Un tânăr din Ucraina, bătut și tâlhărit în Parcul Tăbăcărie, din Constanța! Unul dintre inculpați a folosit Google Translate pentru a i se adresa victimei

 
 
  • În dosar, patru tineri au fost trimiși în judecată!
  • Conform rechizitoriului, în timp ce se afla în Parcul Tăbăcarie din municipiul Constanța, victima a fost lovită de trei ori cu piciorul în zona pieptului.
  • Unul dintre inculpați a folosit Google Translate pentru a i se adresa victimei.
  • Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a patru tineri din oraș, pentru săvârșirea infracțiunii de talhărie calificată și complicitate la tâlhărie calificată! Cei patru sunt acuzați că, prin întrebuințarea de violențe, au tâlhărit un minor, în varstă de 17 ani, cetățean ucrainean. Conform procurorilor, minorului i-a fost sustrasă o borsetă în care se afla suma de 100 USD, o pereche căști audio Iphone și două bonuri valorice, fiecare în valoare de 20 lei. Unul dintre cei patru inculpați este instituționalizat într-un centru de plasament din municipiul Constanța.
 
În actul de sesizare a instanței se arată că la data de 31.01.2023, Poliția Municipiului Constanța - Biroul de Investigații Criminale a fost înregistrat plângerea formulată de persoana vatamată (...), în varstă de 17 ani, cetățean ucrainean, care a reclamat că în noaptea de 31.01.2023, în jurul orelor 21:00, în timp ce se afla în Parcul Tăbăcarie din municipiul Constanța, prin întrebuințarea de violențe, a fost deposedat de către patru persoane necunoscute de suma de 100 USD, o pereche căști audio Iphone și două bonuri valorice, fiecare în valoare de 20 lei.
 
Fiind audiate, în prezența apărătorului desemnat din oficiu și a traducătorului autorizat, persoana vătămată a declarat ca la data de 31.01.2023, în jurul orelor 21:00 - 21:10, se afla în Parcul Tăbăcărie, cu prietena sa (...), tot ucraineancă, în varstă de 15 ani.
 
Spre persoana vătămată a venit un grup de patru persoane de sex barbătesc.
 
Conform declarației, cei patru au vorbit în limba română, iar persoana vătămată nu a înțeles și le-a spus în limba engleză că nu ințelege limba română.
 
Conform magistraților, unul dintre cei patru indivizi, având un tatuaj pe gât, a scos un telefon mobil și pe aplicatia Translate, i-a scris ce caută, respectiv că fratele unuia din grupul lor a fost răpit.
 
Persoana vătămată a vrut să plece, moment în care un alt individ a aruncat cu un chiștoc de țigară aprins către aceasta, după care a lovit-o de trei ori cu piciorul în zona pieptului.

 
Persoana vătămată și-a dat borseta jos de pe umăr și i-a dat-o prietenei sale.
 

În acest timp, autorul a țipat la persoana vătămată, dupa care a smuls borseta din mana prietenei sale și a fugit către Țara Piticilor.
 
Borseta conținea o perche de căsti Apple fără fir de culoare albă, 100 de dolari americani, 30 lei și două bonuri valorice de 50 lei, de ajutor pentru ucrainieni.
 
În timp ce se afla la sediul poliției, prin aplicația telefonului mobil, victima a localizat căștile audio pe Aleea Viitorului din municipiul Constanta.
 
Persoana vătămată a mai menționat că valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 1800 de lei.
 
Cu ocazia efectuării cercetării la fața locului, persoana vătămată a indicat locul comiterii faptei și traseul parcurs de autor după comiterea faptei.
 
Conform anchetatorilor, nu au fost identificate camere de supraveghere în proximitatea locului comiterii faptei, nu au fost identificate urme criminalistice apte exploatării ori alte mijloace materiale de probă.
 
În urma cercetărilor specifice, oamenii legii au reușit identificarea celor patru indivizi.
 
Recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a celor patru.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.
 
Oricare va fi decizia judecătoriei, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Foto cu rol ilustrativ!
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța. Despăgubiri record într-un caz de viol și agresiune sexuală
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța box Amalia Niță, pentru a patra oară campioană europeană! (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 776

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 374

Șofer din Ucraina filmat lovind cu mașina un câine în Mamaia Nord. Ce spune IPJ Constanța (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1023

Captură impresionantă în Portul Constanța! Ce au găsit vameșii într-un container sosit din China

28 Feb 2024 712

Doi ani de la izbucnirea războiului Rusia-Ucraina Astăzi, clădirea Primăriei Municipiului Constanța va fi iluminată în culorile drapelului Ucrainei

24 Feb 2024 578

Miting la Constanța al refugiaților ucraineni la doi ani de la începerea războiului Rusia-Ucraina (FOTO+VIDEO)

24 Feb 2024 1233

Știri Portul Constanța Sfârșitul grevei. Salariile navigatorilor de pe nava ARNO, plătite la zi

21 Feb 2024 730

Echipajul unei nave aflate în Portul Constanța, în grevă! Marinarii, toți din Ucraina, sunt nemulțumiți că nu li se plătesc salariile

20 Feb 2024 744

Șah Micuții legitimați la CSM Constanța au monopolizat podiumul la categoriile 10 și 12 ani, în cadrul Campionatului Județean (GALERIE FOTO)

19 Feb 2024 706

Încălțăminte contrafăcută în valoare de 2.200.000 lei, reținută de vameși în Portul Constanța Sud

15 Feb 2024 551

Șah Micii sportivi de la CSM Constanța, pe podium și la „Cupa Unirii Principatelor“, de la Mangalia

22 Jan 2024 836

UPDATE. Constanța Două autoturisme, dintre care unul înmatriculat în Ucraina, implicate într-un accident la intersecția străzilor Răsuri cu Fulgerului (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 2289

Cine sunt cei mai bogați oameni de afaceri din Constanța? Iată topul

08 Jan 2024 43877

Investiție vitală pentru intrarea persoanelor și mărfurilor din Ucraina spre România O companie din București, desemnată să realizeze documentația pentru drumul de acces spre punctul vamal Isaccea, județul Tulcea (DOCUMENT)

04 Jan 2024 1041

Cetățean ucrainean, trimis în judecată la Constanța! Începe procesul

03 Jan 2024 1010