Uniți de aceeași pasiune și crez politic Nicoleta Ramona Dinu, fost senator USR de Constanța este consilier personal al primarului Capitalei, Nicușor Dan

  • Ramona Nicoleta Dinu este unul dintre cei care îl consiliează pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan
  • Dinu este consilier personal în materie de insolvență și guvernanță corporativă
  • Nicoleta Ramona Dinu este fost senator USR de Constanța în mandatul 2016-2020, de profesie economist
  • După mandatul de senator din partea USR Constanța, Dinu nu s-a mai aflat printre candidații la parlamentarele din anul 2000
  • În schimb a fost numită membru în CA-ul de la Canale Navigabile pe 19.01.2021
  • Potrivit declarației de avere completată la data de 22 iulie 2021, în calitate de membru provizoriu în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale „Administrația Canalelor Navigabile“ Constanța, Nicoleta Ramona Dinu declara că este asociat unic al Ramona Fashion SRL și deține 50% din capitalul social al SC Tomis Nautic Club SRL

Ramona Nicoleta Dinu este unul dintre cei care îl consiliează pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.
Dinu este consilier personal în materie de insolvență și guvernanță corporativă.
Nicoleta Ramona Dinu este fost senator USR de Constanța în mandatul 2016-2020, de profesie economist.
A absolvit Facultatea de Matematică și Științe Economice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.
Și tot de la această instituție de învățământ a obținut o diplomă de studii aprofundate în domeniul „Tranzacții Intraeuropene”, finalizând ca şefă de promoţie.
În perioada 1999-2000, la Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Ovidius” din Constanţa, a continuat studii aprofundate în specializarea Tranzacţii Intraeuropene.
În paralel a început studiile doctorale la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi, obţinând titlul de doctor în Economie în 2006; Titlul tezei de doctorat: Creşterea şi dezvoltarea economică în lumea contemporană.

În perioada 2010-2012, a urmat Studii post-doctorale în Economie la Academia Română, Bucureşti; Titlul tezei de disertaţie: Instituţiile şi performanţa macroeconomică.

Ulterior a urmat o carieră universitară, devenind prin concurs, pe rând, preparator (feb. 1999), asistent (feb. 2002), lector (feb. 2005), conferenţiar (feb. 2008) şi profesor (oct. 2015) la disciplinele Microeconomie, Macroeconomie, Proiecte economice; Simulări de afaceri.

După mandatul de senator din partea USR Constanța, Dinu nu s-a mai aflat printre candidații la parlamentarele din anul 2000.
În schimb a fost numită membru în CA-ul de la Canale Navigabile pe 19.01.2021cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni.
Mandatul de membru provizoriu al Consiliului de Administraţie a încetat prin ajungerea la termen, ultima zi de mandat fiind 21.11.2021, potrivit Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 5249 din data de 27.12.2021.


Potrivit declarației de avere completată la data de 22 iulie 2021, în calitate de membru provizoriu în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale „Administrația Canalelor Navigabile“ Constanța, Nicoleta Ramona Dinu declara că este asociat unic al Ramona Fashion SRL și deține 50% din capitalul social al SC Tomis Nautic Club SRL.
În același an, judecătorii de la Tribunalul Constanța au închis procedura de reorganizare a activităţii față de societatea comercială Tomis Nautic Club SRL, cu sediul social în satul Lazu, comuna Agigea, județul Constanța.


Prin închiderea procedurii de reorganizare, instanța a dispus radierea din Registrul Comerţului a menţiunilor efectuate în baza încheierii nr. 109/06.03.2015 pronunţată de Tribunalul Constanţa, hotărâre prin intermediul căreia s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei față de Tomis Nautic Club SRL.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost executorie.
 
După ieșirea din insolvență, societatea a numit administratori noi, după revocarea administratorului special.
 
Decizia privind modificările a fost luată la mijlocul lunii noiembrie 2021, informațiile fiind publicate în Monitorul Oficial al României.
 
Decizia a fost luată de Nicoleta Ramona Dinu (fostă Bundă) și Liviu Cătălin Bundă, în calitate de asociați ai Tomis Nautic Club SRL.
 
Aceștia au decis revocarea din funcția de administrator special a lui Liviu Cătălin Bundă și numirea ca administratori, pe o perioadă de 50 de ani, cu puteri depline, exercitate împreună sau separat, a Nicoletei Ramona Dinu și Liviu Cătălin Bundă.
 
Totodată, se arată în actele oficiale că durata societății este nelimitată.
 

Ce au în comun Nicușor Dan și Ramona Nicoleta Dinu?

Nicușor Dan a intrat în atenția publicului ca un activist civic. Este cunoscut drept fondator al asociației Salvați Bucureștiul, care a militat pentru respectarea legii în dezvoltarea urbană a Bucureștiului, bazându-și campaniile electorale pe ideea de a crea un București în care „să ne placă să trăim”. După un doctorat în matematică în Franța, Nicușor Dan s-a întors în țară, unde a fondat Școala Normală Superioară București, o instituție științifică având scopul de a îndruma spre cercetare pe cei mai buni studenți români.
Absolvent de matematică întocmai ca și Ramona Nicoleta Dinu, actualul primar al Capitalei a fost inițiator și fost președinte al partidului Uniunea Salvați România, candidat pentru funcția de primar general al Bucureștiului la alegerile din iunie 2012 și alegerile locale din 2016, consilier general al municipiului București în 2016 și, din decembrie 2016, deputat de București.
La alegerile locale din 2020, Nicușor Dan a fost ales în funcția de primar general al capitalei cu 42,8% din voturi.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și::

Proaspăt ieșită din insolvență Tomis Nautic Club, firma fostei senatoare USR de Constanța Ramona Dinu, modificări la administratori

Nicoleta Ramona Dinu l-a înlocuit pe Ionuț Rusu în Consiliul de Administrație al CN ACN Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2718

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591

Surpriză în politică! Dan Diaconescu candidează la europarlamentare din partea partidului Alianța Românilor Digitali (surse)

23 Mar 2024 628

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 870

95% dintre candidații PSD la alegerile locale, validați! Care este situația la Constanța

21 Mar 2024 1056

BPN al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare

21 Mar 2024 491

Peste 95% dintre candidaţii la consilii judeţene şi primării de municipii reşedinţă de judeţ, validați de Consiliul Politic Naţional al PSD

21 Mar 2024 697

Mihai Tudose, Gabriela Firea şi Claudiu Manda deschid lista PSD pentru europarlamentare

21 Mar 2024 604

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 740

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 737

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 526

Doliu în lumea politicii românești. S-a stins din viață un fost parlamentar din partidul lui Traian Băsescu

20 Mar 2024 679

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu - „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos“

20 Mar 2024 382

MAEPrimirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a delegației Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Republicii Irak

20 Mar 2024 328

MAEComunicat comun de presă al Ministerelor Afacerilor Externe ale României și Republicii Bulgaria cu prilejul marcării unui an de la semnarea Declarației Politice Comune de Parteneriat Strategic între România și Republica Bulgaria

15 Mar 2024 453