activitate al societăţii vizează „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“. Ana Raluca Perifan este fiica omului de afaceri Costică Zelca, cel care deţine mai multe hoteluri şi imobile în Constanţa şi Mamaia. Daniel Perifan mai deţine o afacere cu automobile de lux - SC GMD Automobile).
 
În 2013, SC Black Sea Design SRL depunea la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Construire imobil P +5 etaje, locuinţe colective“, amplasamentul vizat fiind municipiul Constanţa, strada Primăverii. Investitorul viitorului imobil era SC Lux et Veritas.
 
În acelaşi an, în societatea Black Sea Design Concept SRL, înfiinţată în anul 2011, cu sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Tomis, şi având ca obiect de activitate „dezvoltarea imobiliară“, asociaţi erau: Tarakci Binali, născut în anul 1969, în Turcia, Sultana Bolboceanu, născută în anul 1954, la Ostrov, David Yaes, născut în 1956, în Turcia, şi Ozgur Melih, născut în 1956, în Turcia. Administratorul societăţii este Ozgur Melih.
 
Trei ani mai târziu, Black Sea Design Concept SRL a obţinut Certificatul de urbanism nr. 4366 pentru a derula pe strada Primăverii nr. 59A din Constanţa proiectul imobiliar „Construire imobil (două tronsoane) P+5E+terasă circulabilă“.
 
Pe 20 aprilie a.c., la adresa menţionată au început lucrările de deviere a unei conducte de apă, în vederea construirii unui bloc de cinci etaje de către Black Sea Design Concept SRL, după ce, pe data de 2 aprilie, Primăria Constanţa a emis Autorizaţia de construire nr. 370, pentru „Deviere conductă apă“, beneficiar Black Sea Design Concept SRL. De altfel, firma a mai solicitat Primăriei Constanţa şi a obţinut, anul trecut, Certificatul de urbanism nr. 399 pentru „Construire imobil (două tronsoane) P+5e+terasă circulabilă“, pe strada Primăverii nr. 59A.

Reamintim că SC Black Sea Design SRL a depus în iunie 2013, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, proiectul „Construire imobil P +5 etaje, locuinţe colective“, care urma să fie ridicat în municipiul Constanţa, tot pe strada Primăverii. Investitorul era la acea dată SC Lux et Veritas.
 
În 2018, firma Black Sea Design este controlată de Cristian-Gabriel Panait, născut pe 9.07.1976, în Piteşti, Argeş, cu 25% din capitalul social, David Yaes, născut pe 6.06.1956, în Istanbul, cu 35% din capitalul social, şi Melih Ozgur, născut pe 16.11.1956, în Diyarbakir, Turcia, cu 40% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară, este Melih Ozgur. Din firmă au dispărut Sultana Bolboceanu şi Tarakci Binali.
 
În iunie 2018, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa a aprobat solicitarea de avizare a documentaţiei faza AC - construire imobil (două tronsoane) 2S+P+5E+ terasă circulabilă - locuire colectivă, strada Primăverii nr. 59A, beneficiar - SC Black Sea Design Concept SRL.

În luna iulie a.c., Black Sea Design Concept a fost amendată de Poliţia Locală după ce locuitorii din zonă au reclamat faptul că pământul rezultat din săpătura pentru ridicarea imobilului a fost depozitat de investitori în incinta stadionului de rugby. Încă de atunci, vecinii investitorului se plângeau că sunt afectaţi de aceste lucrări şi erau decişi să facă o plângere prealabilă către Consiliul Local, după ce parcarea stadionului a ajuns practic în proprietatea unor privaţi. Locuitorii din zonă au mai relatat şi faptul că asociaţii Black Sea Concept Design i-ar ameninţa pe localnici că, în situaţia în care aceştia vor face plângeri, le vor cumpăra terenurile şi vor mai dobândi şi teren suplimentar de la Primărie.
Cele două dosare au primit termen pentru data de 18 septembrie, ora 12.00, la CA14.
 
Vom reveni.

Citeşte şi:

Pământul rezultat din săpătura unui imobil de pe Primăverii, în continuare depozitat în incinta stadionului de rugby. Poliția Locală Constanța a aplicat noi amenzi (galerie foto)

Locuitorii sunt nemulţumiţi. Poliţia Locală a amendat Black Sea Design Concept Pământul rezultat din săpătura unui imobil de pe Primăverii, depozitat în incinta stadionului de rugby (galerie foto)

Clădire de cinci etaje, pe strada Primăverii din Constanţa. Black Sea Design Concept SRL aşteaptă răspuns de la municipalitate (document)

Şantier pe strada Primăverii. Un imobil de cinci etaje va fi ridicat de Black Sea Design SRL (galerie foto)

Black Sea Design Concept SRL construieşte un imobil P+5E pe strada Primăverii

Ginerele lui Zelcă ridică un complex de locuinţe, pe strada Primăverii


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

mario

27 Aug, 2018 08:53

doamne ajuta sa reuseasca locuitorii din zona sa opreasca mizeriile astea pe care le fac alesii nostrii, dar ma cam indoiesc pentru ca legislatia din romania le permite sa faca ce vor muschii lor, acum dupa ce a fugit golanu ala apar toate terenurile vandute si rasvandute el i a invatat sa astepte pana este la adapost si acum ies la iveala matrapazlacurile lui si nu ii mai ia nimeni nimic nici macar boii de la bicicleta.

Articole asemanatoare

Fostul vicepreședinte al CJC, Daniel Learciu, procese pe bandă rulantă. Își vrea mandatul înapoi!

02 Nov 2018 839

Revista presei locale

04 Sep 2018 465

Revista presei locale

24 Aug 2018 437

Primăria Constanţa, la judecată cu Asociaţiile „Teatrelia” şi „Eurocult”, controlate de Anamaria Tramundana

21 Aug 2018 769

Asociaţia „Constanţa Altfel“ susţine că sesizarea penală este inevitabilă în cazul Parcului de Miniaturi din Tăbăcărie

22 Jun 2018 1086

Prefectura Constanţa atacă în instanţă actele emise de primarul şi Consiliul Local al oraşului Eforie. Iată despre ce este vorba!

05 May 2018 2086

PNL susţine propunerea legislativă privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate până la doi ani. Un deţinut costă statul român 3.500 de lei/lună

02 Apr 2018 737

Câte controale au efectuat comisarii CJPC Constanța în anul 2017. A crescut semnificativ valoarea amenzilor aplicate

15 Mar 2018 1802

Veşti bune din sala de judecată! Constanţa. Procese câştigate împotriva băncilor. Clarificări importante

10 Mar 2018 2473

ANI are trei noi procese la Constanţa. Cine sunt reclamanţii

09 Mar 2018 604

Bănci învinse în instanţă! Ce clauze şi comisioane au fost declarate abuzive

26 Feb 2018 3959

Revista presei locale

19 Feb 2018 728

Amendă pentru tulburarea liniștii publice Luv Team, administrată de Ionuț Budi, la judecată cu Poliția Locală

09 Feb 2018 2552

Editorial Scăderile salariale vin cu proteste și procese împotriva angajatorilor

07 Feb 2018 1220

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT a plecat în Costa Rica. Aceasta este judecată în mai multe dosare

16 Jan 2018 1194

Raport Poliția Locală. Ce sancțiuni au aplicat polițiștii locali constănțeni

28 Dec 2017 598

Universitatea „Ovidius“ pierde procese pe bandă rulantă A fost obligată să achite, din nou, penalităţi pentru un contract de pază (document)

27 Sep 2017 4753

Procese „cu greutate“ şi inculpaţi celebri Pentru cine şi de când se redeschid „porţile“ justiţiei

28 Aug 2017 3740

Printre câştigători, un fost prefect de Constanţa Zeci de amenzi pentru lipsa rovinietelor, anulate de judecători. Cazuri reale din instanţă!

25 Aug 2017 2787

Sorin Stelian Zachis, fost poliţist local, condamnat definitiv

03 Jul 2017 1839

USR Constanţa cere Poliţiei Locale să facă publice amenzile date pentru nerespectarea curăţeniei la locurile de joacă (document)

16 Jun 2017 2165

Executarea silită civilă de la sediul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani nu a mai avut loc. Tătarii au congres pe 20 mai. Urmează noi procese! (galerie foto + documente)

19 May 2017 7618

Guvernul caută bani. Restituirea taxei auto a fost blocată

28 Apr 2017 4393

Oil Terminal SA dă în judecată foşti membri ai Consiliului de Administraţie

07 Mar 2017 1779

Un mare dictator sovietic a decedat pe 5 martie

05 Mar 2017 931

Mai mulţi şoferi au primit amenzi pentru lipsa rovinietei fără procese verbale în plic

23 Feb 2017 1328

Aici sunt banii dvs.! Universitatea „Ovidius“ a plătit 80.000 de euro penalităţi pentru un contract cu Direcţia de Pază a CJC

08 Feb 2017 3912

Zincul, aliatul sistemului imunitar

02 Feb 2017 676

Pentru ce foloseşte SPIT avocaţi şi consultanţă juridică. De ce nu s-au prezentat avocaţii şi în dosarul „taxa de linişte“?! (document)

30 Jan 2017 2998

RADET şi Electrocentrale Constanţa SA, lupte grele în instanţă. Cum sunt afectaţi constănţenii de aceste procese

21 Jan 2017 1637

Două societăţi şi o asociaţie, date în judecată de Primăria Constanţa. La mijloc - acţiune în răspundere contractuală

16 Jan 2017 1981

Comune, în bătălii cu municipiile „Luptele“ teritoriale Constanţa vs Agigea şi Limanu vs Mangalia, decise de instanţe

17 Nov 2016 4159

Şef al Biroului Rutier şi alţi şase poliţişti, arestaţi preventiv pentru luare de mită şi fals intelectual

10 Nov 2016 2232

Klaus Iohannis – „Avem încă domenii cu performanțe slabe și procese nefinalizate“

01 Nov 2016 1027

Mara Construct a făcut ţăndări şi situl arheologic În pericol. Cetatea Capidava ratează lista UNESCO?!

07 Oct 2016 9867

La solicitarea Curţii de Conturi SCJU vrea să recupereze de la Căpăţînă şi SRL-ul acestuia prejudiciul în cazul dr. Pătruţ

03 Sep 2016 6285

Cel târziu în primăvara lui 2017 Municipiul Constanţa va beneficia de noi parcări

29 Aug 2016 2102

Programul casieriilor RAJA pentru ziua de Sfânta Maria

12 Aug 2016 1149

ordinea.ro Cât de neruşinată e lista ruşinii publicată de Teodosie (video)

01 Jul 2016 12891

UPDATE De ce se poate circula fără roviniete. Anunţ important de la CNADNR!

18 Jun 2016 2760

Luminiţa Vlădescu, viceprimarul din Medgidia, şi Titi Enache, consilier în Ovidiu, la judecată cu ANI

16 Jun 2016 1045

UPDATE Vot în alb la secția 1 din Constanța! (galerie foto + audio)

05 Jun 2016 2367

Pudra de talc un pericol? Johnson & Johnson, obligat să plătească 55 milioane de dolari după ce o femeie a făcut cancer

04 May 2016 2130

Avocatul Cristian Ion transformă Constanța într-o viitoare mireasă. „Candidații la funcția de primar îi plantează păr...pe picioare“

29 Apr 2016 1736

Controale ANPC. 9 tone de produse alimentare nu respectau prevederile legale

29 Apr 2016 836

ANI pierde majoritatea proceselor cu aleşii locali!

18 Apr 2016 844

Controale la hypermarketuri Iată ce deficienţe au descoperit cei de la Protecţia Consumatorului

01 Apr 2016 1067

Nora lui Măgureanu - procese în instanță, dezmințiri, temeri și noi amănunte privind denunțurile

25 Mar 2016 978

Proiect pentru amenda rutieră. Unde s-a discutat. Ce s-a analizat

21 Mar 2016 988

Comunicat MAE - Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, i-a vizitat în închisoare pe românii deținuți în Malaysia

14 Mar 2016 603