Deschidere editie

Un sondaj realizat de Banca Mondială, Federaţia Zonelor Metropolitane şi municipalitate Constănţenii, chemaţi să decidă priorităţile oraşului!

Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România a lansat un chestionar prin intermediul căruia, până pe 22 martie 2019, puteţi alege cele mai importante proiecte ce ar trebui dezvoltate în oraşul Constanţa. Banca Mondială, în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) şi cu sprijinul autorităţilor publice subnaţionale, a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru Bucureşti şi cele 40 de reşedinţe de judeţ din România pe care le propun locuitorilor.
 
Puteţi face acest lucru ierarhizând, în ordinea importanţei pentru comunitatea constănţeană, cele nouă proiecte din acest chestionar, aşa cum sunt ele indexate la capitolul dezvoltarea zonei urbane Constanţa:​​​​
Viteză sporită de circulaţie calea ferată Constanţa - Bucureşti;
Extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu”;
Construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Constanţa;
Modernizarea ecluzelor de pe Canalul Dunăre - Marea Neagră şi Poarta Albă - Midia Năvodari;
Extinderea plajelor şi consolidarea falezelor;
Drumul TransRegio „Marea Neagră” (Constanţa - Vama Veche);
Amenajarea portului de agrement „Diamant”;
Dezvoltarea Portului Constanţa;
Riviera Tomis.
 
Acest chestionar face parte din campania World Bank România (n.r. Banca Mondială România), realizată în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România, Urbanize Hub şi cu sprijinul autorităţilor publice subnaţionale, respectiv primăriile comunităţilor din zona metropolitane.
 
Primăria Constanţa va mediatiza acest chestionar începând din această săptămână pe site-ul instituţiei, dar şi pe pagina de Facebook. Până atunci, dacă vreţi să participaţi la această consultare, o puteţi face accesând acest link.
 
Primăria Constanţa, acord cu Banca Mondială
 
Pe 9 octombrie 2017, Biroul Băncii Mondiale din România şi Primăria Municipiului Constanţa au semnat un acord de servicii de asistenţă tehnică pe baza căruia municipalitatea va fi sprijinită în vederea punerii în aplicare a bunelor practici internaţionale în domeniul dezvoltării urbane.
 
Banca Mondială va furniza asistenţă tehnică municipalităţii Constanţa pe o perioadă de trei ani. Obiectivul acestui sprijin este acela de a transforma Constanţa într-o destinaţie mai atractivă, mai competitivă şi mai smart pentru investitori şi pentru localnici.
 
Banca Mondială oferă asistenţă municipiului Constanţa pe trei piloni principali: consolidarea capacităţii de planificare şi management al investiţiilor, cu accent pe sprijinirea îmbunătăţirii proceselor de planificare şi implementare a proiectelor, îmbunătăţirea gradului de sustenabilitate financiară a municipalităţii şi elaborarea unui program de investiţii multianual; îmbunătăţirea capacităţii de management al activelor municipale şi de regenerare urbană, prin identificarea unor bunuri neutilizate la adevăratul lor potenţial şi care ar putea fi valorificate mai bine în vederea susţinerii obiectivelor de politici publice pe care şi le propune primăria.
 
În plus, va fi acordat sprijin şi pentru adoptarea bunelor practici internaţionale pentru dezvoltarea urbană a oraşului, precum şi pentru abordarea activităţilor de reabilitare a cartierelor cu arhitectură veche.
 
Sporirea gradului de competitivitate a zonei metropolitane, cu accent pe dezvoltarea unui profil de competitivitate în Zona Metropolitană Constanţa, evaluându-se performanţa comercială a municipiului şi capacitatea acestuia de a-şi valorifica potenţialul de export şi sprijinirea eforturilor Primăriei de promovare şi facilitare a investiţiilor.
 
La momentul semnării acordului, primarul Decebal Făgădău afirma: „Constanţa se angajează să abordeze de o manieră integrată dezvoltarea urbană funcţională şi atragerea de investiţii. Constanţa este una dintre puţinele zone urbane din lume care lucrează direct cu Banca Mondială. Prin accesarea acestei asistenţe tehnice personalizate, oraşul are oportunitatea unică de a fructifica potenţialul de care dispune în scopul de a deveni mai competitiv şi mai atractiv pentru oameni, afaceri şi turism”.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Gogu

28 Jan, 2019 10:02

Nu functioneaza ierarhizarea!

Articole asemanatoare

Atenție constănțeni! A apărut o nouă metodă de înșelăciune! Indivizi necunoscuți realizează sondaje de opinie în numele Primăriei Constanța

27 Feb 2019 7439

Avem rezultatul sondajului iniţiat de Primăria Constanţa privind investiţia din apropierea Porţii Mari a Cetăţii Tomisului! (document)

26 Feb 2019 2381

Grupul de Iniţiativă Civică „Peninsula“ propune un chestionar, în contextul dezbaterii publice a PUZ-ului preliminar al zonei

11 Feb 2019 1406

Ce va face primarul Decebal Făgădău cu votul dumneavoastră din cadrul sondajului privind oportunitatea investiţiei din apropierea Porţii Mari a Cetăţii Tomis?

01 Feb 2019 1050

Editorial Nu pot ei betona cât putem noi vota!

26 Jan 2019 1055

Ai permis de conducere? DNA angajează trei şoferi! Detalii

21 Jan 2019 4903

Amenzi pentru românii care pleacă în străinătate şi nu declară veniturile

11 Jan 2019 540

Chestionar cu 13 întrebări Primăria Constanţa testează gradul de satisfacţie în privinţa serviciilor prestate către populaţie

08 Dec 2018 984

Anunț important de la ministrul Muncii. Când va fi majorat salariul minim pe economie

04 Nov 2018 572

SPIT vă invită să completați chestionarul de evaluare privind satisfacția contribuabililor

06 Aug 2018 550

Sunteţi mulţumiţi de Serviciul Evidență Persoane din cadrul Primăriei Constanţa? Puteţi completa un chestionar în care să semnalaţi neregulile!

26 May 2018 571

Chestionar pentru evaluarea activității Poliției Locale a Municipiului Constanța. La ce întrebări pot răspunde constănțenii

23 Mar 2018 1329

Dezinteres sau neîncredere în administraţia publică locală? Doar 6 la sută dintre constănţeni au completat chestionarul privind soarta Cazinoului!

08 Mar 2018 1798

Sondaj de opinie 57 la sută dintre respondenţi ar fi de acord ca Primăria Constanţa să se împrumute pentru a reabilita Cazinoul! Mulţi consideră însă că primarul Făgădău nu va face nimic!

26 Feb 2018 839

Chestionar privind reabilitarea Cazinoului, pus la dispoziția cetățenilor de Primăria Constanța

15 Feb 2018 1387