Trei sensuri giratorii ar putea fi dezafectate pe bulevardul I.C. Brătianu, iar locurile de parcare vor fi desființate (DOCUMENT)

 • Pentru realizarea benzilor dedicate, a pistelor de biciclete și a unor trotuare cu lățimi care să respecte prescripțiile de proiectare este necesară reconfigurarea spațiului existent de pe bulevardul I.C. Bratianu
 • Locurile de parcare vor fi desființate, cele de la bulevard, pentru a se putea crea banda dedicată autobuzelor
 
La Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a ajuns memoriul de prezentare al proiectului de îmbunătățire a mobilității în municipiul Constanța, ce vizează bd. I.C. Brătianu.
 
În prezent, amplasamentul este situat în zona de vest a Municipiului Constanța cu o suprafață de aproximativ 225.300 m2, din care suprafața de spații verzi totală este de 13.500 m2. Pentru eliminarea disfuncționalităților existente (ambuteiaje în orele de vârf, viteză redusă de circulație a transportului public, lipsa pistelor dedicate exclusiv bicicliștilor) și prioritizarea transportului public se propune realizarea a câte unei benzi de circulație pe fiecare direcție de mers, benzi dedicate exclusiv mijloacelor de transport public (transformarea primei benzi de circulație în bandă dedicată exclusiv transportului public cât și desființarea spațiilor de parcare existente). Delimitarea dintre benzile de transport public și benzile de trafic general se va face prin intermediul unor unor separatori de circulație din cauciuc.


 
Trotuarele se vor reabilita, urmând ca în cadrul lațimii trotuarelor să se realizeze, pe zonele unde spațiul existent permite acest lucru, piste dedicate exclusiv bicicliștilor, câte o pistă de biciclete pe fiecare sens de circulație. Acestea din urmă, vor avea îmbracaminte asfaltică colorată. Pistele de biciclete se vor incadra cu borduri 10 x 15 cm către trotuare cât și către zonele verzi adiacente. Lățimea pistelor de biciclete va fi de minim 1,20 m incluzând lățimea bordurilor de încadrare (minim 1,00 m îmbrăcăminte asfaltică colorată).
 
Pentru realizarea benzilor dedicate, a pistelor de biciclete și a unor trotuare cu lățimi care să respecte prescripțiile de proiectare este necesară reconfigurarea spațiului existent de pe bulevardul I.C. Bratianu.
 
Având în vedere că unul din obiectivele este prioritizarea transportului public, în cadrul proiectului s-a prevăzut desființarea unor sensuri giratorii (sensuri giratorii ale căror elemente geometrice nu respectă normativele în vigoare – AND 600) cât și reconfigurarea unor intersecții. Cele 3 intersecții giratorii existente:
 
1. Bdul I.C. Brătianu cu Strada Bucegi;
2. Bdul I.C. Brătianu cu acces Lidl (langa strada Mircea Berberian);
3. Bdul I.C. Brătianu cu Strada I.L. Caragiale; se vor desființa urmând a se reconfigura ca intersecții semaforizate. 

Totodată, se vor moderniza următoarele intersecții:
 1. I.C. Brătianu – Bucegi – Refugiu automuz – intersecție semaforizată
 2. I.C. Brătianu – Lidl – intersecție semaforizată
 3. I.C. Brătianu – I. L. Caragiale – intersecție semaforizată
 4. I.C. Brătianu – TP 1 (în apropiere de strada Bravilor) – trecere de pietoni semaforizată
 5. I.C. Brătianu – TP 2 (în apropiere de strada Corbului) – trecere de pietoni semaforizată
 6. I.C. Brătianu – TP 3 (în apropiere de strada Labirint) – trecere de pietoni semaforizată
 7. I.C. Brătianu – Theodor Burada – intersecție semaforizată
 8. I.C. Brătianu – Oborului – intersecție semaforizată
 9. I.C. Brătianu – Avram Iancu – intersecție semaforizată
 
Valoarea investiției este estimată la o valoare de circa 109.354.740,65 lei. Perioada propusă pentru implementarea proiectului ”Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța B-dul I. C. Brătianu” este de 18 de luni.
 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Primăria vrea să amplaseze totemuri situate la intrările în municipiul Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Document de urbanism pentru desființarea mai multor construcții aparținând COMCM SA Constanța

05 Dec 2022 377

Certificat de Urbanism pentru recompartimentări interioare în cadrul Consiliului Județean Constanța

05 Dec 2022 369

Editorial Constanța și locurile de joacă pentru copii - eterna problemă!

05 Dec 2022 543

Branic SRL a câștigat și anul acesta contractul de livrare și montare a copertinelor pentru mobilierul urban din Constanța (DOCUMENTE)

04 Dec 2022 538

Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică reabilitare energetică a Colegiului Tehnic Tomis a fost câștigat de o firmă din Constanța care și-a schimbat acționariatul (DOCUMENTE)

03 Dec 2022 636

Noir Estate SRL modifică blocul de pe strada Salviei, din Constanța

03 Dec 2022 554

Progress Consulting SA cheamă în judecată Primăria Constanța pentru un PUZ pe strada Nicolae Iorga

03 Dec 2022 904

Elsaco Electronic SRL câștigă și contractul de proiectare și execuție lucrări reabilitare rețele de termoficare din municipiul Constanța - Etapa III (DOCUMENTE)

03 Dec 2022 1042

Constanța Unde vor fi amplasate containerele speciale pentru deșeuri voluminoase săptămâna viitoare

02 Dec 2022 802

Luv Somebody, firmă administrată de Ion Budi, la judecată cu Consiliul Local Constanța! Administrația locală a făcut apel

02 Dec 2022 838

Noi obligații pentru deținătorii de terase de alimentație publică. Noul Regulament de organizare a activităților comerciale în Constanța se află în consultare publică (DOCUMENTE)

01 Dec 2022 782

LIVE VIDEO+TEXT. 104 ani de la Marea Unire Ceremonii, paradă militară și spectacol de artificii pentru celebrarea Zilei Naționale la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Dec 2022 1672

Pînă la sfârșitul anului, Primăria va desemna constructorul proiectului de reabilitare a imobilului liceului Traian din Constanța prinProgramul Operațional Regional

01 Dec 2022 638

Primăria Constanța cumpără servicii de mentenanță la sistemul de înștiințare, avertizare și alarmare a populației (DOCUMENTE)

01 Dec 2022 566

SC High Construct Project SRL a mai câștigat alte două contracte de la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

01 Dec 2022 607