Un avocat pentru conducerea Portului Constanţa Flavia Teodosiu, favorită pentru funcţia de preşedinte al CA-ului CN APMC (document)

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) s-a reunit, zilele trecute, într-o şedinţă în care s-a discutat despre alegerea unui nou preşedinte al CA-ului. Discuţia a avut loc în contextul în care fostul preşedinte al CA-ului, prof. univ. dr. Lucian Băluţ, a demisionat din funcţie, invocând motive personale. Surse din conducerea Portului Constanţa susţin că favorita pentru fotoliul de preşedinte al Consiliului de Administraţie ar fi avocata Flavia Cristina Teodosiu.
 
CA-ul CN APMC nu a luat însă o decizie, chiar dacă, înainte de eveniment, erau vehiculate trei nume pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie: Tudor Baltă, membru provizoriu al CA-ului, avocata Flavia Cristina Teodosiu şi Marcela Frigioiu, directorul Direcţiei Financiare din cadrul Primăriei Constanţa. Sigur, era puţin probabil ca Frigioiu să fie numită în funcţia de preşedinte, calitatea sa de simplu membru al CA-ului fiind, de altfel, contestată în instanţă de către Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar“, din moment ce aceasta este reprezentantul municipalităţii în CA, în pofida faptului că administraţia locală a pierdut pachetul de 20% din acţiunile Portului, pachet pe care îl administra încă din 2008. Chiar şi aşa, surse din cadrul CN APMC susţin că Frigioiu va rămâne în Consiliul de Administraţie, pe motiv că mandatul său este de patru ani.

Profil de avocat cu venituri de sute de mii de lei



Revenind la Flavia Cristina Teodosiu, favorită, susţin surse din conducerea CN APMC, pentru funcţia de preşedinte al CA-ului, aceasta este, conform declaraţiei de interese din mai 2014, consilier în cadrul Baroului Bucureşti şi, de asemenea, consilier în cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor din România. Membru, de câţiva ani, al Consiliului de Administraţie al Portului Constanţa, Flavia Teodosiu are un cabinet individual de avocatură. Specialist în drept comercial, administrativ şi civil, Flavia Tedosiu este fiica lui Flaviu Teodosiu, fost decan al Baroului Bucureşti până în 1989. De menţionat este, în acest context, că Teodosiu a fost unul dintre membrii fondatori ai societăţii civile de avocaţi Popovici şi Asociaţii.

Potrivit declaraţiei de avere publicate în luna mai a anului trecut, Flavia Teodosiu deţine două apartamente în Bucureşti, un autoturism Chrysler şi unul Hyundai. Este posesoarea unor bijuterii de familie moştenite, evaluate la 10.000, moneda nefiind însă menţionată. Acestora li se adaugă tablouri şi obiecte de artă moştenite, dar şi achiziţionate, din 1995 până în 2004, în valoare estimată de 50.000 (nici aici, moneda nu e specificată). Nu mai puţin important, avocata deţine o colecţie numismatică evaluată la 10.000 (nu e precizată moneda).

Flavia Teodosiu are un cont de 67.000 de lei, deschis, în 2013, la Raiffeisen şi, conform declaraţiei de avere, a avut o datorie de 16.000 de euro către o anume Corina Adriana Corda, contractată în 2014, scadentă tot în 2014, la data de 1 septembrie.

În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, a obţinut, în calitate de consilier în Baroul Bucureşti, un venit de 62.315 lei, ca administrator în CA-ul CN AMPC, unul de 67.797 de lei, pentru servicii prestate în baza Legii 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat la propriul său cabinet - 465.663,79 de lei, iar pentru drepturi de proprietate intelectuală + activităţi desfăşurate în baza contractelor civile - 5.512 lei.

Potrivit declaraţiei de interese, Flavia Teodosiu este asociat în SC Astrud Consult SRL Bucureşti, în SC Bigmed SRL Bucureşti, SC Bigmed Arenda SRL Bucureşti, SC Capriciu de Licuriciu Farm SRL şi unic asociat în SC Edart Film SRL Bucureşti. Tot aici e menţionat faptul că are un acord-cadru de asistenţă juridică pentru o licitaţie cu Primăria Sectorului 1 Bucureşti, contract cu o durată de patru ani.
Este de aşteptat ca în proxima şedinţă să fie ales un nou preşedinte al Consiliului de Administraţie al Portului Constanţa.
 
În secţiunea Documente puteţi vizualiza declaraţia de avere şi de interese din anul 2014 a Flaviei Teodosiu.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Grindeanu „Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța”

19 Apr 2024 197

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 382

Continuă asfaltarea drumurilor intens circulate din Portul Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 362

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 1902

Nava de pasageri Scenic Opal a ajuns la Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 357

Razie în muncipiul Constanța. S-au întocmit dosare penale

14 Apr 2024 628

Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)

14 Apr 2024 2240

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 855

Acțiune pentru prevenirea migrației ilegale desfășurată de polițiștii din Constanța. Constatări (FOTO)

13 Apr 2024 396

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 503

Amenzi în Portul Constanța! Patru operatori de cereale, sancționați de Garda de mediu

12 Apr 2024 507

​Se asfaltează podul peste Canalul Dunăre – Marea Neagră (FOTO)

12 Apr 2024 444

Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 8 milioane lei, depistate în Portul Constanța

11 Apr 2024 367

Pentru atingerea capacitatii de trafic de 11,5 milioane tone pe an Portul Medigida va fi modernizat și extins de CN ACN Constanța SA

11 Apr 2024 1161

Agenții și principalii operatori din portul Constanța au fost prezenți la Viena, la evenimentul „Navigând de la Portul Constanța spre Portul Linz”

10 Apr 2024 513