Un incendiu a închis Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, managerul închide gura angajaților. Notă internă. Nu mai au voie să vorbească cu presa (DOCUMENTE)

  • Directorul interimar al Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, doctorul Claudia Cambrea a emis o notă internă prin care interzice angajaţilor unităţii sanitare să vorbească cu presa despre managementul Spitalului
  • În motivarea acestei decizii se menționează în aceeași notă internă, vezi secțiunea „documente” că măsura vine ca urmare a faptului că în mass-media au apărut articole cu conţinut tendeţions şi care nu reflectă realitatea situaţiei Spitalului, a autorității publice locale și a managementului unităţii sanitare
  • În circulară se specifică faptul că relațiile cu presa sunt apanajul purtătorului de cuvânt iar angajații spitalului sunt avertizați că orice încălcare a conținutului notei se va constitui în abatere disciplinară
 
 
Directorul interimar al Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, doctorul Claudia Cambrea a emis o notă internă prin care interzice angajaţilor unităţii sanitare să vorbească cu presa despre managementul Spitalului.
 
În motivarea acestei decizii se menționează în aceeași notă internă, vezi secțiunea „documente” că măsura vine ca urmare a faptului că în mass-media au apărut articole cu conţinut tendeţions şi care nu reflectă realitatea situaţiei Spitalului,  a autorității publice locale și a managementului unităţii sanitare.
 
În circulară se specifică faptul că relațiile cu presa sunt apanajul purtătorului de cuvânt iar angajații spitalului sunt avertizați că orice încălcare a conținutului notei interne se va constitui în abatere disciplinară.
 
 
Contactat telefonic managerul interimar al Spitalului, doctorul Claudia Cambrea, a declarat că prin nota emisă nu interzice medicilor să vorbească cu presa, dar că aceştia nu au voie să furnizeze informaţii despre managementul unităţii, având în vedere că medicii nu se află în prezent în spital.
 
Cambrea s-a arătat deranjată de faptul că în ultima perioadă s-au vehiculat o serie de informaţii neadevărate despre spital.
 
Ea a mai susţinut că toţi cei 270 de angajaţi vor fi readuşi treptat în cadrul Spitalului, în funcţie de finalizarea lucrărilor de reabilitare a unităţii sanitare, fără a se avansa un termen în acest sens.
 
Nimic despre redeschiderea spitalului

 
Au trecut deja 2 luni de la incendiul care a mistuit secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase și care a curmat viața a șapte femei internate în acel moment.
 

După evacuarea pacienților spitalul a fost închis și așa a rămas până în zilele noastre.
 
De-a lungul celor 8 săptămâni, o serie de angajați ai spitalului, detașați în alte unități medicale au ridicat public câteva tema importante, cum ar fi cea a pierderii acreditării, dacă spitalul nu se redeschide și dacă nu respect structura pentru care și-a primit avizul de funcționare.
 
Da, nici un oficial nu vorbește nici astăzi despre faptul că SCBI Cța se află la riscul ca în 6 luni de la incendiu, să-și piardă avizul ANMCS.
 
În cadrul unui interviu acordat presei locale, primarul Chițac a spus că vrea să redeschidă parțial Spitalul de Boli Infecțioase pe 15 decembrie.
 
După redeschidere acesta nu va mai avea decât 50 de paturi pentru pacienții Covid, 30 pentru HIV-SIDA cronici (n.r.medicii îl contrazic pe primar și susțin că nu va fi așa) și 10 paturi pentru spitalizare de zi.
 
Cine a decis că e bine așa, nu se știe!
 
Deloc lipsită de importanță este o altă declarației a primarului ca a afirmat că pentru ca DSP și ISU să avizeze deschiderea parțială a spitalului, numărul paturilor au fost înjumătățite.
 
Este vorba despre  ordinul nr. 1096/2016 din 30 septembrie 2016 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 914/2006  pentru aprobarea normelor privind condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare.
 
În traducere un salon cu 4 paturi rămâne cu 2 iar o rezervă cu 2 paturi va rămâne cu unul singur, etc.
 
Asta în condițiile în care varianta Omicron a Coronavirusului bate la ușă.
 
O extensie a Spitalului de Boli Infecțioase va fi Spitalul modular pe care municipalitatea vrea să-l amplaseze în curtea unității medicale.
 
Chițac a mai spus în același interviu că acesta va avea o capacitatea de 100 de paturi, din care doar 42 pe structură de zi și 10 paturi vor fi destinate ATI.
 
Și tot Chițac afirmă că după ce spitalul modular va fi functional, cele 50 de paturi pentru Covid vor fi mutate din SCBI în modular.
 
Cu alte cuvinte modularul nu va acoperi deficitul de paturi pierdute din clădirea principală și nu se știe la  această oră când va fi instalat.
 
Despre aceste aspecte nu se precizează nimic în nota internă adresată angajaților SCBI, pentru că aceștia asta doreau:  explicații și detalii legate de locul lor de muncă și nu o botniță nemeritată după ce timp de aproape 2 ani de zile au salvat mii de vieți.
 
 
Sindicatul Sanitas va verifica dacă decizia managerului SCBI este corectă!
 
O parte dintre angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase au părăsit Sindicatul Solidaritatea, condus de Mihaela Ianoș, unde nu se simțeau reprezentați și s-au înscris în Sanitas, condus pe plan local de Nicolae Manea.
 
Președintele Sanitas a precizat că a luat act de nota internă emisă de dr. Claudia Cambrea și o va analiza împreună cu avocații sindicatului, pentru că trebuie cercetat dacă se impunea un astfel de demers. Ulterior, Manea va discuta și cu conducerea SCBI despre situația tensionată în plus de apariția acestei note interne.
 
Vom reveni.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Decizie șoc! Spitalul de Boli Infecțioase se redeschide parțial în decembrie dar va avea doar 50 de paturi pentru tratarea bolnavilor de Covid
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CNSC cere reevaluarea ofertei câștigătoare. Este vizat contractul de servicii de curățenie Contestatorul acuză Primăria Constanța de superficialitate în evaluarea ofertelor și de lipsă de imparțialitate (DOCUMENT)

15 Sep 2023 1680

Demisii din ONG-ul care l-a făcut primar pe Vergil Chițac Componența Consiliului Director al Asociației „Constanța Altfel”, o enigma chiar și în rândul membrilor acesteia!

18 May 2023 2622

Groapa de la Poarta 9 a fost închisă! Depozitarea deșeurilor inerte din construcții și demolări la operatorii recomandați oficial de Primăria Constanța costă între 85 și 230 lei/tonă

10 Nov 2022 2959

Ce interese are primarul Chițac să ceară revocarea dreptului de folosință pentru atelierele artiștilor plastici din filiala 1 Constanța? (DOCUMENTE + GALERIE FOTO)

23 Apr 2022 7706

Descinderi ale DNA la ARR. Procedura merge mai departe. Ce spune Agenția Națională pentru Achiziții Publice despre licitația derulată de CJC pentru traseele județene?

08 Apr 2022 3485

Uite parcometrul, nu e parcometrul! Abia se lucrează la fundațiile acestora. Unde vor fi amplasate și cât costă un automat electronic?

05 Apr 2022 2247

Snow Clean, afaceri cu bani publici! Consiliera PNL Gianina Topolov și-a cesionat acțiunile administratorului RAJDP, Adrian Labeș a cărui soție lucrează în Consiliu Județean Constanța (DOCUMENTE)

31 Mar 2022 5193

ZIUA LIVE. Prof. dr. Sorin Rugină - „Se poate să vorbim din nou despre un interes imobiliar la Spitalul de Boli Infecțioase. Primarii s-au schimbat, dar oligarhia a rămas aceeași”!

25 Mar 2022 2710

Doar 12.6% dintre Asociațiile de Proprietari au reușit totuși să depună dosarele pentru reabilitare termică prin PNRR. După ce a făcut-o lată, Primăria Constanța le transmite că mai au o șansă la toamnă

19 Mar 2022 3820

ZIUA LIVE. SOS Spitalul Județean. Expertizele tehnice arată că imobilul prezintă deficit de rezistență și risc seismic. Este nevoie de o clădire tampon pentru a muta secțiile

14 May 2021 3702

Centre de carantină din județul Constanța - cine le administrează, cât costă o cameră și cine o decontează, cum au fost create și cui sunt destinate (documente)

23 Mar 2020 23511

Accident mortal pe DN 3. Cui aparţine maşina de lux pe care o conducea fostul prefect Ioan Albu în momentul tragediei rutiere

19 Feb 2020 12550

PSD a fost ras din CA-ul Aeroportului Kogălniceanu. CJC a rămas fără reprezentant şi cere o nouă convocare a AGA şi vot cumulativ (document + galerie foto)

14 Jan 2020 6526

Povestiri ecvestre. Caii politicienilor constănţeni au trecut pe la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (galerie foto)

08 Nov 2019 4096

Dispar regiile! CT Heat & Energy SA, o nouă companie municipală care va asigura transportul şi distribuţia de energie termică în Constanţa! (documente)

11 Sep 2019 4170