Deschidere editie

Terenul pe care se află fabrica de la ICIL va fi vândut! Declaraţii în exclusivitate ale reprezentanţilor Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)Ieri dimineaţă, mai mulţi muncitori goleau magazinul Dobrogea de la ICIL, de pe bulevardul 1 Decembrie. În faţa magazinului era parcat un camion, iar muncitorii cărau cutii pline cu produsele din magazin. Tot ei ne-au spus că marfa este dusă la un alt magazin Dobrogea, tot de la ICIL, vizavi de Policlinica 2.
 
„În planul de reorganizare a activităţii societăţii este prevăzută şi valorificarea acestui imobil ca teren. Noi suntem în liniile planului de reorganizare. Se va valorifica acest teren. Autorizaţia de desfiinţare a intrat în vigoare. Urmează desfiinţarea construcţiilor. Activitatea a fost relocată la sediul societăţii. În ceea ce priveşte comerţul cu amănuntul, acesta va fi relocat la alte două puncte de lucru, pe care le avem deschise, şi anume magazinul nr. 19, în apropiere de Casa de Cultură şi magazinul nr. 2, vizavi de Policlinica 2. Mai exact, activitatea de comerţ cu amănuntul a magazinului Fresh 3, care acum se închide, va fi preluată de magazinul nr. 19 în apropiere de Casa de Cultură şi magazinul nr. 2, vizavi de Policlinica 2. Toată activitatea, şi cea de producţie, şi cea de comerţ cu amănuntul, a fost relocată şi societatea nu înregistrează pierderi. Terenul urmează să fie vândut. Avem un creditor ipotecar, Bancpost, şi sumele încasate vor fi restituite“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Eleonora Brescan, director juridic-administrativ al Dobrogea Grup SA.
 
De altfel, pe data de 11 octombrie, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL dispare! Primăria a emis autorizaţia de desfiinţare“, în care am anunţat că societatea Dobrogea Grup SA a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 7 octombrie, Autorizaţia de desfiinţare nr. 98, pentru „Desfiinţare imobile construcţii industriale şi anexe, în suprafaţă construită desfăşurată de 5.992 mp“, situate pe strada Industriei nr. 1. Autorizaţia de construire este valabilă 12 luni şi a fost obţinută de Dobrogea Grup SA prin SC Mag Invest Inc SRL. Reamintim că, în ediţia din 4 iunie, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Dispare unul dintre simbolurile Constanţei! Fabrica de pâine de la ICIL rămâne o amintire?! Document important pentru Dobrogea Grup“. De asemenea, în ediţia din 20 mai, în paginile cotidianului ZIUA de Constanţa a fost publicat articolul „Un nou cartier rezidenţial sau alte spaţii comerciale? Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL, rasă de pe faţa pământului (galerie foto+document)“. În cele două articole am prezentat demersurile făcute de societatea Dobrogea Grup SA pe lângă Primăria Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa în vederea obţinerii mai multor acte care vizează fosta fabrică de pâine de la ICIL. În aceste condiţii, Dobrogea Grup SA a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 2 iunie a anului curent, Certificatul de urbanism nr. 1908, pentru elaborarea unui PUZ care vizează fosta fabrică de pâine de la ICIL. De asemenea, şi Mag Invest Inc SRL depusese la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic al proiectului „Lucrări de desfiinţare imobile“, amplasate pe strada Industriei Mici nr. 1, în imediata apropiere a intersecţiei cu bulevardul I.C. Brătianu. De altfel, şi pe data de 20 aprilie a acestui an Primăria Constanţa a emis Certificatul de Urbanism nr. 1440 pentru SC Dobrogea Grup SA. Actul, cu obiectul „Desfiinţare imobile - construcţii industriale şi anexe, în suprafaţă de 3.745 mp“, fusese obţinut de Dobrogea Grup SA prin SC Mag Invest Inc SRL. Imobilele care urmează să fie demolate sunt proprietate a SC Dobrogea Grup SA.

Fabrica de pâine de pe strada Industriei Mici nr. 1, construită în 1958

Fabrica de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA, a fost construită în anul 1958, în baza proiectului elaborat de Institutul de Proiectare Constanţa. Construcţia care urmează să fie demolată are regim de înălţime parter şi două etaje, iar anexele perimetrale au regim de înălţime parter. Clădirea a fost proiectată în anul 1958 şi se află în funcţiune de peste 50 de ani. După analiza efectuată asupra clădirii, au fost depistate mai multe degradări. Dezafectarea clădirilor la care se face referire în memoriul depus la APM Constanţa are ca obiect desfiinţarea construcţiilor şi a instalaţiilor nefuncţionale existente pe amplasament, a reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, gaze, a reţelelor de energie electrică, aeriană şi subterană, precum şi a tuturor utilajelor care au făcut parte din fluxul tehnologic. Lucrările de demolare vor fi executate în vederea eliberării amplasamentului pentru noi destinaţii. Conform datelor disponibile, suprafaţa terenului este de 8.455 mp. Suprafaţa construită propusă demolării este de 3.745 mp.

Despre Dobrogea Grup SA

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Celulozei, în prezent, societatea este în reorganizare judiciară, sub incidenţa Legii nr. 85/2006. Capitalul social subscris, de 15.701.544,96 de lei, integral vărsat, este compus din 1.022.236 de acţiuni nominative. Firma este deţinută de SC Arsenal Forest SRL, cu 0,0034% din capitalul social, SC Arsenal Montana SRL, SC Ana Variete SRL şi SC Actinvest SA, fiecare cu 0,0034% din capitalul social.
 
În societate mai sunt şi Acţionari Listă persoane fizice şi juridice (2.224 de acţionari), care deţin 1.022.096 de acţiuni (99,9864% din capitalul social). Administrator special este Fotini Teodorescu, iar administrator judiciar, Fair & Full Insolvency Consulting IPURL. Activitatea principală, conform codificării CAEN, constă în „Fabricarea produselor de morărit”. Dobrogea SA a luat fiinţă în 1961, ca Întreprinderea de Morărit Panificaţie Dobrogea, prin punerea în funcţiune a două mori de grâu, a unei fabrici de pâine şi a unei fabrici de biscuiţi. Până în 1989, s-au construit fabrici de pâine în Constanţa, Eforie Nord, Năvodari, Hârşova şi Medgidia. Firma se privatizează în 1995, iar în anul următor începe retehnologizarea celor 12 fabrici de pâine şi a liniilor de ambalare a biscuiţilor. În 2013, pe fondul crizei economice, societatea întâmpină dificultăţi financiare, astfel că intră în insolvenţă, iar în prezent se află în reorganizare judiciară.

Citeşte şi:

Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL dispare
 
Dispare unul dintre simbolurile Constanţei! Fabrica de pâine de la ICIL rămâne o amintire?! Document important pentru Dobrogea Grup

Un nou cartier rezidenţial sau alte spaţii comerciale? Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL, rasă de pe faţa pământului (galerie foto+document)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier pe Șoseaua Mangaliei din Constanța. O persoană a fost grav rănită (galerie foto)

15 Jun 2018 4805

Județul Constanța. Alertă la pompieri. Pentru ce au fost solicitați să intervină. La eveniment se află un echipaj SMURD și poliția

24 May 2018 1706

Lucrările la magazinul Lidl din zona ICIL continuă. Ce a solicitat Confort Urban SA de la APM Constanţa

15 May 2018 1969

UPDATE. Județul Constanța. Incendiu la un magazin. Poliția anchetează cazul. Nu se știe dacă a fost un accident sau focul a fost pus intenționat

14 May 2018 3570

Cum va arăta noul magazin Lidl construit pe locul fostei fabrici de pâine din zona ICIL a Constanţei. Despre accesul în parcare

02 Apr 2018 3666

Judeţul Constanţa Magazin din Medgidia, cuprins de flăcări. Intervin pompierii

05 Mar 2018 2056

ConstanțaAlertă la pompieri! Incendiu vis-a-vis de magazinul Dedeman

25 Feb 2018 633

În exclusivitate Lucrările la noul magazin Lidl din zona ICIL Constanţa, demarate săptămâna viitoare (galerie foto+video)

09 Feb 2018 4496

Imagini dezolante în centrul Constanţei Fosta fabrică de pâine Dobrogea, transformată în groapă de gunoi (galerie foto+video)

06 Feb 2018 4189

Imagini de la eveniment. Alertă la pompieri. Incendiu la City Park Mall Constanța. Mai multe persoane au fost evacuate (galerie foto+video)

15 Nov 2017 16716

Berbec, evadat. Prins în magazin Spectacol în faţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea (video)

01 Sep 2017 2041

Cercetarea arheologică de la fosta fabrică de pâine Dobrogea s-a încheiat. Ce au descoperit specialiştii în istorie din Constanţa (galerie foto)

24 Aug 2017 4317

Imagini unice. Descoperiri de senzație Fosta fabrică de pâine Dobrogea pe vestigii istorice. Ce s-a găsit în fosta parcare din zona depozite (galerie foto+video)

17 Jun 2017 27597

Dobrogea Grup SA, o nouă solicitare la APM Constanţa. Este vizat un magazin de retail. Va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (galerie foto + document)

05 May 2017 3789

Incendiu în Constanţa la un magazin de scule electrice

18 Mar 2017 2523

Un nou magazin Lidl în Constanţa. Iată cum va arăta (galerie foto+video)

26 Dec 2016 15624

PUZ-ul iniţiat de Dobrogea Grup SA pentru un nou magazin pe locul fabricii de pâine de la ICIL, la mâna constănţenilor

13 Dec 2016 2796

Dobrogea Grup SA, un nou demers la APM Constanţa Un magazin de retail va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (document+galerie foto)

09 Dec 2016 4461

Maundier Fides SRL are acordul municipalităţii pentru demolarea Interexului! Un nou magazin de retail îi va lua locul (galerie foto)

28 Oct 2016 3462

Dobrogea Grup SA a depus PUZ-ul la APM Constanţa Pe locul fabricii de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl?

27 Oct 2016 4822

Magazinul Dobrogea de la ICIL se mută! Iată dovada! (galerie foto+video)

17 Oct 2016 8188

UPDATE Câine suit pe magazinul Perla din Mamaia, salvat de pompieri (galerie foto + video)

10 Apr 2016 1378

Desfăşurare impresionantă de forţe în zona magazinului Tomis din Constanţa (galerie foto+video)

28 Mar 2016 3614

Dobrogea Grup SA îşi vinde proprietăţile Constănţenii, invitaţi să cumpere un teren intravilan de peste 8.000 de metri pătraţi

03 Oct 2015 2339

Arde un magazin în Eforie Nord

08 Aug 2015 1028

O nouă licitaţie la Dobrogea Grup SA Magazinul Fresh de pe bulevardul Tomis, scos la mezat

23 Jul 2015 2948

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în această seară

18 Jun 2015 899

UPDATE. Dezastru la Pecineaga O casă de pe strada Vânătorului şi un spaţiu comercial, mistuite de flăcări

15 Apr 2015 1554

Întreruperi ale curentului electric în judeţul Constanţa

09 Mar 2015 1201

File din istoria Pământului la cele mai competitive preţuri Marmo Glass redescoperă frumuseţea pietrei naturale cu scoică (galerie foto)

04 Aug 2014 3420

Accident rutier în Constanţa O femeie a ajuns la spital

10 Jun 2013 732

KOMANDOR – Specialistul tau in dressinguri si usi glisatne

07 Apr 2013 4418

„Sub deviza „101% satisfacţie pentru client" S-a deschis primul magazin-service Premio din Constanţa(galerie foto)

22 Dec 2012 3395

Se oprește curentul. Vezi când și unde

07 Apr 2012 879

Ministrul Mediului si Pădurilor la Conferinta ”Protecţia mediului în regiunea Mării Negre – o necesitate pentru dezvoltarea durabilă”

28 Nov 2011 957

Cramele Recaş au ajuns pe piaţa constănţeană (Galerie foto)

18 Nov 2011 3668

Arde un magazin de biciclete

14 May 2011 1013

Vezi unde nu va fi curent electric

10 Dec 2010 1086

Intreruperi programate (06.04.2009 – 10.04.2009)

03 Apr 2009 401

Razbunare mafiota in Grivitei?

04 Oct 2008 447

Negru Voda, oras doar in acte

25 Apr 2007 3154

S-au batut pentru ca s-au ciocnit umar in umar

29 Sep 2004 581