Un offshore face profituri în Cipru pe seama SCJU Pozitron Medical Investigation, campioană la încasări de la CAS Constanţa



Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă sumele care au intrat în conturile societăţii Pozitron Medical Investigation SRL pentru servicii de radiologie. Societatea este deţinută în proporţie de 99,9% de offshore-ul cipriot Talmage Overseas Ltd. Această societate anonimă mai este acţionar în New Home Construct SA şi în alte firme (vezi schema) care fac legătura cu omul de afaceri cu Sorin Strutinsky şi cu fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Mai mult, anul trecut, directorul clinicii Pozimed, deţinută de societatea Pozitron Medical Investigation SRL, era Daniela Monica Gaitanidis Făgădău, soţia lui Decebal Făgădău, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Constanţa.
 
În câteva ediţii, cotidianul ZIUA de Constanţa a prezentat sumele decontate în anii 2013, 2014 şi 2015 de Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa către unităţile sanitare private cu paturi, aşa cum sunt ele numite. Începând de azi, vom publica sumele decontate către unităţile private din judeţul Constanţa pentru servicii de radiologie.
 
În ediţia de astăzi, vorbim despre sumele care au intrat în conturile societăţii Pozitron Medical Investigation SRL, firma care deţine clinica Pozimed de pe strada Mircea cel Bătrân. Astfel, în anul 2013, Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa a decontat către Pozitron Medical Investigation SRL, pentru servicii de radiologie, suma de 2.429.815,45 de lei, în anul 2014 -  4.329.999,46 de lei, iar de la începutul anului până pe data de 30 noiembrie, suma de 3.336.970,19 lei.
 
În conturile societăţii au mai intrat şi sume decontate de CAS Constanţa pentru „Subprogram de monitorizare activă a terapiilor specifice oncologice PET-CT“. Pentru respectivul subprogram, Pozitron Medical Investigation SRL a încasat în anul 2013 suma de 130.000 de lei, în anul 2014 - 187.748,51 de lei, iar de la începutul anului până pe 31 noiembrie, 152.000 de lei. În total, Pozitron Medical Investigation SRL a primit de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa, în perioada 1.01.2013 - 30 noiembrie 2015, suma de 10.538.785,1 lei.

Contract de peste 115 milioane de lei cu Spitalul Judeţean Constanţa

Pozitron Medical Investigation SRL a reuşit să câştige în luna mai 2013 contractul „Concesionare servicii de imagistică medicală“, în valoare de 115.500.000 de lei, contract atribuit de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. SC Pozitron Medical Investigation SRL are punct de lucru şi în incinta Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, în baza contractului de închiriere nr. 24.952 din data de 7.10.2011, emis de Pozitron, încheiat la data de 7.10.2011 până la data de 6.10.2026.
 
Potrivit Registrului Comerţului, firma Pozitron Medical Investigation SRL a fost înfiinţată în anul 2007. Sediul societăţii se află în municipiul Constanţa, strada Mircea cel Bătrân nr. 102, corp C2, demisol şi parter. Dovada sediului o face contractul de închiriere din data 1.07.2015 emis de New Home Construct SA. Printre asociaţi apar SC Talmage Overseas Ltd, cu sediul în Cipru, Nicosia, Chytron, care deţine 482.852 de părţi sociale, adică 99,9959% din capitalul social, şi Mihaela Elvira Gherasim Tănase, născută pe 6.02.1977, în comuna Niculiţel, Tulcea, cu 20 de părţi sociale, adică 0,0041% din capitalul social. Administratorii Pozitron Medical Investigation sunt Iuliana Botezatu şi Vasile-Dănuţ Precup.
 
Mai mult, Daniela Monica Gaitanidis Făgădău, soţia actualului primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a primit în anul fiscal trecut salariu de la SC Pozitron Medical Investigations SRL, unde ocupa funcţia de director. Mai trebuie să precizăm faptul că Pozitron Medical Investigation SRL este asociat persoană juridică în ISIS Medical Center SRL şi Terra Med SRL.

Mihaela Elvira Gherasim Tănase - Sorin Gabriel Strutinsky

Numele Mihaelei Elvira Gherasim Tănase este asociat cu cel al lui Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut drept partener de afaceri şi apropiat al fostul primar, Radu Mazăre, şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
 

Aşa cum arată informaţiile publice disponibile în Registrul Comerţului şi în Monitorul Oficial, legăturile au la bază interese economice, cei doi apărând în diverse ipostaze în contextul unor afaceri comune. Mihaela Elvira Gherasim Tănase este asociată, alături de Gabriel Sorin Strutinsky, în SC KLD Services SRL. Ea este administrator în SC CDS Project SRL, Diva's Saloon SRL (întrerupere temporară de activitate), M.M. Reciclyng SRL, New Home Construct SA, New Open Sector SA, Vancluse Invest SA. 

Societatea anonimă din Cipru SC Talmage Overseas LTD

La rândul său, SC Talmage Overseas LTD este acţionar în City Park Management SRL, SC Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Mega Development SRL şi New Home Construct SA. Toate aceste societăţi au afaceri în zona de interese a lui Sorin Strutinsky şi Radu Mazăre. City Park Management SRL a administrat mallul de pe malul lacului Tabăcărie, construit pe un teren care face obiectul dosarului în care Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu sunt judecaţi de zece ani pentru retrocedările averii boierului Movilă. În ultimul rechizitoriu întocmit de procurorii DNA lui Sorin Strutinsky, societatea New Home Construct SA, ce are ca acţionar majoritar offshore-ul Talmage Overseass, cu 99,9%, apare ca fiind beneficiară a unor contracte fictive cu societatea denunţătorului său. Mecanismul era următorul: Strutinsky, prin influenţa sa, cerea denunţătorului său, care avea o societate comercială aflată în relaţii comerciale cu CN APMC şi cu CN Administraţia Canalelor Navigabile, 10% din valoarea lucrărilor, pentru ca plăţile să fie executate la timp şi contractele să se deruleze fără probleme. Aceşti 10% erau plătiţi de denunţător prin firma sa unor societăţi indicate de Strutinsky. Cităm: „În perioada 2009 - 2013, Strutinsky Gabriel Sorin i-a determinat pe reprezentanţii aceloraşi societăţi să efectueze, în mod repetat, operaţiuni comerciale cu caracter fictiv, prin care a transferat sume de bani din patrimoniul societăţii beneficiare a banilor publici în patrimoniul următoarelor societăţi:
 
- 465.184,63 de lei, 430.500 de lei în patrimoniul SC New Home Construct SA;

- 125.315 lei, 161.106,10 lei, în patrimoniul SC Mehmetoglu SRL;
- 40.000 de lei, 40.000 de lei, 4.000 de lei, în patrimoniul SC Panel Building System SRL;
-15.476,44 de lei, în patrimoniul SC CDS Project SRL;
- 5.376 de lei, în patrimoniul SC Nefermin SRL.“
 
Potrivit Registrului Comerţului, New Home Construct SA a fost înfiinţată în anul 2004, cu sediul în Bucureşti. Fondatorii societăţii au fost Mihai Sergiu Ceacîreanu, Mihaela Găvan, Camelia Eugenia Bujor, Cătălin Vasile Dumitru, Liviu Dumitraşcu. Ceea ce trebuie menţionat este faptul că, prin prisma fostului acţionar, Mihai Sergiu Ceacîreanu, firma apare în renumitul Dosar al Retrocedărilor. Astfel se poate trage concluzia că Sorin Strutinsky nu este străin de Talmage Overseas Cipru şi Pozitron Medical Investigation. La această oră, Sorin Gabriel Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, este sub control judiciar, pentru o durată de 60 de zile, cu începere de la data de 11 decembrie. Sorin Gabriel Strutinsky este suspectat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. În cauză, omul de afaceri Dorin Lazia are calitatea de martor denunţător.

Citeşte şi Rechizitoriu - Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)

 
Sorin Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată, sub control judiciar, alături de Radu Ştefan Mazăre şi de Gabriel Marius Stan, viceprimarul municipiului Constanţa. 

Citeşte şi


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Top decontări Centrul Medical Unirea, Biotest Med, SCM Medstar 2000 şi Medical Analysis, peste 60 de mii de lei de la CASC (III)

17 Aug 2016 4435

Serviciile de radiologie, plătite cu aproape 400.000 de lei de CJAS Constanţa către Visa Med SRL

23 Dec 2015 3486

Pentru servicii de radiologie, Mediconst SRL, deţinută de Aurelian Ivaşcu, a primit peste 1,7 milioane de lei

21 Dec 2015 6005

Ce sume a decontat CJAS Constanţa către Medimar Imagistic Services SRL pentru servicii de radiologie

18 Dec 2015 4224

Centrul Medical Unirea a „absorbit“ peste 740.000 de lei de la CJAS Constanţa pentru servicii de radiologie

17 Dec 2015 3995

Affidea România SRL a înghiţit peste 8,3 milioane de lei de la CJAS Constanţa pentru servicii de radiologie

16 Dec 2015 6869