Test de sinceritate. De unde se încălzesc directorii RADET!

 

După cele câteva zile în care temperaturile din timpul zilei, dar şi cele din timpul nopţii au fost scăzute, cei mai friguroşi constănţeni au început să dea târcoale caloriferelor, sperând că vor primi o brumă de căldură de acolo şi s-au întrebat când va decide RADET-ul că este suficient de frig încât să înceapă să furnizeze căldură în apartamente, cu toate că unii dintre clienţii Regiei nu îşi doresc asta, din cauza costurilor ridicate care vor urma la facturile de întreţinere în această iarnă.
 
Potrivit unor zvonuri, niciunul dintre directorii RADET nu ar fi racordat la reţeaua de termoficare a oraşului, aşa că niciunul nu ar simţi frigul din apartamentele constănţenilor. Am încercat să îi contactăm pe toţi directorii Regiei pentru a afla de la aceştia dacă fac parte din reţeaua de termoficare sau sunt printre cei care se încălzesc folosind o centrală termică. Singurul care a răspuns întrebării noastre a fost directorul general al RADET Constanţa, Liviu Popa.


 
„Eu am două locuinţe: o garsonieră, care este racordată la reţeaua RADET, şi o casă, care nu a fost niciodată legată la reţeaua de termoficare. Eu locuiesc la casă, dar nu se poate spune că este o locuinţă debranşată, pentru că nu face parte şi nu a făcut parte din reţeaua de termoficare“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Liviu Popa.
 
Acesta a vorbit şi despre colegii alături de care conduce RADET Constanţa. „Din ce ştiu, toţi ceilalţi directori au căldură în sistem centralizat. Ioana Tănase (n.r. director economic) are un apartament în cartierul Km 4-5 care este branşat la reţeaua RADET, Eugen Ionescu (n.r. director comercial) locuieşte pe strada Soveja şi, de asemenea, este legat la căldură la reţeaua oraşului, iar Bogdan Orozan (n.r. director de producţie) locuieşte la casă şi, din ce ştiu eu, este legat direct la CET - Electrocentrale Constanţa, locuinţa sa nefiind prinsă în reţeaua de termoficare a oraşului”, a precizat Popa.
 
Acesta a subliniat, încă o dată, că furnizarea energiei termice se face conform unor reglementări prevăzute în contractele cu asociaţiile de proprietari. „În cadrul asociaţiilor, părerile sunt diferite, în perioadele acestea de trecere fiind consumatori care îşi doresc mai multă căldură pentru că sunt persoane vârstnice sau familii cu copii, dar şi persoane care nu doresc furnizarea căldurii, din cauza costurilor pe care le implică. Începerea furnizării energiei termice se face în regim centralizat, nu se poate face pe apartamente. Discutaţi cu asociaţiile de proprietari, noi putem da drumul, dar trebuie să avem cui să furnizăm. Pentru că cei care vor căldură trebuie să şi plătească”, a spus Popa.
 
El a precizat că, pentru a depăşi perioada aceasta de tranziţie, constănţenii pot apela la o aerotermă sau la aparatul de aer condiţionat timp de câteva ore, pentru a crea confortul termic dorit până la începerea furnizării energiei termice în sistem centralizat.

Nici primarul Constanţei nu se încălzeşte de la RADET

Faptul că directorul general al RADET, Liviu Popa, foloseşte o centrală termică pentru a-şi încălzi imobilul nu trebuie să ne mire, dacă ne gândim că şi primarul Constanţei a anunţat, în 2015, că s-a debranşat de la reţeaua centralizată de încălzire. Acesta a spus că a fost împins să ia această decizie din cauza preţului foarte ridicat al gigacaloriei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amânare în dosarul în care municipiul Constanța și Consiliul Local au fost date în judecată de lichidatorul judiciar al falimentarului RADET!

28 Feb 2024 942

Falimentul RADET Constanța, amânat pentru anul 2024! În ce stadiu este dosarul în care se cere tragerea la răspundere pentru situației regiei

07 Oct 2023 3484

Termoficare Constanța anunță când revine apa caldă. Vezi dacă te afli printre cei vizați

14 Aug 2023 987

Se cere tragerea la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! S-a fixat ziua pronunțării

12 Jun 2023 2056

Al patrulea împrumut acordat pentru Termoficare Constanta SRL de la înființare! Restanțele de plată către Electrocentrale Constanța SA se apropie de 80 de milioane de lei(DOCUMENTE)

15 Feb 2023 1761

Încă o avarie la Constanța! Țâșnește apă fiartă din asfalt pe strada Semănătorului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Jan 2023 2214

RADET Constanța, în faliment! Noul termen al dosarului, în aprilie

14 Jan 2023 2313

Proces pe circa nouă hectare de teren, din Constanța, pe masa judecătorilor de la Tribunal. Dosarul se deschide azi!

09 Jan 2023 1769

Mai există fezabilitate pentru noul CET promis constănțenilor?

24 Nov 2022 2154

Un fost candidat la Primăria Constanța s-a retras dintr-o firmă. Societatea a fost preluată de o rudă, ex-administrator al falimentarei RADET

01 Nov 2022 2623

Consiliul Local Constanța, dat în judecată de lichidatorul judiciar al RADET! Iată ce se cere

29 Oct 2022 1709

RADET Constanța, în faliment! Se cere tragerea la răspundere a fostelor organe de conducere! Anunțul tribunalului

15 Sep 2022 4919

Avarie majoră pe rețeaua de apă caldă din municipiul Constanța. Nu a fost reluată furnizarea apei calde după revizia de două săptămâni

01 Sep 2022 2736

UPDATE Avarie Termoficare în municipiul Constanța în apropierea Spitalului de Boli Infecțioase. Mai multe cartiere, fără apă caldă (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jul 2022 3158

Liviu Popa, declarații importante Cine ar putea fi tras la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! Listă

09 Jun 2022 3745