„Trebuia să trăiască, să fie mireasă“ Ultimul drum al Sandrei, fata din Constanţa răpusă de un virus, presărat cu flori şi lacrimi (galerie foto + video)

 

Durere fără margini şi sute de oameni la înmormântarea Sandrei Paraschivescu Vrejoiu, eleva de 18 ani a Colegiului Naţional „Constantin Brătescu“ care a fost, se pare, răpusă de un virus în noaptea de luni spre marţi.
 
Ieri, fata „cu chip de înger“ a fost condusă pe ultimul drum de părinţii zdrobiţi de durere, iubit, rude, prieteni, colegi de liceu, profesori, vecini, cărora li s-au alăturat oameni care n-au cunoscut-o niciodată, dar care au fost profund marcaţi de această tragedie. Slujba religioasă s-a desfăşurat la biserica din satul Lanurile, comuna Bărăganu, judeţul Constanţa, după care cortegiul funerar s-a îndreptat către cimitirul din sat, acolo unde îngerul plecat mult prea devreme dintre noi îşi va dormi somnul de veci.
 
„Într-o familie, o tragedie mai mare decât să moară copiii înaintea părinţilor nu există. Este o vorbă veche şi foarte adevărată. Nu există o tragedie mai mare. Această tânără a adunat întreaga comunitate. Am cunoscut-o, era un copil foarte bun, un copil educat. Mama sa era profesoară, tatăl, viceprimar al comunei Bărăganu, ea era olimpică... nu ştiu exact cauzele decesului său prematur, dar se pare că dintr-o banală răceală s-a întâmplat această tragedie, care a îndoliat toată comunitatea. Eu le doresc să le dea Dumnezeu puterea şi înţelepciunea să poată să treacă peste acest necaz, pentru că mai au multe de făcut şi încă o fată de crescut. Este simplu să dai un sfat într-o asemenea tragedie, dar asta le-aş dori: să poată să le dea Dumnezeu puterea să treacă peste acest moment“, a declarat primarul comunei Bărăganu, Titu Neague.

Sandra a fost îmbrăcată în mireasă

Sicriul în care stătea trupul neînsufleţit îmbrăcat în mireasă al Sandrei a fost înconjurat de zeci de coroane şi de flori, aduse drept ultim omagiu de către cei care au participat la înmormântare.
 
„Sandra a fost colegă de clasă cu fata mea în gimnaziu. Era o elevă silitoare, care învăţa bine, disciplinată, tot timpul era o fire veselă. A fost un şoc când am primit vestea. Am aflat chiar de la tatăl ei. M-a sunat de dimineaţă şi mi-a spus că a murit. De-abia acum am înţeles că a avut un virus şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Este o mare nenorocire pentru familie. Asta nu se poate uita“, a declarat o cunoscută a familiei.
 
Sandra a lăsat în urmă o mare de oameni, cunoscuţi sau necunoscuţi, toţi cu chipurile împietrite.
 
„Sandra era născută şi crescută aici, în sat. Mama ei este profesoară de limba română, mi-a învăţat copiii. Sandra era o fată deşteaptă, deschisă, plină de viaţă. A fost o veste cutremurătoare pentru tot satul. Era un copil olimpic, cu o viaţă înainte. O foarte grea pierdere pentru familie“, a spus o consăteană.
 
Cei care au cunoscut-o spun că era frumoasă, deşteaptă, modestă şi atentă cu cei din jur şi a plecat prea brusc şi mult prea devreme pe lumea cealaltă.
 

„Niciodată nu o să poată depăşi această nenorocire. Să le dea Dumnezeu putere să poată creşte celălalt copil. Însă niciodată nu o să uite şi nu o să depăşească ce au păţit. În loc să se pregătească de nuntă... trebuia să trăiască… să fie mireasă!“, a mai spus o femeie prezentă la înmormântare.
 
Pe buzele oamenilor se conturează cuvintele „Săndruţa, de ce ai plecat?“ şi „Nu pot să cred că te-ai dus aşa repede!“. Colegii au purtat tricouri negre cu poza Sandrei în piept, lângă inimă.

 
„Stelele care cad nu pier, ele se duc spre un alt cer. Rămas-bun, Sandra“, era scris pe un cearşaf agăţat pe un gard în drumul spre biserică.

Inima i s-a oprit într-un mod inexplicabil

Reamintim că Sandra Paraschivescu Vrejoiu ar fi murit din cauza insuficienţei cardio-respiratorie, potrivit legiştilor. Inima i s-a oprit în mod inexplicabil. Mama Sandrei a povestit, printre lacrimi, că fiica ei avea un virus de la o răceală, care i-a atacat inima. Sandra a murit la Constanţa. Locuia cu chirie împreună cu prietenul ei. Acesta spune că ar fi auzit-o prin somn că respiră greu, cu un zgomot ciudat. Băiatul susţine că a sunat la 112 şi a încercat să îi acorde primul ajutor. Nu a reuşit. A bătut la vecini să vină să îl ajute, însă nu s-a trezit nimeni.
 
Sandra s-a stins, în ciuda eforturilor medicilor de a o resuscita. Apropiaţii tinerei nu au bănuit nicio clipă că fata ar avea vreo afecţiune medicală. Misterul morţii sale, la doar 18 ani, va fi dezvăluit abia peste câteva săptămâni, când legiştii vor primi rezultatele analizelor de laborator.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragediile care au îndoliat învăţământul constănţean! Copii, nu vă vom uita niciodată! (galerie foto)

13 Jun 2016 17682

„Ce este viaţa? De la o banală răceală...“ O săptămână de la tragedia care a zguduit Constanţa - decesul Sandrei

18 May 2016 3207

Răpusă de un virus La doar 18 ani, Sandra Paraschivescu Vrejoiu a plecat la ceruri din braţele iubitului (galerie foto+video)

12 May 2016 8515

UPDATE3 - Răpusă de o răceală? Fiica viceprimarului din Bărăganu, Sandra Paraschivescu Vrejoiu, va fi înmormântată mâine (galerie foto+video)

11 May 2016 24675

UPDATE 6. „Refuz să cred" Sandra Paraschivescu Vrejoiu, elevă a Colegiului Naţional „Constantin Brătescu“ din Constanța, a murit în somn

10 May 2016 34966