Deschidere editie

Un constănţean acuză Primăria că taie copacii sănătoşi. Şeful de la Spaţii verzi susţine că plopii canadieni erau uscaţi! (galerie foto)

Spaţiile verzi din Constanţa, puţine la număr, riscă să dispară de tot. Dacă vara trecută semnalam nepăsarea autorităţilor locale faţă de bălăriile din parcuri, copaci uscaţi şi tufişuri decorative care nu au văzut foarfeca de luni întregi, iată că acum constănţenii semnalează că, din exces de zel, cei care se ocupă de toaletarea şi tăierea copacilor uscaţi din Constanţa au băgat securea în copacii verzi şi sănătoşi. Precizăm că de întreţinerea spaţiului verde din municipiul Constanţa, plantarea arborilor şi arbuştilor decorativi se ocupă Serviciul Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa, serviciu condus de Gheorghe Coman.
 
Un constănţean a sesizat cotidianul ZIUA de Constanţa despre faptul că, zilele trecute, mai mulţi copaci din Tomis Nord au fost tăiaţi de angajaţii Serviciului Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa. „Suntem disperaţi! În urma operaţiunii de aşa-zisă «toaletare» executată de către Primărie, în zona Cireşica (Tomis Nord), mai precis în jurul blocului 1D, de pe strada Cişmelei nr. 1, vizavi de Biserica «Trei Ierarhi», operaţiune pe care, de fapt, au transformat-o într-o adevărată defrişare. Practic, au tăiat de la rădăcină cei mai groşi şi viguroşi copaci, sub pretextul că erau uscaţi (în realitate fiind verzi şi sănătoşi, constituind singura noastră sursă de puţin oxigen şi puţină umbră). Au tăiat toţi copacii de pe marginea parcării, inclusiv şi ultimii copaci rămaşi în picioare, din părculeţul pentru copii, aflat în lateralul blocului. Repet, copacii nu erau uscaţi. Văzând că am fotografiat butucii rămăşi după tăiere, Doreii s-au precipitat şi s-au întors foarte rapid (lucru ce nu le stă în obicei) şi au scos şi rădăcinile, încărcând foarte rapid crengile cu frunze verzi (de parcă ar fi vrut să nu le mai vadă nimeni). Culmea e că au nivelat pământul cu foarte multă grijă (ceea ce n-au făcut niciodată înainte), ba chiar au măturat şi tot rumeguşul, până la ultima aşchie, de parcă s-ar fi temut ca nu cumva să lase vreo urmă. Motivul lor, cu «copacii uscaţi» sau «plopii care fac puf» nu prea stă în picioare, pentru că au tăiat plopi din ambele specii, criteriul fiind grosimea. Iar mi se pare ciudat că nu au tăiat copacii uscaţi şi subţiri. N-am altă explicaţie decât că cei din Primărie au început campania electorală de pe acum, încercând să împartă lemnul anumitor categorii de oameni, în vederea obţinerii de voturi (de ce copacii cei mai groşi, feliaţi cu mare grijă, şi de ce toată această operaţiune făcută parcă în mod ascuns? Suntem tare amărâţi şi ni se rupe inima, văzând cum incompetenţii din Primărie ne ignoră total. Nici măcar nu ne-au întrebat dacă suntem de acord, distrugându-ne în câteva zile o mică oază de verdeaţă, crescută în zeci de ani. De acum vom fi nevoiţi să suportăm călduri insuportabile, praf şi zgomot, căci acei copaci ne protejau de toate acestea, fără să ne ceară nimic. Cu ce drept au făcut aceasta? În schimb, cei din Primărie n-au văzut în ce hal este trotuarul de vizavi, din faţa minimarketului Carrefour, pe care nu se mai poate circula, nefiind zi fără ca cineva să nu-şi zdrelească genunchii. Bieţii bătrâni nici nu mai au curajul să treacă pe acolo, preferând să circule pe stradă cu risc“, ne-a semnalat un constănţean.
 
În replică, Gheorghe Coman, şeful Serviciului Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa, a precizat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că au fost tăiaţi doi plopi canadieni, care erau uscaţi.
 
„Este vorba de doi plopi canadieni, care erau în apropierea unui loc de joacă. Copacii erau uscaţi, iar noi ne-am autosesizat, întrucât cei doi arbori puneau în pericol viaţa copiilor“, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, George Coman.
 
Vă invităm să ne trimiteţi sesizările dumneavoastră cu privire la acţiunile angajaţilor Serviciului Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa.

Citeşte şi

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de activitatea Serviciului Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa?

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Adi

18 Sep, 2016 13:09

Vine iarna...si au nevoie de lemne :)

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 7 martie 2019

11 Mar 2019 646

Un şef de serviciu a demisionat din Primăria Constanţa. Despre cine este vorba şi cine i-a luat locul?

18 Dec 2018 3082

„Trees need people. Constanţa Restart“ Copacii plantaţi în cartierul Km 4-5, îngrijiţi cu responsabilitate (galerie foto)

21 Aug 2018 1461

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 7 iulie 2017

07 Jul 2017 1074

Ianis Hagi, căpitan Patru fotbalişti de la FC Viitorul au jucat în succesul României cu Liechtenstein

14 Jun 2017 1153

George Țucudean a marcat pentru FC Viitorul în meciul cu Dinamo. Cât s-a terminat partida

16 Apr 2017 1427

Ce averi au candidaţii Partidului România Unită (PRU) la Senat şi la Camera Deputaţilor (documente)

10 Nov 2016 2497

Se doreşte reabilitarea parcului din fața TNOB „Oleg Danovski”. Iată invitaţia adresată constănţenilor

13 Sep 2016 2795

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de activitatea Serviciului Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa?

29 Aug 2016 6799

Ce spune Gigi Becali?! Ultima carte semnată de Virgil Coman confirmă apartenenţa tatălui şi a unchiului la Mişcarea Legionară! (documente)

13 Aug 2016 5326

UPDATE 5 Problemele cu care se confruntă constănțenii Președinții asociațiilor de proprietari față în față cu Făgădău (galerie foto)

25 Feb 2016 2663

Un constănţean acuză - Copacii sunt tăiaţi în Faleză Nord. Ce spune George Coman (galerie foto)

27 Jan 2016 1065

UPDATE 1. Şeful Serviciului de Igienă Publică şi Spaţii Verzi, George Coman, apel către constănţeni Aveţi grijă unde parcaţi maşinile

06 Sep 2015 1533

Mare "dilemă" într-un cartier din Constanţa Tăiem sau nu arborii bătrâni?

06 Aug 2015 1094

Platani distruşi de vandali în Constanţa ! (galerie foto)

05 Aug 2015 1076